PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Wszyscy zainteresowani obejrzeli już pewnie prolog i zwiastuny, więc teraz garść przypuszczeń (pewników co do fabuły...

Bane zostaje wynajęty przez Talię Ducard a.k.a. Talia al Ghul, Talia Ducard Miranda Tate (dyrektor wykonawczy w firmie Wayne Enterprise - stąd wiadomo skąd Bane zna trochę zabawek Batmana), aby pomścić śmierć swojego ojca Ra's Ghula (kłania się Batman początek).

Wcześniej dzięki swojej sztuce uwodzenia Talia (Miranda) poznaje sekretną tożsamość Batmana i przekazuje tę informację Bane. Bane pokonuje w pojedynku Batmana (Bruce), ale zamiast go zabić łamie mu kręgosłup i wraz ze swoją bandą najemników planuje obrócić w pył Gotham. "Kiedy Gotham będzie w popiołach tylko wtedy pozwolę ci umrzeć" Jednakże Bruce - Batman zabezpieczył się na tę ewentualność i ustanowił następcę - Johna Blake w tej roli Joseph Gordon-Levitt.

Ulfric

noc oty ..prawie ci sie udało..a prawie robi.. :)

Ulfric

Batman zabezpieczył się na tę ewentualność i ustanowił następcę - Johna Blake w tej roli Joseph Gordon-Levitt.

Że na początku filmu ( no może po jakiś 30 minutach filmu ) Bane złamie kręgosłup Wayneowi to sie mogę zgodzić.Ale skąd pomysł że na swojego następcę Nietoperz wypierze Johna Blake??? Następcę w jakim charakterze??? Moim zdaniem John Blake u Nolana będzie ambitnym i utalentowanym policjantem/ detektywem i upierdliwym który na początku będzie ogarnięty obsesją wyłapania wszystkich kryminalistów i bandziorów - dziwaków ( w tym i samego Batmana ) z Gotham, a później zechce pomóc Batmanowi w walce z ekipą Banea. Coś jak Paul Smecker / Willem Dafoe w Świętych z Bostonu. Przesłaną co do tego może być że w zwiastunie porucznik Gordon leży w szpitalu. I to wcale nie w lekkim stanie. A to znaczy że ktoś musi go zastąpić na stanowisku.

Raskolnikow89

Aha, jeszcze jedno - fani Nolana swoje a Nolan swoje. Pewnie facet tak zbudował fabułe filmu że większość fanowskich teorii pójdzie w pi..du.

Raskolnikow89

http://newdcmovieuniverse.wikia.com/wiki/John_Blake

Zresztą pisałem scenariusz to wiem! ;)

Ulfric

He i new Batman

HahahahahahahAHAHAHA