PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 318483
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Tak długi film? Co do tego, że dłużyzn w nim nie będzie to ja jestem absolutnie pewien. Niemniej ciekawi mnie niezmiernie co tam Nolan upchał w tych prawie trzech godzinach :)

użytkownik usunięty
grand_1349

Poprzednia część mimo długiego czasu wcale mnie nie nudziła, jeżeli chodzi o Nolana to jakieś niespodzianki napewno się pojawią. Magazyn Total Film 11 maja ogłosi coś ciekawego związanego z filmem i może wtedy czegoś się dowiemy więcej. Napewno wystąpi motyw ligi cienia, retrospekcje, a z nowego zwiastuna wynika, że będzie tego jeszcze więcej

ocenił(a) film na 6
grand_1349

Nolan wie co robi i zbędnych scen nie będzie - czytaj zero nudy

grand_1349

To nie jest oficjalny czas, nie wiem czemu filmweb wypisuje takie brednie. Na stronach, gdzie można rezerwować seans w amerykańskich IMAXach podaje się czas 150 minut, na innych 160, ale nie wiadomo jeszcze ile film będzie trwał.

użytkownik usunięty
Juby_

Oby jak najdłużej

ocenił(a) film na 8
Juby_

160min = 2 godziny i 40 min, gdzie tu brednie? Od biedy poślizg 10 minutowy przed premierą to żaden dramat. Zobaczymy jak będzie.

senskomiksu

160 minut to 2 godziny i 40 minut? Cóż za niesamowita nowość, nigdy bym się tego nie domyślił. :P

A to są brednie, bo film nie trwa 160 minut. Nikt nie wie ile będzie trwał. Na IMDb, na bbfc nie ma jeszcze żadnych informacji na temat czasu, a filmweb wziął swoje informacji z mało wiarygodnych źródeł, przez nikogo nie potwierdzonych.

ocenił(a) film na 8
Juby_

TDK trwało 2 godziny i 32 minuty więc TDKR spokojnie może trwać 2.40 albo i więcej.

majinus

Może trwać też 10 godziny, ale skoro tego nie wiemy, to po co umieszczać taką informacje. :P

ocenił(a) film na 8
Juby_

Zawsze może się coś zmienić nawet nie długo przed premierą (z 5 minut), ale skoro jak zauważyłeś i gdzie indziej jest takie info, to już jest to jakaś informacja typu "mniej więcej", a ja wolę taką niż żadną. Jestem pewny, że więcej jak 15 minut nie będzie się różnić, niż te informacje, dawane niby dość długo przed premierą, a już właśnie dość długo przed premierą, mam jakąś informację. A potem i tak nie będę pamiętał czy on miał 2.40 czy 2.36, a może 2.28, tylko, że coś koło 2,5h.