PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

http://comicbookmovie.com/fansites/rorschachsrants/news/?a=51109

ocenił(a) film na 8
magneto_

głos Bane'a robi wrażenie. Kur.wa nie moge się już doczekać tego trailera. Mógłby w końcu przeciec...

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

"Crashing this plane! With no survivors!"
Potwierdzam, że jego głos robi wrażenie.
Znowu się ekscytuje najdrobniejszymi detalami \m/

Sagan

Taki niby syberyjski, ale mocny.

A prolog i zwiastun będą w sieci w piątek albo sobotę.

I jeszcze to:
USPOKÓJ SIĘ DOKTORZE.
TO NIE JEST CZAS NA STRACH.
ON PRZYJDZIE PÓŹNIEJ.

Peterson_B

Krążą plotki, że w ciągu kilku/kilkunastu godzin z tego samego źródła wycieknie prolog, także coś tam na pewno dostaniemy.

ocenił(a) film na 8
Galadh

Już zacieram ręce..
"But no one cared who I was until I put on a mask.." te słowa i dźwięk słowa "Maask.." mi się podoba:D:D:D

magneto_

CIA Agent: "At least you can talk. Who are you?
BANE: "It doesn't matter who we are, what matters is our plane..."
BANE: "But no one cared who I was until I put on the mask."
CIA Agent: "...If I pulled that off, would you die?"
BANE: It would be extremely painful...
CIA Agent: "You're a big guy"
BANE: "For you"

Gęsią skórkę dostałem : ) słysząc "for youu..." noo yy... .. . nie znam kozaka który by podszedł do Bane'a chwycił za maskę "ściągaj to!" hehe ręka by mu uschła : D

A co do głosu Bane'a jak najbardziej zajebisty mimo że nagranie pozostawia wiele do życzenia ale... świetnie ; )

ocenił(a) film na 8
sabina_s13

No i usunęli a chciałem znów posłuchać:D no to czekamy na OFFICIAL!!!

Peterson_B

Ja mam zapisaną stronę w przeglądarce, ale jakoś mnie nie jara setny tego słuchać, czekam na trailer albo prolog w sieci.

magneto_

ps: teraz już wiem z czym mi się kojarzył głos bane'a i jego akcent.... THOR, chris grający thora, miał identyczną prawie że, barwę i akcent, taki nordycki :D

ocenił(a) film na 8
magneto_

Nie przesadzaj, w Thorze miał normalny akcent tyle tylko, że mówił bardziej wyniośle. Podchodziło pod akcent brytyjski jak już. A Bane ma akcet typowo "nieamerykański" jego "R" jest bardzo twarde

Peterson_B

To posłuchaj jak thor mói po tym gdy odzyskał moc w filmie i gada z coulsonem, dla mnie bardzo podobne.

ocenił(a) film na 8
magneto_

No to jest chyba Twoje subiektywne odczucie bo wg mnie w ogóle nie podobny:D

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

Ja proponuję poczekać aż wyjdzie prolog w dobrej jakości dźwiękowej i wizualnej i wtedy będzie można dyskutować. Dźwięk z tego filmiku nie jest najlepszy. Głoś Bane'a w niektórych momentach brzmi płaczliwie (Crashing this plane... with no survivors).

ocenił(a) film na 8
magneto_

Nie moge posłuchać, bo filmik zablokowany :(

szymon0018

No zablokowany, była promocja chwilowa od twórców i teraz zablokowali, trzeba było od razu sprawdzać, ja codziennie sprawdzam newsy i zdążyłem.
Z resztą nic nie straciłeś, mogę ci streścić jak chcesz, o czym było, bo był to tylko dźwięk w słabej jakości, parę tekstów mocnych, fakt :D

ocenił(a) film na 8
magneto_

Tutaj można posłuchać

http://www.darkknightrisesrumors.com/2011/12/leaked-audio-from-the-dark-knight-r ises-prologue/#more-1223

A tu chyba dobry tekst:

Gordon: I knew Harvey Dent, I was his friend. And it will be a very long time before some one inspires us like he did. I believed in Harvey Dent.
.
.
.
.
OUTSIDE PLANE IN MIDDLE OF NO WHERE

CIA: Dr. Pavel, I'm CIA.

Militia: He wasn't alone.

CIA: You don't get to bring friends!

Dr. Pavel: Their not my friends.

Militia: Don't worry, I'll vouch for them.

CIA: Aaannnddd why would I want them?

Militia: They were trying to grab your prize! They work for the mercenary. The masked man..

CIA: Bane?! ...... Get them on board, I'll call it in

INSIDE PLANE

CIA: The flight plane I just filed with the agency list me, my men, Dr. Pavel here. BUT ONLY ONEEEE OF YOU!

PLANE DOOR OPENS

CIA: FIRST ONE TO TALK, GETS TO STAY ON MY AIRCRAFT!

CIA: WHO PAID YOU TO GRAB DR. PAVEL? (No answer, gun fire past head out open door) HE DIDN'T FLY SO WELL! (Pulls guy back in to plane) WHO WANTS TO TRY NEXT? TELL ME ABOUT BANE!! WHY DOES HE WEAR THE MASK!?! A LOT OF LOYALTY FOR A HIRED GUN!!

BANE: (Still has black hood on) Perhaps hes wondering why someone would shoot a man before throwing him out of a plane.

CIA: At least you can talk. Who are you?

BANE: It doesn't matter who we are, what matters is our plan.

CIA SLOWLY TAKES OFF HOOD

BANE: No one cared who I was until I put on the mask.

CIA: If I pull that off would you die.

BANE: It would be extreamly painful.

CIA: Your a big guy!

BANE: For you!

CIA: Was getting caught part of your plan?

BANE: Of COURSE......Dr. Pavel refused our offer in favor of yours, we had to find out what he told you about us.

Dr. Pavel: Nothing! I said nothing!

CIA: Well congratulations! You got yourself caught!

CIA Operative: Sir!

CIA: Now whats the next STEP in your master plane?!

BANE: Crashing this plane!......With no SURVIVORS!

FIGHTING ON PLANE, OUTSIDE MERCENARIES ARE SHOOTING IN TO THE CABIN, BANE PUNCH'S CIA IN THE FACE AND KNOCKS HIM OUT. HOOK SMALL PLANE UP TO THE CARGO PLANE AND BEGIN TO PULL IT VERTICAL.

PILOTS MAYDAY! MAYDAY

BLOW THE TAIL OFF OF THE NOW VERTICAL PLANE. TWO MERCENARIES COME IN WITH A BODY BAG, OPEN BODY BAG AND PULL OUT BLOOD TRANSFUSION TUBING AND BANE GRABS DR. PAVEL AND HOLDS HIM WITH ONE ARM WHILE HE INSERTS THE NEEDLE IN HIS ARM. BLOOD FLOWS IN TO THE BODY IN THE BODY BAG WHILE A MAN PUMPS THE DEAD MANS HEART.

BANE HOOKS THE DR UP TO A HARNESS, ONE OF THE MEN THAT WAS BROUGHT ON THE PLANE WITH BANE BEGINS TO HOOK UP TO ANOTHER HARNESS.

BANE: NO (Puts his arm on mans shoulder) They expect one of us in the wreckage brother!

FOLLOWER: We started a fire?

BANE: The Fire rises!

DR. PAVEL IS SCREAMING

BANE: Calm down Dr. Now's not the time for fear. That comes later!

BANE PRESSES DOWN ON A TRIGGER SWITCH AND THE PLANE FALLS FROM AROUND THEM AND THEY ARE BEING PULLED BY THE CARGO PLANE.

szymon0018

w sieci można go jeszcze bardzo łatwo znaleźć. W sumie nic specjalnego w nim nie ma. Może z obrazem będzie robił jakiekolwiek wrażenie. Ja czekam na zwiastun.

ocenił(a) film na 8
PawelM

Też czekam na zwiastun.

ocenił(a) film na 8
szymon0018

O i oczywiście na soundtrack.

ocenił(a) film na 9
szymon0018

to na soundtrack to sobie jeszcze długo poczekasz

ocenił(a) film na 8
kiadimundi

w prologu zapewne będzie można już słyszeć część soundtracku Hansa Zimmera...

zapewne będzie to motyw przewodni jaki ma Bane...

ocenił(a) film na 7
rbk23

pewnie usłyszymy ten chór który ma być głównym motywem muzycznym banea
http://www.youtube.com/watch?v=MUm550R-X3A

http://www.youtube.com/watch?v=c7KjxnJQ6GQ&feature=related

ocenił(a) film na 8
mrPARADOKS

A wiadomo co znaczą te słowa "deshay bashara" czy jak tam to się pisze i w jakim to języku? Podoba mi się ten motyw, bardzo klimatyczny. Już wyobrażam sobie scenę w której Bane łapie ledwo dyszącego Batka i trąca go o kolano z tym motywem w tle:)

ocenił(a) film na 8
magneto_

Nie włączam. Wolę zobaczyć sama ;).
Tak w ogóle, to wie ktoś czy będzie puszczany ten prolog u nas w IMAX przed "Mission Impossible: Ghost Protocol" czy nie? Bo wybieram się na ten film w tym formacie i zastanawiam się nad tym.

Agie

Nie będzie.

ocenił(a) film na 10
John_Shepard

Spoiler
Gordon: Znałem Harveya Denta, byłem jego przyjacielem. I minie bardzo dużo czasu nim ktoś zainspiruje nas tak jak on. Wierzyłem w Harveya Denta.

Na zewnątrz samolotu po środku niczego.

CIA: Dr. Pavel, jestem z CIA.
Najemnik: Nie jest sam.
CIA: Miałeś przyjść bez przyjaciół!
Dr Pavel: To nie są moi przyjaciele.

Najemnik: Nie martw się, ręczę za nich.
CIA: Iiiiii dlaczego miałbym ich zabrać?
Najemnik: Próbowali zgarnąć twoją nagrodę! Pracowali dla najemników. Zamaskowanego mężczyzny...
CIA: Bane'a? ...... Zabierzcie ich na pokład, zgłoszę to.

Wewnątrz samolotu

CIA: Według listy osób, którą właśnie otrzymałem z naszej bazy, powinni tu być tylko ja, moi ludzie, dr Pavel. I TYLKO JEDEN Z WAS!

Otwierają się drzwi do samolotu

CIA: Pierwszy, który zacznie gadać zostanie w samolocie.

CIA: Kto zapłacił wam za schwytanie dr Pavela. (Brak odpowiedzi, strzela w głowę najemnika wystawionego przez otwarte drzwi). Niezbyt dobrze latał! Kto chce być następny. (Wyciąga kolejnego najemnika z samolotu) Opowiedz mi o Bane'ie. Czemu nosi maskę? Naprawdę duża lojalność jak na najemników.

Bane: [z czarnym kapturze na głowie] Być może zastanawia się, dlaczego ktoś zastrzelił człowieka przed wyrzuceniem go z samolotu.
CIA: Przynajmniej potrafisz mówić. Kim jesteś?
BANE: Nie ma znaczenia, kim jesteśmy, liczy się tylko nasz plan.

CIA powoli zdejmuje mu kaptur

BANE: Nikogo nie obchodzi kim jestem, dopóki nie włożę maski.
CIA: Jeśli to usunę, to umrzesz?
BANE: Byłoby bardzo bolesne.
CIA: Jesteś dużym facetem.
BANE: Dla Ciebie!

CIA: Czy danie się złapać było częścią planu?
BANE: Oczywiście! Dr Pawel odrzucił naszą ofertę na rzecz twojej, niestety. Musieliśmy dowiedzieć się, co ci on nas powiedział.
Dr Pavel: NIC! Nic nie powiedziałem!

CIA: Moje gratulacje! Dałeś się złapać!
Agent CIA: Sir!
CIA: Jaki jest następny etap twojego genialnego planu?!
BANE: Rozbicie tego samolotu! Nikt nie wyjdzie cały z tej katastrofy!

Walka wewnątrz samolotu. Na zewnątrz najemnicy opuszczeni na linach z lecącego wyżej transportowca zaczynają strzelać. Bane powala agenta CIA.

PILOCI: MAYDAY! MAYDAY

Ogon samolotu zostaje, przy pomocy haków przyczepionych do transportowca, podniesiony do góry. Tylna część ogona zostaje oderwana i przez nią do środka dostają się dwaj najemnicy ze sprzętem do transfuzji krwi i z ciałem w czarnym worku.

Bane przyczepia swoja uprząż do dr Pavela. Jeden z najemników zaczyna przyczepiać się do innego uprzęży.

BANE: NIE! (Kładzie rękę na ramieniu najemnika) oczekują, że jeden z nas pozostanie, bracie!
Najemnik: Tak więc rozpaliliśmy ogień?
Bane: Ogień wzrasta!

Dr Pavel zaczyna krzyczeć

Bane: Uspokój się doktorze, nie czas na strach. Jeszcze nie teraz!

Bane naciska przycisk i samolot spada w przepaść, podczas, gdy on i jego ludzie zostają wciągnięci na pokład transportowca.

ocenił(a) film na 8
John_Shepard

Szkoda. No cóż, poczeka się na film jeszcze te 7 miesięcy.

magneto_

Dźwięk z prologu???? was to juz naprawde poje..ło

próbkę kału jeszcze wstawcie

takkis

Bardziej poje***i są ludzie których to nie interesuje i oceniają innych w tym temacie :/