Tak dużo się pojawiło tematów, więc gdybym się powtórzył - poprawcie mnie. Czy pan
Christian Bale żartuje (jak cała obsada), czy się zapędził?
http://film.wp.pl/id,128354,title,Christian-Bale-chce-czwartego-Batmana,wiadomos c.html
Wiemy, że pan Wayne nie umrze :) chyba...
Jeżeli dobrze pamiętam Bale powiedział, że nie zagra już w żadnym filmie o Batmanie u innego reżysera, ale nie zaprzeczał jeżeli chodzi o Nolana. Reżyser ten ma dobry smak filmowy więc zakończenie będzie na pewno dla nas zaskoczeniem
Chodzi mi o to, że skoro Bale przypuszcza powstanie czwartej części - wyklucza to jego śmierć w TDKR, na co fani trochę liczą, z tego, co zaobserwowałem.
Bale chyba tylko gra :) Nolan mówi, że to definitywne zakończenie tej trylogii. Ale nie wiadomo, być może końcówka rozwieje nasze wątpliwości :)
Gdyby Nolan nie miał w zamiarach zakończenia trylogii, nie dodawałby takich sloganów jak :"Legend ends" i "epic conclusion" bo tu chodzi o jego dobre imię jako reżysera. Bale po prostu mówi o tym, że był to dla niego dobry czas i na pewno z wielką przyjemnością by się zgodził na następną cześć, gdyby nolan przyniósł jakiś dobry scenariusz, ale to wszystko rozpatruje pod szyldem "what if"
Pozdrawiam