Cześć.
Czy przed seansem Avengers puszczono trailer Dark Knight Rises? Chodzi mi głównie o
Cinema City :) Może to zachowanie wydaje się nieracjonalne, ale obecność trailera TDKR
zdeterminuje moje pójście na Avengers 3D :)
Dziękuję za odpowiedź i życzę nam wszystkim, abyśmy dożyli do 27 lipca!
Byłem w multikinie i trailera Batmana nie było. Jeżeli chodzi o jakość samego filmu to fani Batmana mogą spytać spokojnie. Avengers to tylko sprawnie zekranizowany komiks nic więcej, Mroczny rycerz to nadal najlepsza ekranizacja komiksu...
ależ oczywiście, do tego nie mam żadnych wątpliwości, że Nolan robi arcydzieła (chociaż Wheldon też ostatnio się "rozbestwił", ale nadal nie można go porównywać z Christopherem Nolanem). Również potwierdzam - w CC nie ma zwiastunu TDKR.
Trailery w CC? Ten film o ciąży (nie pamiętam tytułu), Dark Shadows i Merida waleczna.
w kinie w którym byłem były tylko reklamy a później od razu zaczął się film liczyłem na to , że trailer będzie
W CC Imax w Poznaniu był zwiastun TDKR, niesamowitego Spider - Mana oraz Faceci w Czerni 3
Bo co? bo nie ma scen w nocy, mroku, patosu, płaczu? dlatego to film mniej autentyczny i dobry?
Gdyby tak patrzeć na filmy to batman nolana przy bohaterze filmu "super" rozbeczane dziecko...
Nie dziwię się, skoro patrzysz na scenę śmierci rodziców Bruce'a Wayne'a. To rozbeczane dziecko, fakt. Mimo wszystko, porównujemy tu raczej pożywne danie z MacDonald's z wytwornym obiadem we francuskiej restauracji: Nolan to arcymistrz.
Nie... patrzę na moment z bb i tdk, gdzie zawsze ryczy i płacze i się użala...
Z resztą, nolan jest mistrzem jeśli oczywiście przypłaca logikę filmu nad zajebiste sceny... tak jak dobrzy więźniowie i źli ludzie xD
albo wywrotka ciężarówki w TDK, gdzie poleciała wraz z przyczepą ;) pamiętaj, że nadal mamy do czynienia z komiksem, więc o prawdziwym realizmie nie może być mowy :)
No ale film, sam w sobie jest w taki sposób promowany, tworzony, a są tam takie odjazdy, których nie ma nawet w filmach które utrzymują konwencję komiksową.
Byłem na Avengersach w Cinema 3d i był tam trailer TDK. Co do tego które filmy są lepsze to na mój gust to co Wheldon zrobił w avengersach przebija oba dotychczasowe batmany razem wzięte.
Ale i tak znawcy, nie zobaczą tam przesłania, patosu, płaczu i mroku, no i akcja dzieje się w większości w dzień i to już samo w sobie ujmuje mu jakoby był arcydziełem... tak myśli większość, szczególnie trolle, które poszły na film i potem płaczą że "gniot", bo myśleli że będzie miało przesłanie jak donnie darko i wszyscy zginą i potem będą łzy xD
Yyy tak? to że są filmy z tymi bardziej głębokimi i mocnymi to jedna sprawa.
Nie oznacza to, że nawet filmy typu blockbuster takowych nie mają, inna sprawa czy się je zauważy i czy będą one mocne, czy słabe.
Ja byłem w Heliosie na seansie z napisami, zwiastuny obecne:
- Jakiś film o ciąży
- Prometeusz
- Dark Shadows
- Faceci w Czerni 3
Ponadto Play, Skoda, Rebull, Orbit i inne pierdoły :) Batmana brak :(
Zawsze jakieś zadośćuczynienie :) Swoją drogą dosyć się zdziwiłem ze puścili zwiastun Prometeusza przed Avengers który w mniemaniu polskiego dystrybutora i kin są filmem dla dzieci :)
Uwaga, uwaga: drugi trailer TDKR był przed filmem "Projekt X" w cinema city / toruń. Trzeci puszczą chyba tuż przed premierą...