Wpisujcie miasta.
Robimy petycję do Nolana.
A tak poważnie, to niemroczny Batman zapowiada się dziwnie. Film będzie pewnie dobry (choć są przeslanki, że nie), ale czy to będzie dobry Batman-movie...?
No jak patrzę na trailery itd. to Batman chyba rzeczywiście został dziennym rycerzem. Już w poprzednim filmie mnie irytował nadmiar dziennych scen, a teraz chyba w ogóle zrezygnowali z nocnych. W animacji "Batman TAS" pamiętam może ze 2 dzienne sceny na serial.
No niestety Nolanik powiedział, że będzie 'Batman in daylight.' Ja rozuiem, że to taktyka Bane'a, który odziera go ze wszystkiego, nawet z mroku, ale... no bez rpzesady. Batman to Batman... trzeba wiec liczyć, ze duzo scen będzie wewnatrz pomieszczeń.
I oczywiscie nie ma co liczyc na mroczne Gotham, szyuke sie powtorka z TDKowskiego Chicago.
Tak a gdyby wszystko działo się w nocy, to byście pisali, ze nie należy na siłe trzymać się zasad universum, bo głupio by wyglądało że terrorysci robią wsztstko nocą kiedy działa Batman lub noc nigdy się nie kończy. PRzetrącić kręgosłup twardym zasadą uniwersum może tylko pewna siebie osoba a Nolan już zapewne taką jest. Mi obdarcie Batmana z mroku sie podoba, bo pokazue choćby to, jak mocno z działań wytrącił go Bane.
Chyba, że to jeszcze nie skończony etap postprodukcji- ale uważam że bedzie tak 50/50 night/day
Wisz, chciałoby się powiedzieć 'In Nolan we trust', ale jakos, sam nie wiem z jakich powodów, moje zaufanie do niego zmalało... ;)
>>Przetrącić kręgosłup
lol
Ja osobiście na pewno się nie zawiodę, bo nolanowe Batmany specjalnie mnie nie ruszają, więc oczekiwań wielkich nie mam, ale i tak pójdę do kina, bo w końcu Batman.
"W animacji "Batman TAS" pamiętam może ze 2 dzienne sceny na serial" - więc nie oglądałeś nawet jednego odcinka. :P
Koncepcja Batmana z akcją toczącą się w dzień wcale mi nie przeszkadza. Zawsze to coś nowego a sam film na pewno będzie niesamowity. In Nolan we trust? Yes, we are.
jeśli batman działa w dzień to już niema tego charakteru człowieka nietoperza w końcu nietoperze latają w nocy a nie w dzień
Ale przyznasz, że to trochę głupie, że przestępcy się nie nauczyli, żeby załatwiać swoje sprawy w dzień. Tylko ciągle w nocy chociaż wiedzą, że wtedy Batman grasuje po mieście.
Nolan to tłumaczył, że np kostium z bb był taki, bo batman musiał się ukrywać, że w tdk, był taki bo batman już nie był legendą, ale był dobrze znany itd.
A to że akcja dzieje się w dzień, to jest wymóg tego, że bane działał w dzień.
moment moment w TDK Batman juz dzialal w dzien
przyklad, sok na bank, i spotkanie w sejfie z Gordonem
Czyli ma być tak, że Bane robi rozróbę w środku dnia, a Batman strzela focha i mówi, że nie będzie pracował w dzień xD
Ta koncepcja mogłaby być podstawą do ubogacenia portretów psychologicznych bohaterów i naszkicowania przez Nolana mistrzowskiego studium charakterów!
Dokładnie.
Nolan chce wyjść poza koncepcje Batmanów poprzednich, więc Batman widać musi chronić Gotham nawet w dzień.
Przypomnijmy, że Joker też w dzień rozrabiał i co, Batman wtedy tylko pracował nocą, tu jednak Gotham upadnie tak bardzo, że aby powstało Mroczny Rycerz będzie musiał wyjść z mroku. To moja wizja.
Spotkanie z Gordonem było wczesnym rankiem, kiedy jeszcze nie wzeszło słońce. :P
Im więcej scen za dnia tym gorzej dla klimatu. Batman w dzień był do tej pory dla mnie czymś zupełnie niedopuszczalnym... Ale po tych 4 ujęciach z trailera, w których gacek naparza się z Bane'em kompletnie mi to nie przeszkadza. ;)