PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319422
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Jak sądzicie jaką postacią będzie Selina Kyle ? Oglądałem już wszystkie zwiastuny
kilkadziesiąt razy i wg mnie przez pierwszą część filmu będzie współpracować z Bane'm a
jej stosunek do Batmana/Bruca Wayne'a będzie negatywny. W 2 zwiastunie podczas jej
rozmowy z Brucem można wyczuć jej negatywne nastawienie do Wayne'a, w 3 zwiastunie
widać, że ma za zadanie prawdopodobnie wyprowadzić i pomóc w ucieczce wszystkim
więźniom Gotham City. Jak później w 3 zwiastunie widać jednak jej stosunek zmienia się i
staje po stronie Batmana ale z jakiego powodu ? Czyżby jednak nie spodobało jej się to, że
Bane chce doprowadzić całe miasto do upadku i po prostu ją wykorzystał ? Sam już nie
wiem :)

ocenił(a) film na 8

Tu właśnie widać geniusz Nolana. Pokazał trzy trailery, które niby dużo pokazują. Tak naprawdę, nie wiemy nic.

Przeciwieństwo Scotta, który moim zdaniem za dużo pokazał ostatnim zwiastunem prometeusza.

użytkownik usunięty
drzewo_topola

Jest takie stwierdzenie " dobry samochód nie musi się reklamować ", ktoś kto nie jest pewien sukcesu reklamuje się co nie miara, a Nolan jest widać przekonany co do jakości ostatniej części i nie musi pokazywać nie wiadomo czego żeby ludzie poszli do kina, myślę, że poprzednie części wyszły na tyle dobrze, że fani Mrocznego Rycerza i nie tylko wybiorą się na ten film. Faktycznie Scott pokazał zbyt wiele ale na Prometeusza i tak do kina się wybiorę :)

ocenił(a) film na 8

Nie no, oczywiście, że "Prometeusz" jest pozycją obowiązkową. Mam tylko nadzieję, że zaskoczy mnie nie tylko jako bardzo dobry film sf w uniwersum pomiędzy Obcym a czyms nowym, tylko, ze faktycznie fabula bedzie bardziej ambitna niz to pokazują trailery ; )

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Jak oni robią te maski, że na 100% widać, że to Anne Hathaway gra Selinę - po co zakrywają oczy, jak każdy wie, kto to? Tak samo zrobili wcześniej z Robinem itp.

ocenił(a) film na 7
MilkaBros

Uroki komiksów niestety. Ale trzeba zauważyć, że Catwoman w komiksie miała strój trochę inny i maskę zakrywająca bardziej twarz. Bywało gorzej niż przykład Robina dla Supermana wystarczyło zaczesanie włosów do tyłu i założenie okularów to dopiero był mistrz kamuflażu lepszy niż Predator w dżungli :) ale i tak uwielbiam ekranizacje komiksów pod warunkiem, że nie zmieniają mocno fabuły.

ocenił(a) film na 10
Kamilos83

Heh, no faktycznie ;-) albo kamuflaż Zorro z samą maską na oczy - naprawdę ciężko się było domyślić kto to ;> lepszy już jest kostium Batmana teraz - chociaż ciekawszy i dopracowany.

użytkownik usunięty
MilkaBros

Może Catwoman nie będzie się za bardzo przejmować kamuflażem a maska będzie po prostu służyć głównie do zaczepienia gogli. Poza tym w Gotham jest tylu policjantów, że raczej nikt jej nie rozpozna :)

ocenił(a) film na 10

Heh, ważne to wytłumaczyć sobie niewytłumaczalne. No zobaczymy ;-)

A ja się cieszę, że nie wszystko jest jasne, bo nie cierpię zwiastunów, które nie mają w sobie tajemniczości. Nolan na pewno wie co robi, a poprzednie dwie części to potwierdziły.

Co mnie trochę martwi, to że w zasadzie póki co nie widać w tych trailerach w ogóle charakteru Catwoman. Póki co mogłaby być Przypadkową Kobietą w Masce, nie jest w ogóle wyrazista. Ja bardzo lubię Anne, ale zaczynam się trochę obawiać, że postaci zabraknie tego "pazura", bo na razie zupełnie go nie widać.