PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319424
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Cześć.
Czy przed seansem Avengers puszczono trailer Dark Knight Rises? Chodzi mi głównie o
Cinema City :) Może to zachowanie wydaje się nieracjonalne, ale obecność trailera TDKR
zdeterminuje moje pójście na Avengers 3D :)
Dziękuję za odpowiedź i życzę nam wszystkim, abyśmy dożyli do 27 lipca!

ocenił(a) film na 8

Byłem w multikinie i trailera Batmana nie było. Jeżeli chodzi o jakość samego filmu to fani Batmana mogą spytać spokojnie. Avengers to tylko sprawnie zekranizowany komiks nic więcej, Mroczny rycerz to nadal najlepsza ekranizacja komiksu...

ocenił(a) film na 9
SilverX

Batman w reżyserii Nolana to więcej niż Avengers, o wiele więcej :)

użytkownik usunięty
SilverX

ależ oczywiście, do tego nie mam żadnych wątpliwości, że Nolan robi arcydzieła (chociaż Wheldon też ostatnio się "rozbestwił", ale nadal nie można go porównywać z Christopherem Nolanem). Również potwierdzam - w CC nie ma zwiastunu TDKR.
Trailery w CC? Ten film o ciąży (nie pamiętam tytułu), Dark Shadows i Merida waleczna.

Był trailer Batmana i SPiderMana w imaxie :)

ocenił(a) film na 7
Taselchof

w kinie w którym byłem były tylko reklamy a później od razu zaczął się film liczyłem na to , że trailer będzie

użytkownik usunięty
mrPARADOKS

zostaje nam czekać do Dark Shadows, może wtedy się pojawi?

ocenił(a) film na 8
Taselchof

Ten nowy trailer?

ocenił(a) film na 8
drzewo_topola

w Multikinie w Gdańsku także nie było zwiastunu przed Avengersami .

ocenił(a) film na 10

w Cinema-city w Katowicach był ale tylko teaser TDKR

ocenił(a) film na 10

W CC Imax w Poznaniu był zwiastun TDKR, niesamowitego Spider - Mana oraz Faceci w Czerni 3

Bo co? bo nie ma scen w nocy, mroku, patosu, płaczu? dlatego to film mniej autentyczny i dobry?

Gdyby tak patrzeć na filmy to batman nolana przy bohaterze filmu "super" rozbeczane dziecko...

użytkownik usunięty
Spidey_

Nie dziwię się, skoro patrzysz na scenę śmierci rodziców Bruce'a Wayne'a. To rozbeczane dziecko, fakt. Mimo wszystko, porównujemy tu raczej pożywne danie z MacDonald's z wytwornym obiadem we francuskiej restauracji: Nolan to arcymistrz.

Nie... patrzę na moment z bb i tdk, gdzie zawsze ryczy i płacze i się użala...

Z resztą, nolan jest mistrzem jeśli oczywiście przypłaca logikę filmu nad zajebiste sceny... tak jak dobrzy więźniowie i źli ludzie xD

użytkownik usunięty
Spidey_

albo wywrotka ciężarówki w TDK, gdzie poleciała wraz z przyczepą ;) pamiętaj, że nadal mamy do czynienia z komiksem, więc o prawdziwym realizmie nie może być mowy :)

No ale film, sam w sobie jest w taki sposób promowany, tworzony, a są tam takie odjazdy, których nie ma nawet w filmach które utrzymują konwencję komiksową.

Byłem na Avengersach w Cinema 3d i był tam trailer TDK. Co do tego które filmy są lepsze to na mój gust to co Wheldon zrobił w avengersach przebija oba dotychczasowe batmany razem wzięte.

roach22

Ale i tak znawcy, nie zobaczą tam przesłania, patosu, płaczu i mroku, no i akcja dzieje się w większości w dzień i to już samo w sobie ujmuje mu jakoby był arcydziełem... tak myśli większość, szczególnie trolle, które poszły na film i potem płaczą że "gniot", bo myśleli że będzie miało przesłanie jak donnie darko i wszyscy zginą i potem będą łzy xD

Spidey_

Eee... przesłanie w Batmanach? :)

Grievous

Yyy tak? to że są filmy z tymi bardziej głębokimi i mocnymi to jedna sprawa.
Nie oznacza to, że nawet filmy typu blockbuster takowych nie mają, inna sprawa czy się je zauważy i czy będą one mocne, czy słabe.

Ja byłem w Heliosie na seansie z napisami, zwiastuny obecne:

- Jakiś film o ciąży
- Prometeusz
- Dark Shadows
- Faceci w Czerni 3

Ponadto Play, Skoda, Rebull, Orbit i inne pierdoły :) Batmana brak :(

użytkownik usunięty
Grievous

Ale za to był Prometeusz :)

Zawsze jakieś zadośćuczynienie :) Swoją drogą dosyć się zdziwiłem ze puścili zwiastun Prometeusza przed Avengers który w mniemaniu polskiego dystrybutora i kin są filmem dla dzieci :)

użytkownik usunięty

Uwaga, uwaga: drugi trailer TDKR był przed filmem "Projekt X" w cinema city / toruń. Trzeci puszczą chyba tuż przed premierą...

użytkownik usunięty

Ja oglądałem dzisiaj Avengers w Cinem City w Zielonej . Pokazywali tylko reklamy oraz zwiastuny z filmów Mroczne cienie, Merida Waleczna, Przed świtem część 2 i Faceci w czerni 3.