PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319424
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Jak zobaczyłem trailer to miałem pełne portki. Batmany Nolana są genialne. Dlaczego
dopiero latem premiera :(

maurycy_86

Bo nie zimą.

ocenił(a) film na 9
maurycy_86

Bo to najlepszy czas dla blockbusterów ;)

warzachew

Tylko szkoda że trailery tak wcześnie wypuszczają i doprowadzają fanów do białej gorączki. Ja lecę do kina w dniu premiery. nie wiem jak wy ale mam wrażenie że to może być najsłabsza część z Batmanów Nolana. może dlatego że w dwóch poprzednich miał bardzo wyrazistych i ciekawych pod względem psychologicznym przeciwników a Bane to w sumie Kark na koksie który chce dla własnej satysfakcji rzucić Batmanowi wyzwanie.

użytkownik usunięty
maurycy_86

Możesz się bardzo mylić, już od dawna w necie można znaleźć informacje o tym, że Bane nie będzie tylko głupim koksem ale również postacią bardzo inteligentną. Z tego co wiem to właśnie Bane będąc uczniem Ra's al Ghula będzie kontynuował jego plan, chcąc zniszczyć Gotham wraz z dziedzictwem Batmana. Biorąc pod uwagę nawiązanie do poprzednich części, czarny charakter, bardzo dobry ( choć do końca nie wiadomy scenariusz ) oraz, że jest to ostania część trylogii Nolana będzie to zdecydowanie najlepsza część serii. Nolan w ostatnim wywiadzie dla Total Film stwierdził, że chcą tutaj definitywnie zakończyć historię batmana a nad zakończenie myśleli przez kilka lat, więc nie ma się co obawiać bo film będzie niesamowity. Bane nie tylko zmęczy fizycznie Mrocznego Rycerza ( ma on być wg reżysera najpotężniejszym wyzwaniem dla bohatera ) ale i psychicznie. Do tego ta epicka muzyka w zwiastunie i słowa batmana " not everything, not yet" aż wywołały u mnie dreszcze, nie wspominając o Bane'ie.
Popatrzcie na to zdjęcie:
http://cdn.mos.totalfilm.com/images/e/exclusive-image-of-tom-hardy-as-bane-in-th e-dark-knight-rises-102438-00-1000-100.jpg

Nie wiem jak wy ale jak w tych oczach widzę misterny plan :D
A tak na poważnie to wierzę, że Hardy podoła bo postać Bane'a wygląda niesamowicie

Nie znałem szczegółów scenariusza, chciałem być mile zaskoczony ale z tego co piszesz wynika że nie mam się o co martwić bo znów zapowiada się świetny film. Szkoda że Edwarda Nigmy nie będzie bo słyszałem że Eminem miał go zagrać, idealnie by pasował i to byłaby bardzo ciekawa postać jako przeciwnik obok Banea. A jeśli chodzi o samego Banea to w komiksach był zwykłym sterydem który faktycznie zmęczył Batmana i psychicznie i fizycznie bo w końcu złamał mu kręgosłup i też chciałbym by i w filmie tak się stało. To by było coś..

ocenił(a) film na 10
maurycy_86

Szkoda, że premiera nie na początku lipca jak Transformers 3, tylko na końcu.
Myślę, że Batman nie zginie, zostanie mocno poturbowany, to pewne na 100%, ale nie zginie. Ale Gordonowi coś się stanie, bo leży w szpitalu i ledwo dycha. Raczej nie ma złamanego kręgosłupa, bo (chyba, ja się nie znam) nie mógłby leżeć na boku. Jeśli już to Wayne będzie miał złamany, bo jest o lasce, a z jakiego innego powodu miałby być o lasce?