Powiem tak, nie wiem czy to przez mój humor... czy nie... ale... jakoś nie czuję tego, że to ostatni film i że jest epicki i w ogóle....
Jakoś nie mogę powiedzieć I CAME... czy tylko ja mam takie uczucie?
Nie tylko Ty:) Zwiastun tyłka nie urywa. Może to przez wygórowane oczekiwania. Ale trochę optymizmu, będzie dobrze. Mnie martwi tylko ten dzienny klimat, ale ocenimy po seansie.
Powiem tak... nie wiem czy to efekt jokera, że go nie ma... bo to że dzień... to kit... to normalne wręcz.
Chodzi o... muzykę?... nie ma tego pierd****ięcia, tego strachu, jak z jokerem....
No nie wiem...
Na film czekam jak najbardziej. Chodzi o sam zwiastun... nawet ten pierwszy bardziej mnie podjarał, pokazywał że z bane'a to gość, a tutaj... tak sobie to wszystko...
Faktycznie czegoś jakby tutaj brakuje, ale mam też wrażenie, że będzie tutaj za mało batmana w batmanie. Pozostaje cierpliwie czekać i szczerze wątpię, żeby Nolan miał to zepsuć :)
U nolana, batman zawsze był taki bardziej... delikatny? w każdym filmie płakał, na duchu musiał go podnosić alfred, więc... batman w batmanie jest taki jaki sobie nolan wymyślił....
No powiedzmy że spodziewałem się czegoś takiego: mroczna muzyka, która mnie opęta...jakieś scenki z filmu, potem epickie słowa z ust batmana i bane'a i zwarcie ich pięści... potem logo batmana i muzyczka i na końcu... coś co sprawi że zdrętwieje i poczuje gorąc w sobie... dajmy na to: bamtan leży, a bane idzie z maską i mówi: i break you... a tutaj dali... latający THE BAT...
no nie wiem... jakoś nie jaram się, na sam film czekam i obejrzę z wypiekami.
Ale sam zwiastun...
Ze zwiastunów na podstawie komiksów, w tej chwili mogę ocenić tak:
1. Drugi zwiastun do the amazing spider-man.
2. Pierwszy zwiastun do the dark knight rises.
3. Ostateczny zwiastun do ghost rider 2.
4. Ostateczny zwiastun do the avengers.
5. Drugi zwiastun do the dark knight rises.
Co wy gadacie. Ten trailer jest jak najbardziej epicki. Pokazuje nam klimat jaki prawdopodobnie przez cały film będzie nam towarzyszył. Ten smutek i straszna cisza. Aż ciarki przeszły.
Super, dzięki wielkie, a już myślałem, że do piątku trzeba będzie czekać :)
Ciężko będzie wytrzymać do lipca :)
Ten zwiastun jest dla mnie bez jakiegoś ładu i składu a co najważniejsze bez pomysłu! Ot zlepek scen akcji. Macie podobne wrażenie?
Marudzicie! Trailer jest ZARĄBISTY! Dzień i to wszystko tworzą nowy klimat i to sprawia, że każda część tej trylogii jest wyjątkowa, a nie tylko podróbą poprzedniej. Film będzie super i mam duze nadzieje na oscara za najlepszy film, Nolanowi się w końcu należy, a wygląda na to, że film wcale nie odbiega od tematyki ulubieńców Akademii Filmowej. Pożyjemy, zobaczymy
Też mam takie odczucie ale myślę, że Nolan nas nie zawiedzie ( jestem pewny :D) Tylko tak jak mówię, obawiam się, że za mało będzie samego batmana chociaż mogę się mylić. Pozostaje czekać i mieć nadzieję , że w końcu dzieło Nolana zostanie należycie nagrodzone
Czaszka zmiażdżona a sam trailer jest naprawdę świetny. Do premiery kinowej wystarczy :D
A mi się tam zwiastun bardzo podoba. Nie ma zbyt wiele pokazane i dobrze (w przeciwieństwie do Prometeusza gdzie żałuje, że obejrzałem ostatni trailer). Po ostatnich trailerach Prometeusza czy Avangers już mam trochę dość tej spektakularnej głośnej muzyki, strachu i wybuchów w tle. Widać, że to będzie inny Batman. Każdy bohater w zwiastunie nie ma zbyt radosnej miny, czuć ich emocje i chyba Bane zrobi co do niego należy... ;)
Czy Nolan kiedykolwiek nas jakoś bardzo zawiódł? (mówię tu raczej do fanów jego talentu) To będzie epickie zakończenie :)
czyli z traileru wynika, że kobieta kot będzie jednak współpracować z batmanem. spodziewałem się czegoś innego.
Czego? Catwoman choć łamie prawo to zawsze współpracowała z Batmanem... No z jednym wyjątkiem - "Batman Returns", gdzie zrobili z niej pełnoprawny czarny charakter.
Pomagała Batmanowi? Nie.
Walczyła z Batmanem i sprzymierzała się z jego przeciwnikiem? Tak.
Zabiła na końcu człowieka (co czyni z niej mordercę)? Tak.
Wniosek? Dla mnie jest pełnoprawnym czarnym charakterem, a nawet jeśłi nie, to też nie jest pomocnikiem nietoperza, jak w "Arkham City", "Hushu", czy w TAS.. ;)
"Zabiła na końcu człowieka (co czyni z niej mordercę)? Tak."
Aha, ok, Batman też zabił. I to kilku, jednego nawet z uśmiechem na ustach:
http://www.youtube.com/watch?v=8ULSvR6hhyI
Poza tym ścigała go policja, co za tym idzie jest w tym filmie pełnoprawnym czarnym charakterem.
Ale prawo popiera morderstwa Batmana, a Catwoman nie (i właśnie dlatego konwencja Burtona jest dla mnie gorsza od Nolanowej). ;)
Jeżeli się nie mylę to głos został poprawiony bo ludzie mieli problem ze zrozumieniem
Poprawiony? Ja wcześniej go rozumiałem bez problemu. Za to teraz muszę po kilka razy go słuchać żeby zrozumieć.
został zmieniony ponieważ po po ostatnim trailerze były zarzuty ze niby nie wyraźny
nowy trailer zajebisty, Bane wydaje się bardzo inteligentny, trailer ma niesamowity klimat, score na początku przypomina mi Time z Incepcji. Bohaterowie naprawdę świetnie się spisują. Obstawiam Oscary dlatego filmu. Reżyseria, efekty, montażdźwięku i dźwięk są pewne!
Czytałem opinie na internecie która dobitnie określa ten zwiastun: bardzo dobry zwiastun, zlepek wielu fajnych scen akcji... ale brak tego przytupu po którym mas orgazm, to nie to samo co trailer tdk.
Chociażby jakby... bane przechodzi po masce batmana czy coś takiego...
Nie ma tu tyle akcji co w zwiastunie Mrocznego Rycerza ale z drugiej strony to ostatnia część trylogii i nawet się cieszę, że Nolan nie pokazał za wiele, a reszty dowiemy się 27 lipca :)
Bardzo przeciętny trailer. Niemniej jednak nie zmienia to faktu, że z chęcią film obejrzę. Pewnie nie od razu po premierze, bo aż tak mnie ten tytuł nie jara, większą chęć mam na Avengers, ale na pewno wybiorę się na seans. TDK był naprawdę dobry, zobaczymy, czy po takich wygórowanych wymogach fanów Nolanowi się uda. Może zrobić gniota albo genialną produkcję.
Zwiastun lepszy niż poprzedni, ale dalej na przeciętnym poziomie. W tym roku, jeżeli chodzi o zapowiedzi, to wymiata pierwszy trailer Prometeusza i trailery Avengers.
Ale mimo średnich trailerów, o sam film się nie martwię. Będzie mega :)
Jak trailery Avengers cokolwiek wymiatają to co najwyżej kurz z pod dywanu. Ludzie nie rozbrajajcie mnie, bo już dzisiaj raz oplułem monitor słysząc Bane'a udającego Yodę. Nolan miał fenomenalnie brzmiący głos Bane'a, aż ciary przechodziły, a teraz zrobił z tego żałosną parodię.
Avengers już skreśliłem, a teraz się zastanawiam czy w ogóle iść do kina na TDKR.
Myślę, że trailery do TDKR nie są najlepsze, bo po prostu Nolan nie chce nimi zdradzić szczegółów fabuły. Pewnie musiał wybierać, albo świetny trailer, ale ze spoilerami, albo takie nic specjalnego, za to bez zdradzania konkretów. Także z opiniami czy film jest genialny bądź gówniany radziłbym wstrzymać się do premiery :)
muzyka jest fenomenalna tez - widac, ze jesli to dzielo Zimmera, mistrz w formie :)
Najprawdopodobniej ostatni gdyż Nolan nie chcę ujawniać za dużo info o filmie .
Sam Trailer dobry lecz nie jakiś porywający . Muzyka akurat bardzo mi się podobała i chyba jesteśmy już w 100% pewnie że Catwoman będzie współpracować z Batman ( nie tak jak w Batman Returns ) oraz nowym sprzymierzeńcem będzie John Blake . Mniej Gordona i Bane'a który na tym Trailerze mi się nie podobał (głos) . Wciąż w tajemnicy jest trzymana Talia i Ra's Al Ghul .
Stary, szacun, że to wyłapałeś :) Jeszcze powiedz mi tylko kogo w tym momencie popycha Bane ?
Daj spokój. Słowianin znowu sobie jaja robi. Ten wielkolud w 01:17 to absolutnie nie ma prawa być Bane, gdyż Tom Hardy należy do rasy kaukaskiej (czyli rasy białej - jakby ktoś nie skumał :), a ten który popycha Johna Blake'a jest Afroamerykaninem :D.
Bane nie może nosić maski, bo bez dostarczanych przez nią środków przeciwbólowych czułby ból nie do wytrzymania
mnie drażnił fakt wprowadzenia nowego loga DC które jest beznadziejne
no i na do datek zmienili głos banea który w poprzednim tralierze był bardziej mrożący krew w żyłach
ale i tak wole najnowszy zwiastun bo ukazuje klimat jaki bedzie panował w filmie
dla porównania
http://www.youtube.com/watch?v=GokKUqLcvD8
http://www.youtube.com/watch?v=g8evyE9TuYk
Popieram, że głos Bane'a jest gorszy, ale nowe logo DC jest moim zdaniem świetne. Podoba mi się pokazana w nim symbolika podwójnej tożsamości bohaterów uniwersum.