PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Wiadomo że WB już śpieszno z kolejnym rebootem. Jak myślicie kto reżyserem, jaka
obsada, konwencja itp. Film ma już profil na FW jak coś:

http://www.filmweb.pl/film/Untitled+Batman+Reboot-2015-626318

neo_angin

Litości... imdb też wierzysz? następny film może powstać za 5 lat, a na imdb to i profil ma jeszcze jeszcze anulowany sequel db evo, tak więc wiesz, to że powstanie, to pewne, ale nie sugerować się profilami.

Dalej, kto? snyder, bo on może zrobi batmana jak gry z serii arkham, tam mamy realizm, ale nie tak na całego, z lekkim przymróżeniem oka i to pozwala z kolei na coś gotyckiego, mrocznego i większy dobór przeciwników.

magneto_

"Litości... imdb też wierzysz?"

Był jeszcze news na paru portalach. Zrobić na pewno zrobią jak TDKR zarobi, a zarobi na pewno.

Snyder byłby w sumie najlepszym wyborem z aktualnych reżyserów blocbusterów bo ma jakikolwiek własny styl.

neo_angin

Ja bym chciał burtona :D

Był by gothic, ale zarazem, pewnie podszedł by trochę jak do gier typu arkham, trochę realniej, trochę prawdziwiej, ale nadal w swoim stylu.

magneto_

No ja też chciałbym Burtona. W końcu to mój ulubiony reżyser. Mógłby zrealizować tą kontynuację "Powrotu Batmana" z Riddlerem.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Nawiązanie do serii Arkham byłoby świetne. Co do reżysera to wydaje mi się, że bardzo dobrym pomysłem byłoby zatrudnienie braci Wachowskich. Jeśli utrzymaliby klimat z 1 cz Matrixa plus dali tak znakomite sceny walki(które w Batmanie Nolana były średnio nakręcone) jak w 2 i 3 części to byłoby genialnie. Oczywiście też jestem za utrzymanie mrocznego klimatu. A kto w obsadzie? Depp jako Człowiek Zagadka, a jako Batman... hmmm. Tutaj już ciężko. Ale ciekawie mógłby go zagrać Hayden Christensen.

cybermitchnik

Przecież reboot jest wręcz pewny. Batman jest jak na razie jedyną postacią DC która przynosi jakieś zyski z filmów kinowych, więc tak łatwo z niego nie zrezygnują. Jako iż Nolan i Bale definitywnie kończą swoją przygodę z Mrocznym Rycerzem w TDKR (ten pierwszy pozostanie tylko producentem dalszych filmów o nietoperzu) to WB nie ma raczej innego wyboru jak zrestartować serię.

Mam nadzieję że kolejna seria będzie odmienna od aktualnej, bo jak już robić reboot to niech będzie przynajmniej inny, a nie jak w przypadku nowego Spider Mana, wszystko wygląda jak w poprzednikach. Może zaadaptować "Powrót Mrocznego Rycerza"? Wydaje się to mało prawdopodobne, zwłaszcza że powstaje wersja animowana. Chętnie zobaczyłbym aktorskiego "Batman Beyond", ale chyba jest zbyt mało popularny aby inwestować w to kasę. Jestem ciekaw co włodarze WB wymyślą.

użytkownik usunięty
neo_angin

Dla mnie powinien powstać film na podstawie "Batmana Przyszłości" (Batman Beyond): Bruce Wayne jako staruszek, nowy Batman Terry McGinnis, nowi przeciwnicy, a za kamerą Snyder bądź rodzeństwo (bo już nie bracia tylko brat i siostra) Wachowscy, którzy znają się na filmach Sci fi.