PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

https://www.facebook.com/thedarkknightrises

BigDadddy

No nareszcie.

BigDadddy

Świetny Tease, może nie wzbudził we mnie tyle emocji co ten do TDK, ale końcowe ujęcie kapitalne (i nowe logo)... ;D

Juby_

hmm, szkoda tylko że teraz znowu trzeba czekać na jakieś info :(

ocenił(a) film na 5
BigDadddy

Bane nie zachwyca :/

ocenił(a) film na 9
Pinokio1983

Muszę się z tobą zgodzić. Nolan chyba troszkę przesadził z tym realizmem.

ash_williams85

Jak nie zachwyca? ja też nie jestem za realizmem, ale pomyślcie sami... ma maskę, więc ma venom, więc?
druga sprawa, że jak idzie tym ciężkim krokiem to aż czuć bane, a batman się po prostu boi, więc co tu jest wg was nie tak? do tego dzięki zasłudze kamery wydaje się większy.

ocenił(a) film na 8
daken

Jak ktoś wcześniej dobrze zauważył na batcave, Bane wcale nie idzie aż tak ciężkim krokiem tylko po prostu wchodzi po schodach.

Pinokio1983

http://imageshack.us/photo/my-images/844/baneq.jpg/

Ta maska ma chyba elementy ciemnoniebieskie, po pierwszym zdjęciu Bane'a wydawało się że czarne. Oprócz tego jakaś brązowa kurtka skórzana na zamek. Czy ja wiem, czy ten Bane'a wg Nolana taki odkrywczy?

szimin

Na pewno ma, już po pierwszym zdjęciu z kampanii było widać po rozjaśnieniu i wzmocnieniu kolorów.
A czy odkrywczy? a jaki miał być? ważne, że wizualnie jest większy i ma maskę co oznacza jad, bo... powiedzcie szczerze, a co by było gdyby bane okazał się takim nowym gangsterem z siłą, a venomu by nie było?

ocenił(a) film na 8
daken

Wątpię, aby Nolan bawił się w jakiś jad. Joker też nie był gościem, który wpadł do chemikaliów, tylko zwykłym czubkiem w makijażu. Może tak i teraz maska będzie spełniała funkcję "barw wojennych". Ewentualnie to jakiś usztywniacz po operacji ma czaszce :P

DamianGrecky

Będzie się bawił raczej w jad, skoro wszyscy zarzucają mu realizm, może będzie bunt? z resztą z przecieków, które śledzą od początku, jest jasne, że będzie "coś" na wzór jadu, już dzisiaj są takie specyfiki, tutaj do wdychania i tyle.

PS: maska z rurkami, barwy wojenne?

ocenił(a) film na 8
daken

Napisałem w cudzysłowie. Chodziło mi, że może być równie dobrze zwykłym straszakiem. Zresztą jest mi to kompletnie obojętne. Może nawet pełnić funkcję aparatu dentystycznego. Oby tylko film był udany.

DamianGrecky

Ale wiesz że to głupie xD bez obrazy, ale skomplikowana aparatura jako straszak xD

daken

Dokładnie, maska zapewne ma system do wdychania jakiegoś gazu, który pewnie będzie działał na Bane'a jak pobudzający narkotyk (siła może wynikać z pobudzenia, wzrostu adrenaliny itd.). Można gdybać. Być może będzie coś maska w stylu a la Vader, która jest mu ona niezbędna do życia a zarazem zyskuje ciągłe dawki specyfiku (błędne koło). Albo Bane będzie ofiarą ekperymentu, która po nim jest zmuszona to nosić (czyli motyw Vadera) albo to koleś który lubi sobie wkręcić fazę na rozrubę i musi się nakręcić czymś mocniejszym ;) W każdym bądź razie i tak ktoś by musiał mu w tym pomóc.

Tak czy inaczej łączy się to z BB. Ras i Liga Cieni też mieli zajawki na wdychanie specyfików, potem chcieli nimi wybić Gotham, to może być coś w tym stylu (szykuje się też powrót Stracha na Wróble?)

P.S. Czy nikt nie widzi tego obłoczku, kiedy Bane wchodzi w ostatniej scence po schodach?

ocenił(a) film na 8
szimin

To ja proponuję, aby Bane nosił udoskonaloną wersję tego gadżetu http://foto.scigacz.pl/gallery/aktualnosci/Piles_nie_jedz_reklama_antyalkoholowa /_czapka_piwna.jpg

szimin

Wydaje mi się, że podtrzymywanie życia może nie, ale skoro był taki pewien specyfik scarecrow'a, to czemu nie, specyfik który pobudza właśnie ;) i też np od rass'a.

raczej nic nie znaczący obłoczek imo. Ja chciałbym aby był scarecrow na zakończenie, może joker, nic nie wiadomo, a catwoman, thalii i two face'a w tdk też oficjalnie nie podali, a może john blake wystąpi w retrospekcjach i okaże się że joker kiedyś był gliną? może zabili mu żonę w jakimś porachunku i była w niewłaściwym miejscu? jest dużo wyjść, a ściemniać każdy potrafi. Ja liczę, ale wątpię :( że pokażą zsasza z batman begins.

daken

macie jakby co:
http://h4.abload.de/img/animation3qo79.gif

ocenił(a) film na 6
Pinokio1983

Bane'a tam prawie nie widać..

BigDadddy

http://img714.imageshack.us/img714/3460/banemanip.jpg

Brilliant.

ocenił(a) film na 7
Galadh

Zauważyłem tam jakiegoś faceta z prawej górnej strony w końcowej scenie gdy bane podchodził do batmana.
Ciekawe kto to? może zapomnieli o kamerzyście xD

diablo56

Ktoś na Nolanfans sugerował, że to istotnie osobnik z planu filmowego wielce niefortunnie wpadł im w ujęcie i robi full frontal. Auć.

diablo56

...co do tej sceny zapewne batman bedzie zmuszony do walki wrecz z banem wiec spodziewajmy sie czegos w rodzaju areny a pewnie dookola bedzie paru takich gosci z karabinami i to ma sens :D bane wyglada tak jak ma wygladac bardziej interesuje mnie kostium kobiety kot :)

ocenił(a) film na 9
Galadh

Bane wygląda świetnie- a odkrywczy być nie musi :) Koleś pewnie szkolony przez Ligę cieni, non-stop wsysający ich jad/gaz/substancję która wzmacnia go totalnie. Do tego jakieś zwykłe odzienie i styka- nie potrzeba wiecej. Scarecrow w BB tylko zakladał worek na głowę i robią sraczke ludzią z umysłu, i wyglądał przy tym mega. Wcale nie potrzeba bajerzenia by postać była cool. Inna sprawa- liczę, że Nolan naprawdę pokaże psychikę Bane'a w takim stopniu, że pospadamy z krzeseł-> Knightfall. I Zgadzam się z Dakenem- ostatnia scena, właśnie taki powinien być Bane :) super ujęcie.
Jeszcze czeka na nas Catwoman :)

FvJ

Tak sobie myślę... a może on wdycha ten gaz którego używał scarecrow? może on chce widzieć swoje strachy, aby je zwalczać?

Galadh

Galadh, trochę ostrości i zupełnie inaczej to wygląda, kozak!

ocenił(a) film na 9
BigDadddy

na youtubie juz jest http://www.youtube.com/watch?v=XKWYwrMH2I8

ocenił(a) film na 6
drexpres

Cholera zapewne dopiero w Grudniu wyjadą z większym zwiastunek ;p

BigDadddy

"Sherlock Holmes 2" zyska pewnie dzięki niemu na jakości. :P

Galadh

eee tam ;) sherlock sam się obroni ;D

ocenił(a) film na 7
daken

wedłuk mnie na tym teaserze bane robi wrażenie, i za razem na pierwszy rzut oka widac że u nolana bane bedzie budził lek,przerażenie. nawet jego maska jest jakaś taka przerażająca ,..

BigDadddy

Trailer do pobrania w 1080p:

http://pdl.warnerbros.com/wbmovies/thedarkknightrises/teaser/TDKR_TRL1_1080.mov

ocenił(a) film na 10
Galadh

Teaser jest emocjonujący. Jest świetny ! A tak naprawdę robi go właśnie ostatnie ujęcie. Batman jest na nim w moim odczuciu przerażony Bane'm. Trochę dziwiłem się, że Nolan wziął akurat tego antagonistę ale teraz widzę, że szykuje się epicka rozgrywka. Sam mam ciarki na ostatnim ujęciu !
No i wynika z tego, że Batman "zawiesi" działalność i Gordon chyba pozna jego tożsamość. Oj ciekawie, ciekawie...
I ta postać w tle ? Z całym szacunkiem do rozważań niektórych ale czy naprawdę sądzicie, że wypuścili zwiastun z błędem z produkcji ?! Nie wiem czy to Leavitt, Alfred czy Mr. Freeze ale na pewno istotna postać ;)

damek1690

Kurde ja obstawiam Ras Al Ghula. Nie wiem czemu ale wydaje mi się że będzie motyw ze wskrzeszeniem mimo wszystko.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Wskrzeszenie nie pasuje mi do Nolana. Nie sądzę, aczkolwiek Neeson'a uwielbiam więc liczę na jak największy jego udział w filmie. Myślę, że w retrospekcjach.

damek1690

A może skoro zarzucają mu cały czas realizm, to teraz na przekór da lazarus pit, wskrzeszenie, venom?

ocenił(a) film na 8
daken

kosmitów grających na mandolinie

ocenił(a) film na 10
daken

Kłóciło by się to z całym zamysłem serii. Nie byłby to mądry ruch. No chyba, że jakimś cudem nie zginął w pociągu ale on trochę JE*NĄŁ.