Osobiście uważam że cała trylogia żeby była naprawdę dobrze zapamiętana musi być ostre JE....NIĘCIE w ostatniej scenie. Ja myślę że może to być jedna z dwóch scen:
1. Batman wraz z Bane'em giną gdzieś w ciemnej otchłani... Wtedy Nikt inny nie pociągną by już trylogii Nolana, a Bale nie zagrał by już więcej Batmana (w wywiadach oboje mówią że to już ostatnia część z ich udziałem).
2. Bane łamie kręgosłup Batmanowi (jak w komiksie) i Bruce jest sparaliżowany... chyba podobnie kontynuacji nie będzie...
CO WY NA TO??? MOŻE JAKIEŚ INNE POMYSŁY???
Ostatnie sceny akcji powinny być naprawdę mocne, w nocy lub w ogniu.
Bane łamie Batmanowi kręgosłup , wchodzi policja z Gordonem i Catwoman i zabijają Bane'a i jego bandziorów. i epicka muzyka...
SPOILER
bane łamie kregosłup batmanowi na pączotku filmu.
http://www.comicbookmovie.com/fansites/MovieMaster/news/?a=4...
Nie chce kwestionować źródła informacji, ale jakoś mi to nie pasuje żeby już na początku batman miał złamany kręgosłup... nie pamiętam dokładnie jak było w komiksie ale to strasznie naiwne by było żeby po takim złamaniu potem Bruce biegał, skakał i walczył... no chyba że się mylę:)
Żeby było bardziej epicko: Bane walczy z Batmanem i łamie mu kręgosłup, ale Bruce słyszy głos ojca:
"Bruce...why do we fall?"
I wstaje mimo wszystko; rzuca się na Bane i odgryza mu bicepsa. Później pojawia się duch Rachel i to motywuje Bruce'a do dalszej walki. W tle płomienie śnieg, deszcz i grad, pioruny. I oczywiście epicka muzyka. Na końcu gdy Batman już nie ma sił nadchodzi nie kto inny jak...właśnie, że on! Alfred! Mówi Bruce'owi, że służył jego rodzinie od lat i zginie razem z jej ostatnim członkiem. Razem chwytają ładunek jądrowy, który Alfred przyniósł, przytulają się i naciskają przycisk.
Krótko przed napisami syn Gordona pyta się swojego ojca
"Why did he do that dad?"
Co odpowie Gordon? Nie wiem, ale wiem, ze to będzie tak epickie, że rozpier**li każdego fana Batmana.
Zakończenie idealne.
Z duchem Rachel to przegiąłeś : )
I ładunek jądrowy to chyba też przegięcie :D
W komiksach jest tak że w pierwszej walce z Banem, Batman przegrywa ( złamanie kręgosłupa). Ale w drugiej walce Batman jest górą.
ps. mrPARADOKS napisał już że Bane " uszkodzi " Batmana na początku.Więc to co napisałem jest prawdopodobne.
ten opis prologu co czytałem to chyba jardzoj est to fake ale bardzo prawdopodobny
Ale co to w prologu już Bane potłucze batmana?? Nie chyba... Prolog będzie przedstawieniem Bane'a coś takiego jak W TDk Jokera