PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Wpisujcie miasta.

Robimy petycję do Nolana.

A tak poważnie, to niemroczny Batman zapowiada się dziwnie. Film będzie pewnie dobry (choć są przeslanki, że nie), ale czy to będzie dobry Batman-movie...?

ocenił(a) film na 8
Charism

a może akcja bedzie o zmierzchu

ocenił(a) film na 8
tequila82

No jak patrzę na trailery itd. to Batman chyba rzeczywiście został dziennym rycerzem. Już w poprzednim filmie mnie irytował nadmiar dziennych scen, a teraz chyba w ogóle zrezygnowali z nocnych. W animacji "Batman TAS" pamiętam może ze 2 dzienne sceny na serial.

ocenił(a) film na 9
Doktor_Wong

No niestety Nolanik powiedział, że będzie 'Batman in daylight.' Ja rozuiem, że to taktyka Bane'a, który odziera go ze wszystkiego, nawet z mroku, ale... no bez rpzesady. Batman to Batman... trzeba wiec liczyć, ze duzo scen będzie wewnatrz pomieszczeń.

I oczywiscie nie ma co liczyc na mroczne Gotham, szyuke sie powtorka z TDKowskiego Chicago.

ocenił(a) film na 9
Charism

Tak a gdyby wszystko działo się w nocy, to byście pisali, ze nie należy na siłe trzymać się zasad universum, bo głupio by wyglądało że terrorysci robią wsztstko nocą kiedy działa Batman lub noc nigdy się nie kończy. PRzetrącić kręgosłup twardym zasadą uniwersum może tylko pewna siebie osoba a Nolan już zapewne taką jest. Mi obdarcie Batmana z mroku sie podoba, bo pokazue choćby to, jak mocno z działań wytrącił go Bane.

Chyba, że to jeszcze nie skończony etap postprodukcji- ale uważam że bedzie tak 50/50 night/day

ocenił(a) film na 9
FvJ

Wisz, chciałoby się powiedzieć 'In Nolan we trust', ale jakos, sam nie wiem z jakich powodów, moje zaufanie do niego zmalało... ;)

ocenił(a) film na 8
FvJ

FvJ 100% racji - hatters gonna hate

FvJ

>>Przetrącić kręgosłup
lol

Ja osobiście na pewno się nie zawiodę, bo nolanowe Batmany specjalnie mnie nie ruszają, więc oczekiwań wielkich nie mam, ale i tak pójdę do kina, bo w końcu Batman.

Doktor_Wong

"W animacji "Batman TAS" pamiętam może ze 2 dzienne sceny na serial" - więc nie oglądałeś nawet jednego odcinka. :P

użytkownik usunięty
Charism

Koncepcja Batmana z akcją toczącą się w dzień wcale mi nie przeszkadza. Zawsze to coś nowego a sam film na pewno będzie niesamowity. In Nolan we trust? Yes, we are.

ocenił(a) film na 8

Mi przeszkadza.

szymon0018

To nie oglądaj, po co masz się denerwować podczas seansu.

ocenił(a) film na 7
Charism

jeśli batman działa w dzień to już niema tego charakteru człowieka nietoperza w końcu nietoperze latają w nocy a nie w dzień

ocenił(a) film na 10
mrPARADOKS

Ale przyznasz, że to trochę głupie, że przestępcy się nie nauczyli, żeby załatwiać swoje sprawy w dzień. Tylko ciągle w nocy chociaż wiedzą, że wtedy Batman grasuje po mieście.

ocenił(a) film na 8
MatiZ_3

Bardzo głupie.

Charism

Nolan to tłumaczył, że np kostium z bb był taki, bo batman musiał się ukrywać, że w tdk, był taki bo batman już nie był legendą, ale był dobrze znany itd.
A to że akcja dzieje się w dzień, to jest wymóg tego, że bane działał w dzień.

ocenił(a) film na 9
magneto_

moment moment w TDK Batman juz dzialal w dzien

przyklad, sok na bank, i spotkanie w sejfie z Gordonem

ocenił(a) film na 8
RollOut

Ale wszystkie większe akcje miały miejsce w nocy.

ocenił(a) film na 7
szymon0018

ale jednak batman pasuje do nocnego miasta gotham

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

moze Nolan to zmieni
albo Bane zmusi Batmana do wyjscia w dzien

ocenił(a) film na 8
RollOut

Nolan wie co robi ;) Jeszcze nie zepsuł filmu. Choć też mam wątpliwości...

ocenił(a) film na 10
szymon0018

Czyli ma być tak, że Bane robi rozróbę w środku dnia, a Batman strzela focha i mówi, że nie będzie pracował w dzień xD

MatiZ_3

Ta koncepcja mogłaby być podstawą do ubogacenia portretów psychologicznych bohaterów i naszkicowania przez Nolana mistrzowskiego studium charakterów!

ocenił(a) film na 9
Galadh

Dokładnie.

Nolan chce wyjść poza koncepcje Batmanów poprzednich, więc Batman widać musi chronić Gotham nawet w dzień.

Przypomnijmy, że Joker też w dzień rozrabiał i co, Batman wtedy tylko pracował nocą, tu jednak Gotham upadnie tak bardzo, że aby powstało Mroczny Rycerz będzie musiał wyjść z mroku. To moja wizja.

RollOut

Spotkanie z Gordonem było wczesnym rankiem, kiedy jeszcze nie wzeszło słońce. :P

Im więcej scen za dnia tym gorzej dla klimatu. Batman w dzień był do tej pory dla mnie czymś zupełnie niedopuszczalnym... Ale po tych 4 ujęciach z trailera, w których gacek naparza się z Bane'em kompletnie mi to nie przeszkadza. ;)