Zastanawia mnie końcówka filmu. Czy Batman przeżyje czy też zginie jak w komiksie. Jakie
są wasze przypuszczenia?
Raczej przeżyje. Zakończenie filmu zna na razie tylko 5 osób [ http://www.batcave.com.pl/2011/09/plotki-zakonczenie-tdkr-w-caoci-zrobione-za-po moc-efektow-specjalnych/ ] i nie wiem czybym chciałbym być szóstym ;P.
No tak -"tylko", po tym urazie Batman (ten prawdziwy) mógł powrócić. A po śmierci już nie ma takiej możliwości.
Tak samo jak z Kobietą Kot w "Batman Powraca". Każdy widział jak po pocałunku z udziałem paralizatora wszystko idzie z dymem, Shreck ginie a po Selinie ani śladu...... aż do momentu gdy na niebie widzimy neon z logo człowieka nietoperza.
Mi sie wydaje ze bedzie to wygladac w ten sposob ze podczas pierwszej walki z banem batman przegra byc moze polamie mu ten kregoslup w trailerze widzimy ze bruce wayne siedzi w wiezieniu wiec pewnie bedzie tak ze bane zostawi go dla wladz gotham ktore go zgarna bo jak pamietamy pod koniec dark knighta batman jest scigany z zarzutem zabicia denta. W tym wiezieniu pewnie dojdzie do siebie jakos go poskladaja ucieknie czy cos zetrze sie drugi raz z banem i pewnie go pokona ale koncowka flmu jest dla mnie zagadka najbardziej ciekawi mnie czy sie pojawi a jezeli juz to jaka role w filmie odegra Liam Neeson jako Ra's Al Ghul
na te i inne pytania znają odpowiedź ekipa filmowa:D a my poczekamy do premiery
moim zdaniem bane ujawni tożsamość batmana no i Bruce Wayne zostanie wpakowany do wiezienia jednak mieszkańcy Gotham zrozumieją że batman jest im potrzebny ponieważ bane terroryzuje Gotham i przejął nad miastem kontrole wiec policja jak było widać na zwiastunie eskortuje Bruce Wayne z wiezienia i dlatego Bruce Wayne się pyta : -co to ma znaczyć
a Alfred odpowiada mu - powstań
a jeśli chodzi o zakończenie to według mnie na końcu batman pokona bane ale przy tym batman będzie sprawiał martwego i Bruce Wayne upozoruje swoją śmierć by mieszkańcy Gotham wiedzieli że mroczny rycerz nie żyje no i pan Nolan jakąś poszlakę pokaże tak jak było w przypadku incepcji by w nas wprowadzić w wątpliwość
mrPARADOKS gdzie masz w tym trailerze motyw ze policja eskotruja WaYne'a z wiezienia ?
1:13 -1:18 BRUCE WAYNE WYCHODZI Z CELI I PYTA SIĘ DO ALFREDA CO TO MA ZNACZYĆ A ALFRED DO NIEGO MÓWI POWSTAŃ
1:42 CATWOMAN Z JAKIMIŚ LUDŹMI SCHODZI DO WIEZIENIA
1:49 WIDAĆ SCENĘ JAK GLINIARZE SCHODZĄ W LINACH DO WIEZIENIA
( JEDNAK TO TAKIE MOJE PRZYPUSZCZENIA)
http://www.youtube.com/watch?v=9R6zD8VcQTQ
Nie widziałem filmu ale oryginalnie Sherlock nie ginie w starciu z Moriartym (polecam książkę – całość opowiadań, chronologicznie).
Spoiler faktycznie paskudny. Nie myślałem, że w komedyjce zastosują taki chwyt.
Bane złamał kręgosłup Batmanowi ziemi-2. Batman ziemi-1 go pokonał, dopiero omega beams Darksaid'a załatwiły Batka (choć oczywiście nie wszystko jest takie jakie wydaje się na początku). Tyle według komiksu. Poza tym, uważam, że wcale nie trzeba uśmiercać głównego bohatera, tylko po to aby finał był lepiej zapamiętany. Nolan ma głowę pełną pomysłów i napewno pokaże coś na poziomie.