Jak ja widzę ten film : 1 Jest spokój w Gotham nagle pojawia sie Bane siejący popłoch. 2 Bruce chce go pokonać ale już dawno nie zakładał stroju i trochę stracił formę.3 Bane go pokonuje i odkrywa jego tożsamość niszcząc jaskinie i przejmując "zabawki" Batmana, 4 Bruce trafia do wiezienia tam próbuje odbudować formę. 5 Przyjaciel z celi pomaga mu uciec. 6 Bruce zwraca sie do Foxa by ten mu pomógł "wrócić do gry". 7 Fox daje mu nowe gadżety. 8 Bruce zakłada stary kostium i dowala Banowi. Tak sobie pomyślałem że fajnie by było gdyby stary strój Batmana powrócił to było by dobre nawiązanie do początku. Może Bane zniszczy jaskinie i kostium Batmana i wtedy sięgnie po starą zbroje gdzieś ukrytą lub Alfred ją przechowuje na "czarną godzinę" :)
Też z chęcią zobaczyłbym stary kostium bo wg mnie był dużo lepszy od tego z TDK ale raczej musimy się pogodzić z tym, że odnośnie stroju nic się nie zmieni, ten z TDK wygląda jak "taktyczno-bojowy" i jest bardziej funkcjonalny od tego z BB. W niedzielę 3 czerwca zobaczymy nowy fragment filmu ale sam już nie wiem czy oglądać czy nie ? Nie chcę się narazić na jakiś niepotrzebny spoiler :)
Raczej w tym fragmencie nie będzie zbyt dużo spoilerów odnośnie fabuły filmu. A co do stroju to jeśli nie stary to może nowy strój by się ukazał ? :). Ta scena w trailera gdzie Bane walczy z Batmanem na schodach wątpię że to finalna walka raczej gdzieś w środku ale kto wie co się stanie.
Nowy na pewno się nie ukaże bo wątpię żeby Wayne miał czas na konstruowanie nowego stroju kiedy w Gotham szaleje Bane, z resztą w zwiastunach jest ten sam z TDK więc raczej nic się nie zmieni :), a kostium jest bardzo fajny, on nie ma być ładny ale funkcjonalny :)
Co prawda to prawda ale 2 godziny i 40 minut mogą dużo przynieść na pewno będą z dwie duże akcje przed finałem tak jak TDK i myślę że finałowych scen w trailerze nie zobaczyliśmy. Strasznie intryguje mnie postać Johna Blakea i jaką on role będzie odgrywać w TDKR bo wątpię że przez cały film będzie to zwykły glina może będzie miał swoją role w uwolnieniu Batka z wiezienia a może zostanie kimś więcej :) no ale to tylko moje spekulacje.
Czas trwania filmu nie jest jeszcze oficjalny ale może być trochę dłuższy, Odnośnie Blake nic nie wiadomo, ale jedno mnie zastanawia. Wszyscy spekulują na temat Mirandy Tate, która może okazać się Talią al Ghul, w jednym ujęciu w 3 zwiastunie Blake ucieka z Mirandą, przed zbirami Bane'a więc albo nie wie, że pomaga uciec komuś kto przecież powinien pomagać Bane'owi ( jeżeli ona faktycznie będzie Talią ) albo faktycznie jest ona po prostu Mirandą Tate a Blake prawdopodobnie będzie tak samo godny zaufania co Gordon więc całkiem możliwe, ze będzie próbował Brucowi wydostać się z więzienia
Mnie interesuje ,jakie możliwości będzie miał nowy strój Batmana.A co do pierwszego stroju to Batman nie mógł w nim poruszać głową i w ogóle był w nim ograniczony,więc walka byłaby ciekawa ,ale i nierówna ,ale pewnie takiej nie będzie.
Dokładnie, ten strój z TDK jest po prostu bardziej wygodny i daje większą swobodę w poruszaniu.
Tak w ogóle kombinezony się od siebie różnią :http://www.filmweb.pl/Mroczny.Rycerz#poster-1
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Batman%2C+Catwoman%2C+Bane+na+nowych+plakatac h-85548#picture-1
Ja żadnej różnicy nie widzę, przeglądnąłem też wiele plakatów i okładek magazynów i wydają się takie same
Najlepiej niech założy takie coś: http://sbmblog.typepad.com/.a/6a0120a7ae33fa970b0162fbcba085970d-320wi ;D
Niewykluczone hehe. Mam pytanie wie ktoś co ta za "zabawka" pokazana w trailerach coś jakby świecący pistolet ?