PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

http://www.youtube.com/watch?v=KBlEsIsw2qU&hd=1

magneto_

a macie xD

magneto_

Magneto ... mam pytanko stary czy zwróciłeś uwagę 1:12 do 1:18 Bruce jest w więzieniu? najwyraźniej więc tak podejrzewam że może Bane tez tam był? Stąd może wie tyle o nim ... tylko tak myślę. A w 1:41 ? może podejrzewasz gdzie to może być? Trailer super! wcale nie odbiega od Trailera do TDK ... końcówka zajebista Matalo Matalo Bane Bane Matalo Matalo Bane Bane : D mocne ..

sabina_s13

To nie było więzienie, z tego co wiem, ja dedukuje iż... bane przychodzi do jaskini, tam batman z nim walczy i bane go pokonuje, potem gdy ten leży, mówi mu to i owo, a kraty to chyba był też w innych scenach gdzie była jaskinia, tak mi się wydaje.

magneto_

źle źle źle.. bane pokonuje batka i wtrąca do swojego wiezienia ..przeciez mowi na trailerze do leżacego batka co go czeka.. pozniej batek powstaje...

magneto_

No tak to wiem gdy Bane mówi "When Gotham is ashes, you have my permission to die" to scena w jaskini ale chodzi mi o tą właśnie w 1:12 do 1:18 nie wygląda to na jaskinie ; ) zarośnięty Bruce ... mówi "Whta is that mean?" jakiś kolo odpowiada "Rise" Moja dedukcja prowadzi do więzienia heh ; ) alee... 27 lipca się przekonamy .

sabina_s13

To nie jakiś kolo, tylko stary, zarośnięty Alfred :D

John_Shepard

To nie jest Alfred, komandorze, choć faktycznie aktor jest dość podobny do Caine'a:

http://www.imdb.com/name/nm0002018/

BTW, jak się miewa ratowanie galaktyki przed Żniwiarzami? :P

Galadh

Przecież to alfred, nawet głos taki sam :/

magneto_

Jestem na 100% pewien, że to nie Caine. Pojęcia nie mam, jakby to udowodnić, ale na pewno przekonasz się na filmie. Chyba że po drodze wypuszczą inne trailery/klipy, gdzie będzie bardziej widoczny.

Galadh

A bardzo dobrze, Ziemia zostanie uratowana w ciągu najbliższych godzin :D

ocenił(a) film na 8
sabina_s13

To może być Jama Łazarza, nie zapominajmy że w TDR ponownie zobaczymy Ra's Al Ghul który korzystała z tego do leczenia ran, bruce również korzytał z Jamy po tym jak Bane złamał mu kręgosłup oraz żeby odnowić swoje siły. Ciekawe również czy Kobieta-Kot będzie tą złą czy może będzie również pomagać Batkowi bo w komiksach raz jest zła raz dobra i robi to co jej się podoba.

ocenił(a) film na 8
magneto_

Stary, nie wiem jak to wszystko tak szybko odnajdujesz, ale szacun dla ciebie. Dzięks.

Trailer robi wrażenie, Bane również. A scena na stadionie to będzie coś przezajebistego. Gdyby tylko jeszcze wydali oficjalnie prolog...

Mr_Grieves

Witam wszystkich! Wydaję mi się, że scena od 1:12-1:18 rozgrywa się w Indyjskim Chand Baori położonym niedaleko Fortu Amber i Dżajpur gdzie kręcono pewną część filmu.

ocenił(a) film na 10
magneto_

Kurde....ten zwiastun to miazga.... naprawdę. Zdaję się, że Nolan "znów to zrobi" :)
Bane, scena na stadionie, napięcie, muzyka....wszystko idealne ! Hathaway dla mnie bardzo pozytywnie !

użytkownik usunięty
damek1690

Trailer naprawdę mi się podoba i jestem pod wrażeniem. Oczywiście, że Nolan po raz kolejny nas oczaruje swoją wizją.
Jestem przekonany, że to będzie film roku - bynajmniej dla mnie :P

Ja osobiście jestem mocno rozczarowany trailerem. Nie chciałem się za bardzo wypowiadać przy wersji nagranej skarpetą ale teraz...

Jest on zdecydowanie za krótki, brakuje w nim pamiętnych scen i czegoś co można by sobie cytować non stop pod nosem. Przy trailerach do TDK za każdym razem mnie ciary przechodziły. Montaż, spójność i ogólna zajebistość tamtych zwiastunów biją ten na głowę. Sam motyw Bane'a mimo iż świetny to do trailera tez ma się nijak... prawdę mówiąc trochę kaszanę przy nim odwalili, prolog zdecydowanie bardziej mnie nakręcił. Oczywiście czepiam się tylko i wyłącznie zwiastuna, film i tak jest przez mnie niecierpliwie wyczekiwany.

Ps. Scena z boiskiem nadal wydaje mi się głupkowata :/

ocenił(a) film na 7
Grievous

Nic dodać nic ująć. Do tego ten śmieszny głos Bane'a....

użytkownik usunięty
siLk_2

Hm, według mnie głos Bane'a jest conajmniej dobry. Mroczny, ma fajne brzmienie.
+10 do klimatu :)

ocenił(a) film na 8

W sumie trailer znów za wiele nie zdradza. Trochę szkoda.
Zwiastun 2 części bardziej mnie się podobał.

ocenił(a) film na 8
jetli22

1:30, co za kwestie wypowiada Bane ?

grygu

A Selina tańcząc z Bruce'm oprócz maski ma opaske na głowę z kocimi uszami :)

grygu

"Gdy Gotham będzie w popiołach, będziesz miał moje pozwolenie by umrzeć"

ocenił(a) film na 10
John_Shepard

Panuje chyba opinia, że Bane mówi to Wayne'owi po rzekomej walce w jaskini. Kiedy tak się przyglądam wydaję mi się, że ta scena ma miejsce w rzekomym więzieniu w którym zdaję się Bane go więzi.

użytkownik usunięty
damek1690

Zwiastun zachęcił mnie do obejrzenia raz jeszcze Batmana Begins przypomnienia sobie to i owo a także opisów postaci bo nie znam komiksów ogóle trochę mi przeszkadza że każda kolejna część filmu jest w innej konwencji.

ocenił(a) film na 9

Jaskinia czy więzienie - mniejsza z tym. Teraz przy kolejnym kolejnym oberzeniu zastanawiam się czy Bane w owej lokacji Bane nie rozwali Gacka/Bruce'a ale go nie zabije bo dopiero będzie chciał zniszczyć Gotham i wtedy uśmiercić Batmana lub Bane zostawi konającego wayne'a przy życiu bo będzie chciał zobaczyć czy Batman będzie jeszcze wstanie być dla niego godnym rywalem w bitwie o Gotham (a zniszczenie Gotham to założenia Ligi z BB)

użytkownik usunięty
FvJ

a propo kiedy następny zwiastun ?

ocenił(a) film na 9

pewnie marzec/kwiecień -> stawiam w okolicach marca na premierę Wraith of Titans

Pewnie tak jak to miało miejsce przy kampanii promocyjnej TDK, ostatni trailer ukaże się w pierwszy weekend kinowych wakacji, które otwiera w tym roku "The Avengers". Tzn. pierwszy weekend maja. ;)

Juby_

Tak jest, premiera "The Avengers" to najbardziej prawdopodobna data.

użytkownik usunięty
Galadh

mam problem z wrzuceniem zwiastunu na kompa w hd jak mam go to mi albo nie odtwarza albo głosu niema a jak wam przez co odtwarzacie i sciągacie ?

użytkownik usunięty

Mógłby go ktoś przetłumaczyć?

użytkownik usunięty

po prostu chodzi mi o prosty link do pobrania z hd i program bo w tym quick time Player nie chodzi głos

http://www.youtube.com/watch?v=XM6Vs09Vyk0 Proszę cię bardzo ; )

sabina_s13

Już jakiś program na pewno znajdziesz do ściągnięcia z Youtub'a

użytkownik usunięty
sabina_s13

to mam chodziło mi że na kompa

użytkownik usunięty

zapisać żeby chodziło