PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319424
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

3 zwiastun jeszcze bardziej zachęcił mnie do tego filmu, a co do fabuły mam kilka rozważań:

- Joseph Gordon - Levitt - najbardziej intrygująca i widocznie bardzo znacząca postać w tym filmie kim może być? Zwykłym policjantem który poznaje tajemnicę Bruce'a, a który w ostateczności stanie się nowym Batmanem

dlaczego?

Nolan na pewno zakończy kręcenie gacków, Bale powiedział pass jeżeli nie będzie Nolana, wytwórnia natomiast na 100% pociągnie za wszelką cenę kręcenie następnych części. Nolan więc zakończy opowieść "swojego bohatera" pozbawiając go życia, albo czyniąc niepełnosprawnym, a tym samym już w tym filmie wprowadzi potencjalnego następcę. Spowoduje to, że trylogia Nolana będzie "nietknięta" przy próbie kręcenia kontynuacji, a tym samym zostawi on pewną furtkę.

To, że jest to akurat policjant daje tym większą podpowiedź, bo jak wiadomo Bob Kane, zanim stworzył Gacka, posłużył się postacią policjanta w masce nietoperza...ot taki powrót do korzeni.

użytkownik usunięty
darek_sith

Powiem, że twoja teoria jest całkiem prawdopodobna i faktycznie tak się może skończyć, odnośnie Blake'a, ktoś na youtube pod zwiastunem napisał, że batman, który wypowiada kwestię " not everything, not yet" jest mówiona przez JGL, ale szczerze wątpie. Mam wrażenie, że kiedy Blake rozmawia z Seliną zna tożsamość Batmana, hmm zobaczymy, a zakończenie napewno będzie EPICKIE

ocenił(a) film na 10

W zwiastunie jest takie ujęcie jak Batman stoi na jakimś wieżowcu podczas wschodu słońca. Obstawiam, że to ostatnie ujęcie całego filmu. W trailerach poprzednich części pojawiało się ostatnie ujęcie filmu. Możliwe, że tak jest i tym razem.

ocenił(a) film na 7
MatiZ_3

No ja uważam, że jeśli takie coś miałoby się pojawić to Nolan do końca nie wyjawiłby kto jest następcą, ale wyobraźmy sobie, że Bruce nie może już być Batmanem, a w ostatniej scenie pojawiają się doniesienia o tym, że Batman powrócił i być może taka ostatnia scena będzie właśnie sygnałem, że ktoś inny przejął pelerynę...z tym, że tym razem widzowie do końca nie będą wiedzieli kim on jest.

A John Black będzie w kontekście całego filmu potężną sugestią, że to właśnie on jest tym następcą.

ocenił(a) film na 10
darek_sith

Tylko, że Bruce miał za sobą porządny trening, a Blake jest tylko gliniarzem. I od tak miałby zostać Batmanem?

ocenił(a) film na 7
MatiZ_3

Chodzi tylko o przekazanie widzowi informacji, że nawet jak Bruce nie może to jego idea i tak przetrwała, a wytwórni furtkę do następnych części ze znaną twarzą. A co do samej postaci Blacka, to film rządzi się swoimi prawami i można tam użyć futurospekcji w postaci "2 lata później" na przykład ;)

ocenił(a) film na 8
darek_sith

była taka seria, "Batman Beyond", w której to Bruce Wayne był już starym człowiekiem, sparaliżowanym od pasa w dół, a jego miejsce zajął młody Terry McGinnis. może tutaj należy szukać odpowiedzi. Baine, jak wiemy, łamie Bruce'owi kręgosłup, więc to bardzo możliwy scenariusz

ocenił(a) film na 8
Knl

jeśli chodzi Ci o kreskówke to nie był sparaliżowany.

ocenił(a) film na 9
darek_sith

Jeżeli tak będzie, to się odrobinę wkurzę na Ciebie, że wiedziałam o tym wcześniej...
Ale niezła koncepcja :)

darek_sith

Mnie się wydaje, że Bruce przeżyje, lecz zostanie inwalidą. Nie wydaje wam się, że ujęcię Bale'a z brodą z samego początku to właśnie Bruce wiele lat później? John Blake jako następca - najbardziej prawdopodobne zakończenie.

użytkownik usunięty
grand_1349

To raczej ujęcie po 1 starciu z Bane'm kiedy Bruce zostanie połamany, takie jest moje zdanie

ocenił(a) film na 8

Dobra fota: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/539942_10150813754814311_51052931 0_9458636_1587756586_n.jpg

użytkownik usunięty
grubyczl

Wątpliwe, ale nic nie wiadomo. Poza tym ten właśnie kostium z batman początek bardziej mi się podobał

ocenił(a) film na 7

Myślę, że są dwie opcje:

- po pierwszym starciu Bane znokautuje Bruce'a, ale go nie okaleczy, tylko porwie i uwięzi po to żeby Bruce zobaczył ruinę Gotham jak Bane skończy swój plan, a Bruce ucieknie i zostanie okaleczony dopiero na końcu

- Bane złamie Bruce'a przy pierwszym starciu, uwięzi go, ale Bruce zostanie uzdrowiony w Lazarus Pit i ucieknie (ale to mniej bym obstawiał bo nie sądzę żeby Nolan wykorzystał motyw LP)

ocenił(a) film na 8
darek_sith

Druga opcja odpada, pierwsza, raczej tak, bo tak wynika z najnowzszego zwiastunu.