Czy to prawda że Bane złamie kręgosłup Batmanowi tak jak to było w komiksie ?
Nolan nie ma jaj żeby w ten sposób zakończyć swój film (chociaż gdyby jednak tak zrobił zyskałby mój szacunek )
Gdyby tak zakończył ten film, to byłoby to bardzo rozczarowujące. Liczę, jednak na to, że zakończy to w sposób bardziej zaskakujący, aniżeli tak, jak życzą sobie tego wszyscy fani komiksu. Zważywszy na to, że obserwowałem proces produkcyjny i wyłapywałem wszystkie możliwe szczegóły, wynika z tego, że przebieg fabularny filmu pójdzie jednak innym torem.
Jeśli myślisz że on zginie od złamania kręgosłupa to się mylisz, z tego co pamiętam to w komiksie ranny Batman po walce z Bane wyznaczył swojego zastępcę i o ile się nie mylę była nim kobieta kot ale nie za bardzo już tego pamiętam więc mogę się w tej kwestii mylić w końcu czytałam ten komiks ładne parę lat temu.
Po prostu mówię, że w filmie prawdopodobnie w inny sposób dojdzie do "złamania" mrocznego rycerza.
W zasadzie było to troche bardziej złożone. Ale uznajmy,że takim zastępcą był Azrael- zajebisty koleś, do tego Nightwing też działał. Kobieta Kot nie pełniła roli zastępcy.
W zwiastunie filmu widać, że Wayne chodzi o lasce. Myślicie, że to będzie wiązać się z tym, że stoczył już walkę z Banem ?
Raczej nie, z tego co obserwowałem, wynika, że albo jest to efekt kontuzji, która miała miejsce na końcu "Mrocznego Rycerza", w co raczej nie wierzę, albo co jest najbardziej prawdopodobne, przeznaczenia owej laski jeszcze nie znamy ; )
Dlaczego sądzę, że nie jest to efekt walki z Bane'm? Dlatego, że zwiastuny amerykańskich superprodukcji mają to do siebie, że są ułożone chronologicznie. to co widzimy na początku trailera, pojawi się w pierwszej części filmu, to co w środku w środku, a to co widzimy na końcu pokazuje to co będzie na końcu. Teraz przeanalizuj jeszcze raz zwiastun ; )
pozdrawiam.
Obejrzyj drugi trailer TDK. OSTATNIE ujęcie filmu zostało pokazane na samym początku.
"Nawet Batman, dla którego lata 80. to stopniowe pogrążanie się w mroku, okazał się zbyt sentymentalny. Zapłacił za to złamaniem kręgosłupa i utratą pozycji Rycerza Gotham (opowie o tym "Mroczny Rycerz powstaje" Nolana)." - cytat z artykułu na filmwebie
To jest maska umożliwiająca mu funkcjonowanie, gdyż w przeszłości został ciężko ranny i teraz jest zmuszony wdychać gaz dzięki któremu nie czuje bólu.
Jeżeli dobrze pamiętam z komiksu to Bane trafił do więzienia jako mały chłopak i tam właśnie wybrano go aby na nim eksperymentować. Szukali kogoś kto przeżyje pod wpływem venoma (bo tak się ta toksyna nazywała). Bane jako jedyny to przetrwał. Nie było mu to potrzebne do funkcjonowania nie było też wypadkową odniesionych ran. Gazu też nie wdychal ponieważ był on doprowadzany bezpośrednio do jego mózgu i na marginesie chyba nie zauważyłem tych charakterystycznych kabli na zwiastunie.
Akurat ekranizacja Knightfall mogłaby wystarczyć na kilka filmów ponieważ przez ta historię przewinęły się wszystkie czarne charaktery jak Joker, Scarecrow, Scarface i wielu innych. Wierzę w Nolana i mam nadzieję, że i tym razem mnie nie zawiedzie.
Jak by tam nie było z tą jego maską, to czy nie uważacie, że Nolan mógł nieco uprościć elementy odzieży bohaterów? Temu doprawia głupio wyglądającą maskę, tamtej kocie uszy, a Batmana przyodziewa w gumowy kombinezon z rogami. Ok, tak wyglądały postacie z komiksu, ale to był komiks, a gdzieś słyszałem, że seria filmów o człowieku nietoperzu wg Nolana to zupełnie nowy sposób przedstawienia tematu. Bardziej mroczny, poważny, sensacyjny...
Myślę, że gdyby przeanalizować stroje z komiksów to różnią się bardzo trudno też zmienić niektóre elementy Batman bez "uszu" nie byłby Batmanem. W przypadku Batmana ciężko zmieniać stroje akurat tych postaci. Cieszmy się z tego że Batman nie ma szaro niebieskiego stroju jak w komiksie :). Nolan zrobił i tak wiele bo kostium Batmana jest jak zbroja a nie jak gumowy kombinezon z pierwszych części Burtona. Zmiana strojów tak, ale nie aż tak radykalnie by pozbawiać go "uszu".
a z resztą w zwiastunie widać scene jak bane uwalnia wieznow z Arkam myśle że to będzie happy end .... I zyli długo i szczęśliwie oprócz jokera który popijał colę jak gotham bylo niszczone :P
Analizując te wszystkie wpisy od pierwszego dnia zdjęć aż do dzisiaj te wszystkie spekulacje na temat fabuły i bohaterów ;p Aż samo się ciśnie do ust "Déjà vu " ;P jaki film by nie powstał na podstawie książki lub komiksu zawsze coś nie tak "A boo on nie wygląda jak z komiksu aaa booo tamten jest za mały a boo to a boo tamto" Matko Jedyna a gdzie to jest napisane że postać na ten przykład Bane'a ma mieć jak to jeden kolega napisał "kable" heh napakowany jak PKS do Lichenia i mieć 2m ;P Nolan miał taką wizję Batmana i taką zrobił wiec nie widzę tragedii :/ Mi tam wygląd Bane'a Batmana i Catwoman pasuje to tylko Kuźwa stroje liczy się jak aktor prezentuje tą postać a żeby oceniać cały film pod względem wyglądu danej postaci to trzeba mieć grzecznie mówiąc (nasrane) (Bane jest za mały on ma kaganiec na mordzie :( ) śmiech na sali ! kaganiec to powinni mieć fani komiksów co nie potrafią oddzielić filmu od książki/komiksu gdyż film nigdy nie będzie taki sam. Pozdro...
http://pl.memgenerator.pl/mem-image/jaro-approves-pl-ffffff
Nie mogłem się powstrzymać ; )
Naucz Ty się, dziewczynko, czytać ze zrozumieniem. Albo umieszczaj swoje odpowiedzi pod odpowiednimi komentarzami.
Dzięki Chłopczyku ; ) za cenną uwagę z chęcią się do niej ustosunkuję Dankeschön : D ale chodziło mi o ogół wokół tego całego szumu na temat tego filmu. Przy okazji zahaczyłem o twoją wypowiedź na temat odzieży ;P to nie Top Model... Chłopczyku ; ) uprościć? a co w nich skomplikowanego? obejrzysz film wszystkiego się dowiesz obejrzyj "Batman Begins" to będziesz wiedział po co Batman ma taki kostium a nie inny.