PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319426
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Pozornie tak. Niektórzy wręcz mówią, że kiepskie. Eksplozje nawet są wyciszone. Ja jednak
myślę, że to świadomy zabieg - efekt ciszy przed burzą. "There's storm coming, Mr. Wayne"...

Nolan wielokrotnie podkreśla, że zależy mu na zakończeniu sagi w "greatest way possible",
a umówmy się, że ten człowiek wie jak zmiażdżyć widza, w jak najlepszym tego słowa
znaczeniu.

Na koniec dorzucam bonus - jeżeli widzieliście film "Bronson" z Tomem Hardym, myślę, że
powinniście zobaczyć dwa trailery "Dark Knight Rises" przerobione na trochę inną modłę...

TRAILER 1 - http://www.youtube.com/watch?v=eGejQXAO2Xk
TRAILER 2 - http://www.youtube.com/watch?v=AHVC6X7uAb8

: )

PanSympatyczny

Ojeja, przecież nawet jeśli film będzie co najwyżej bardzo dobry, to i tak i tak krzyżowcy Nolana będą dawać mu dyszki.Przecież już można zobaczyć, że wiele osób pisze, że film będzie arcydziełem i najlepszą częścią serii, chociaż jeszcze go nie widzieli.

użytkownik usunięty
karol9_16

Przeczytaj wywiady z Nolanem i aktorami dla Total Film, zobacz zwiastuny, dowiedz się w jaki sposób film będzie powiązany z poprzednikami i nawet nie zaprzeczysz, ze film będzie zdecydowanie najlepszy z trylogii

Obejrzę, to ocenię.James Cameron też obiecywał, że na końcu Avatara będziemy mieć matkę wszystkich bitew, jednak słowa nie dotrzymał.Co do zwiastunów TDKR to nic nadzwyczajnego, ale to tylko moja opinia.

ocenił(a) film na 9

KamPlayer co wynika z tych wywiadów?

Co do finałowej bitwy w Avatarze to moim zdaniem była to jedna z najlepszych sekwencji bitewnych w historii kina, a jestem pewny że w "dwójce" będzie coś dużo bardziej widowiskowego

użytkownik usunięty
Connor_John

M.in to, że film będzie dużo brutalniejszy od poprzednika, a to wszystko za sprawą Bane'a, jak stwierdziła Emma Thomas Bane będzie najtrudniejszym jak do tej pory przeciwnikiem Batmana, i będzie ogromnym wyzwaniem pod względem fizycznym ale i psychicznym. Sam Nolan mówi, że chce definitywnie i w jak najlepszym stylu zakończyć legendę bohatera a nad samym zakończeniem pracowali od lat. Trochę tego jest, a na dniach powinniśmy dostać skany z pełnych wywiadów

ocenił(a) film na 7
Connor_John

Najbardziej widowiskowe bitwy można zobaczyć w Transformersach (wszystkie części)

Moim zdaniem będzie jak w przypadku Mass Effect. Koniec trylogii miał powalić i co najgorsze zakończenie w historii, albo Transformers - trzecia część była tak bzdurna, że ja pierdziu

użytkownik usunięty
Zathar

Dziwne, bo im więcej się dowiaduje i czytam na temat ostatniej części tym bardziej jestem pewny, że będzie to najlepsza część z całej trylogii

Dla fanatyków i krzyżowców batmana pewnie tak, ale przeciętny Kowalski raczej nie będzie się tak podniecał.

Nie mówię, że nie tylko już tyle razy się zawiodłem, że wolę zachować sceptycyzm, ale i tak z niecierpliwieniem czekam na koniec trylogii.

ocenił(a) film na 10
PanSympatyczny

Takie zwiastuny tylko zachęcają do obejrzenia, nie mówią kompletnie nic o fabule, podobnie jak zachęcił mnie w tamtym roku kapitalny zwiastun Transformers 3, musi być też epicka muzyka. Obowiązkowo:)

Bitwa na koniec Avatara - bardzo dobra, ale czy jakaś genialna? Nie wiem, prędzej te z Władcy Pierścieni.

ocenił(a) film na 9
Ryloth

Z Władcy Pierścieni najlepsza pod Helmowym Jarem, być może i lepsza od tej z Avatara. Ale jeśli chodzi o starcie w filmie s-f to ja nie widzę lepszej bitwy, nie widzę nawet jednej którą można by do niej porównać

ocenił(a) film na 10
Connor_John

Bitwa pod Coruscant w Zemście Sithów była zrobiona z dużym rozmachem, ale poświęcono jej mniej uwagi niż w Avatarze, była tylko tłem, a w Avatarze była na pierwszym planie.

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Endor z VI części jest nadal najlepszy.

ocenił(a) film na 7
PanSympatyczny

Trailery moim zdaniem są bardzo dobre, nie wiem jak można mówić że wieje z nich nudą...
Czy film będzie najlepszy z serii? Oby. Myślę że pod względem fabuły może być lepszy, Bane też zapowiada się fenomenalnie, też dużo czytałem o tym że będzie on ciężkim rywalem pod wzg. psychicznym- zapowiada się to fenomenalnie.
Co do ludzi którzy wrzucają na fanów Nolana to na prawde nie rozumiem o co im chodzi. Mam prawo powiedzieć że ten film będzie na 90% najlepszym w tym roku, bo wiem co Nolan nam od dekady prezentuje. Każdy jego film prezentuje wszystko co potrzebne- świetną, zagmatwaną fabułę, genialne postacie i ich psychika(Joker, gł. bohaterowie w Prestiżu, g. boh. Memento), troche scen z filmów akcji. Dla mnie jest wszystko i więcej nie wymagam.
Najlepsza bitwa w filmie: jak dla mnie zdecydowanie Helmowy Jar. Ilekroć ją oglądam to jestem pod wielkim wrażeniem. Ideał !

modzel94

A można gdzieś te wywiady znaleźć "online"? Też bym poczytał.
A od tych trailerów to ja dostaję gęsiej skórki. Ktoś tu dobrze zauważył ów "szczegół" z wyciszoną muzyką...

Oliver_Haddo

A raczej nie z wyciszoną muzyką, a stopniowo narastającą.

ocenił(a) film na 7
Oliver_Haddo

Musisz poszperać. Ja piszać "czytałem" miałem na myśli że czytałem co inni mówią na forum na temat fabuły :). OO tak trailery zapewniają lekki dreszczyk ;>

PanSympatyczny

Nudne? aha to spoko :)
Jak dla mnie trzeci trailer jest epicki.
Link do tracka Zimmera z tego trailera
http://www.youtube.com/watch?v=WnxGpVLUL2Y
Ciary przechodzą... ;)

ocenił(a) film na 6
wielkie_jol

Uhh... nie sądziłem, że sama muzyka, bez dialogów itd. zrobi takie wrażenie - jakby utwór sam opowiadał historię. Piękna rzecz.

Przy okazji mamy przykład, że film robią ludzie którzy są w branży nie tyle na najwyższym poziomie, co wręcz ponad wszelką konkurencją.

PanSympatyczny

widzisz, zawsze człowiek może się czegoś nowego dowiedzieć...

ocenił(a) film na 8
PanSympatyczny

Ja bardzo cieszę się z takich a nie innych trailerów bo czuję że dowiem się wszystkiego w kinie. Na przykład trailery "Prometeusza" wg mnie zdradzają za dużo i możliwe że znam sporą część filmu po obejrzeniu trailerów co jest kiepską opcją.
Jednego jestem pewien. Nolan na pewno nikogo nie zawiedzie ;)