PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319410
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Że batman poświęci życie aby pokonac Bane'a i zginie,co będzie zwieńczeniem trylogii,poza tym sam Nolan twierdził że to ostatni batman którego kręci i jak najbardziej skłonny jest posunąc sie do smierci batmana.

Gaula04

"Obawiam się"? To odważne posunięcie może działać tylko na korzyść filmu. Który film o superbohaterach komiksowych odbiega aż tak od schematu?

Peeves

W poprzednim filmie batman co prawda przeżył ale (uwaga spoilery) to Joker tak naprawdę wygrał,pozbawiając miasta świetnego prawnika,który pod wpływem Jokera zszedł na złą drogę,doprowadził do śmierci ukochanej batmana co już samo w sobie jest swoistym novum i obrócił miasto przeciwko batmanowi.Czyli znając życie, Nolan jako miłośnik realizmu,zapewne pójdzie w kierunku uśmiercenia batmana.

Gaula04

Co jak co, ale Batman to jedyna seria komiksowa, którą da się zekranizować z jajem przy jednoczesnym - względnym - realizmie. No, jest jeszcze zawsze Punisher z Marvela, ale go dwukrotnie skopali.

Peeves

O które konkretnie części Punishera ci chodzi?

Gaula04

A mamy jakieś inne niż te dwie, o których mówię? Mam na myśli te z poprzedniej dekady. War-Zone i ten wcześniejszy. W mojej opinii były najwyżej przeciętne.

Peeves

Jest jeszcze wersja z Lundgrenem z 1989roku,jednak ma ona najmniej wspólnego z komiksowym pierwowzorem.Przede wszystkim Frank nie ma na glacy trupiej czaszki!

Gaula04

No faktycznie, ale jak już odpisałem koledze niżej - wersji z '89 nie znam i nie miałem o niej pojęcia. Widziałem tylko te dwie z poprzedniej dekady i uważam je za cienkie.

Peeves

pomylies sie cos, sa trzy wersje punishera:
Punisher(1989) z lundgrenem
Punisher(2004) z jane no i Punisher: Strefa wojny(2008)z stevensonem.
osobiscie uwarzam ze ta pierwsza wersja z 1989 gdzie zagral lundgren jest najlepsza

darkknightfan

Masz rację, ale widzisz - widziałem tylko te dwie z poprzedniej dekady i właśnie miałem je na myśli.