PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319410
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Musze sie podzielić pewnym cennym spostrzeżeniem troszke moze nie na temat ale ciul tam. Wszyscy mówią niemal że Johnny Deep pasowałby na następce roli Jokera a jak dla mnie gdyby miał się pojawić KIEDYŚ w filmie o gacku to OBSTAWIŁBYM W TEJ ROLI ONLY PAULA KAY'A TU I ÓWDZIE ZNANEGO JAKO MIKE'A STRUTTERa ( grał również w niebanalnym thrillerze Reguła Waz tego pokręconego naukowca). Co myślicie czy Paul Kay zagrałby w stopniu wystarczającym do do wyszpachlowania sobie dżordża przy oglądaniu jego gry aktorskiej hęęę. Ps. Uważam że Hardy ( po oglądnięciu filmu Bronson z jego udziałem powinniście sobie żywo imaginować tego aktorka w roli tego inteligentnego sqrvola) jest tu jak najbardziej adekwatna opcją co do Bane'a i bardoz łatwo będzie zmyć kosmicznie qtasowateeeee wrażenie jakie wywarł Bane w Batman I Robin gdzie został ukazany jako bezmyślna machina

ocenił(a) film na 10
Jugulator1988

Mnie do roli pasowałby Michael Sheen , który ostatnimi czasy fenomenalnie zagrał Castora w filmie "TRON: Dziedzictwo". Może po prostu jestem subiektywna, bo to mój ulubiony aktor, ale myślę, że i on by się nadał.

ocenił(a) film na 9
Jugulator1988

Pierwsze słyszę, że niby Johnny DEPP miałby być w roli Jokera. Skąd wziąłeś takie informacje? Dobre, hahahah :D

użytkownik usunięty
Jugulator1988

A może Robert Downey jr. jako Zagadka?
Skoro gdybamy to czemu nie.. :)

ocenił(a) film na 8
Jugulator1988

Jeśli chodzi o Riddlera, to jak na razie mam w głowie tylko Carrey'a, bo bardzo dobrze wypadł w tej roli :) Ae podoba mi się pomysł z Robertem Downeyem Jr :)

Jugulator1988

Jokerów było już dwóch i obydwaj byli genialni. Jako Riddler - każdy byłby lepszy od tego palanta Carrey'a, który tą rolę skopał spektakularnie. Ale Downey byłby niezły w tej roli, tym bardziej Depp ;)

ocenił(a) film na 8
ponder

Carrey skopał rolę Riddlera? Bluźnisz chłopie.

Doktor_Wong

Bo przeciwko niektórym "religiom" nic tylko bluźnić.

ocenił(a) film na 6
Doktor_Wong

Carrey to totalna porazka w tej roli. Zresztą Jakiej roli Ridllera ? Tam nie było Ridllera , tylko typowy Carrey w przebraniu.

shamar

Dokładnie.

użytkownik usunięty
Jugulator1988

Jim Carrey zdecydowanie - jako jedyny aktor, który trzymał jakiś poziom w Batmanach Schumachera

ocenił(a) film na 8
Jugulator1988

W ciekawostkach jest napisane że m.in. Hugh Laurie był rozważany do tej roli. Zapewne nie zagrał by tak dobrze, z takim zaangazowanie psychicznym jak Ledger Jokera... ale no rany boskie to by była istny orgazm zobaczyć go w tej roli.

rafiinter

Jokera? Sam nie wiem... Z jednej strony do jego dotychczasowych ról ma się to nijak... Z drugiej strony Laurie nieraz już zaskakiwał...

ocenił(a) film na 10
rafiinter

Hugh Laurie jako Człowiek Zagadka? Matko kochana ja bym mogła zabić, by zobaczyć go w tej roli ;)
Niemniej jednak M.Sheen też byłby niezły ;))

ocenił(a) film na 10
Jugulator1988

Fakt, Sheen bardzo by pasował- stać go na mocną ironię, a to w tym temacie byłoby na plus, zdecydowanie. Co do Deppa- to raczej lipny wybór... Johnny w wielu jego filmach grał po prostu "Johnny'ego Deppa"- i tu by sie to nie sprawdziło. Mimo że lubię filmy z nim. A co byście powiedzieli na Edwarda Nortona? Jak dla mnie to byłby ciekawy eksperyment... :D

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
nuerha85

Nortona bym widział ale jako Szalonego Kapelusznika.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się, Norton średniawo :)
ew. jeszcze Jackson Rathbone. Początkujący aktor, ale myślę, że by się bardzo postarał, żeby to wyszło ;)

ocenił(a) film na 10
Jugulator1988

Heath Ledger był najlepszym Jokerem, Moim zdaniem teraz gdy umarł,mógłby go zastąpić Johnny Depp ( CHOCIAŻ NIE DO KOŃCA)... A co do człowieka zagadki lepiej żeby Carrey go nie grał.... bo on lepszy do komedi, Mógłby go zagrać np. no nie wiem :P

ocenił(a) film na 10
Jugulator1988

A co powiecie o Christianie Camargo? Nie wiem czy pasował by charakterem, ale myślę że wyglądem bardzo ;)