PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Jak widać po teaserze bane dobrze się reprezentuje,a sama maska jego jest zarówno ciekawa jak i troche straszna. Nolan dobrze zrobił wybierając bane na arcywroga człowieka nietoperza w ostatniej cześci epickiej trylogi .

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Po 1 - nie "wedłuk" tylko "według"
Po 2 - co ty pier^olisz koleś ?! W ostatniej części powinni dać jakiegoś superextra szwarccharaktera a nie jakiegos miesniaka! Człowiek Zagadka byłby idealny na te pozycje...ale to wedłuK mnie

ocenił(a) film na 7
Grandziarz94

Nie spinaj się tak, to tylko jego opinia. Mnie osobiście nie przeszkadza ani jeden ani drugi. Jeśli film będzie dobry to co za różnica. Jakbym musiał wybierać, to już wolę Bane'a - Joker był takim nieuchwytnym przeciwnikiem, podobnym do Zagadki. Teraz czas na kogoś, kto może pokonać Batmana w bezpośredniej konfrontacji na pięści.

ocenił(a) film na 8
AdamCFC

No i Bane też jest inteligentny, to nie jest marvelowski Hulk, że tylko by biegał po okolicy i rozwalał wszystko wokół. Bane postawił sobie za cel złamać Batka, dosłownie i w przenośni.

ocenił(a) film na 7
kuba270

Bane był jednym z najwiekrzych wrogów batmana ,przecierz aż sam mroczny rycerz się go bał wiec nie mówcie że to tylko jakiś tam osiłek.Jak ktoś nie czytał komiksów o batmanie to nie wie kim naprawde jest bane.

mrPARADOKS

Dokładnie. Nolan lepiej nie mógł wybrać chyba zresztą pewnie i tak nas zaskoczy i będzie jakiś inny przeciwnik.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

a co sie stalo z jokerem on byl super
ja ogladalem i on uciakl tak ? nie wiem ogladalem to dawno

ocenił(a) film na 10
OptimusPrimefilmaniak

chodzi mi o czesc 2

ocenił(a) film na 8
kuba270

Bane najlepiej pasuje na głównego przeciwnika Batmana, konczącego trylogie.
Tylko powiedz co nie pasuje Ci w Marvelowskim Hulk'u i czemu porównujesz dwa różne mocarstwa komiksowe ?
A jeśli oglądałes jakies ekranizacje komiksów o hulk'u i dzięki temu wypowiadasz się na jego temat to pozdro.

ocenił(a) film na 9
KoRnBoY666

No wybacz jesli ten Bane jest podobny do Bana z komiksow to yyyyyyyy rany swiete do okulisty

Bane z komiksow - http://www.batcave.stopklatka.pl/grafa/batman/postacie/bane/Bane05.jpg

Bane z filmu - http://closetgeek1.files.wordpress.com/2011/05/batman-the-dark-knight-rises-bane .jpg?w=540&h=400

ocenił(a) film na 8
RollOut

Bane z komiksów pod wpływem Venomu znacznie zwiększył wzrost i masę mięśniową. W realistycznym uniwersum Nolana takie coś nie przejdzie, więc Bane będzie pewnie tylko leciutko przypakowany i tyle, więc na pewno nie będzie wyglądał tak jak powinien. No cóż, jak się przyjmuje taką konwencję, to trzeba się zmagać z odstępstwami od oryginału.

ocenił(a) film na 8
RollOut

RollOut, czepiasz się że Bane nie wygląda jak komiksowy oryginał.:P A wyobrażasz sobie Bale'a w typowo komiksowym stroju Batka, w rajtuzach i nietoperkiem na żółtym tle?:)

ocenił(a) film na 8
RollOut

ja nie powiedziałem ze Bane jest podobny do siebie w komiksie i filmie, ja napisałem "Bane najlepiej pasuje na głównego przeciwnika Batmana, konczącego trylogie.". Każesz mi isc do okulisty, ja Ci powiem naucz się czytać !

ocenił(a) film na 8
RollOut

Nolan opiera się nie na bezsensownych postaciach z poprzednich filmów, nie robi z nich idiotycznych wrogów, tylko inteligentych.
Próbuje cały czas utrzymywac realizm, nawet jesli cos jest kompletnie nie mozliwe, więc wątpie zeby zrobił komiksowego Bane bo to nie byłoby w jego stylu.

ocenił(a) film na 7
Grandziarz94

Bane był znacznie trudniejszym przeciwnikiem od Riddlera, być może najsilniejszym, bo przecież to właśnie On złamał Batmana, a wcześniej swoim masterplanem wyniszczył go fizycznie i psychicznie. Zresztą z Riddlerem byłby jasny scenariusz, a z Banem będzie coś ciekawszego.

shady_88

Panowie, to prawda że Riddlera miał zagrać Depp? Myslicie, że jest jeszcze na to szansa? W sumie rok do premiery jeszcze.. Dodam, że nie przepadam za zagadką, ponieważ tak jak napisał kolega wyżej, jego kwestia byłaby przewidywalna, wolałbym, żeby obsada została taka jak jest.

ocenił(a) film na 7
Loudness22

Od razu po sukcesie Mrocznego Rycerza był taki pomysł, aby w trzeciej części pojawili się zagadka- Depp i Pingwin- P.S.Hoffman, ale ten pomysł odpadł i pojawił się Bane. Raczej wątpię, aby się pojawił Riddler.

użytkownik usunięty
mrPARADOKS

Otóż to, kto widział komiksy ten ma inne zdanie na temat Bane'a. Trochę idiotycznie został wykorzystany u Schumachera (zresztą pozostałe postacie również) jak i w grze Arkham Asylum. Zastanawia mnie jednak czy Nolan poruszy dość charakterystyczny wątek dla Bane'a jakim jest zwiększenia siły, mięśni np. poprzez wstrzykiwanie sobie sterydów. Poza tym zaje***cie klimatyczny teaser.

ocenił(a) film na 9

Nie czepiam sie Nolana za to szkoda ze nie probowal nawiazac postacia
Jaki bedzie tu BANE? kto wie , moze lepszy niz komiksowy

co do Trailera... znow widzimy motwy wiezowcow... jak w Incepcji :)

ocenił(a) film na 8
RollOut

bane vs batman :) samo to tworzy niesamowity spektakl

Nie przesadzajmy, po pierwsze, ja też czytam, nie tylko patrzę i widzę. 2 że bane, był inteligentny ale także narwany, gdy nie mógł sobie poradzić tak naprawdę, to liczył na venom, więc o arkham asylum nie mówmy, bo tam się dzieje akcja już grubo po knightfall, a pamiętamy jak skończyła się walka bane'a z jvp. Bane zadziałał tak że osłabił gacka psychicznie i fizycznie i potem go wykończył, a jakiś czas potem, w bezpośrednim starciu, batman pokonał i jvp i bane'a.
Więc? nie "mondrujmy sie" tylko do tm semic przypomnieć sobie co nieco.

daken

ps: biorę możliwość że albo to substancja (już dzisiaj takie istnieją) która poprzez adrenalinę znieczula i zwiększa siłę, ale nie odrzucam tego że nolan się odetnie od zarzucanemu mu realizmowi i da normalny venom, albo to moja teoria: bane wdycha gaz scarecrow'a, bo chce widzieć to co go przeraża, wtedy staje się bezwzględny, a że jest wytrzymały, to gaz go tak nie otumania by umarł bądź oszalał.

ocenił(a) film na 8
daken

dobre... ;) ^ ^

KoRnBoY666

A dzięki ;) fajny avatar ;P

ocenił(a) film na 8
daken

A no dzięki ;) mój ulubiony heros z Marvela ;D
Twój też niczego sobie... ;))

KoRnBoY666

Eeee, znudził mi się, ostatnio czytam o magneto, po first class mam fazę xD A poza tym czekam na ultimate marvel, bo tam się dzieje fajnie xD

ocenił(a) film na 10
daken

a co sie stalo z jokerem ze w tej czesci go nie ma bo ogladalem druga xzesc ipierwsza mam je na dvd ale ogladalem to dawno zginal na koncu 2 czesci czy co bo juz nie pamietam ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?

ocenił(a) film na 10
daken

a co sie stalo z jokerem ze w tej czesci go nie ma bo ogladalem druga xzesc ipierwsza mam je na dvd ale ogladalem to dawno zginal na koncu 2 czesci czy co bo juz nie pamietam ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?

OptimusPrimefilmaniak

Nie odpowiem ci bo się głupio zachowujesz, a poza tym sam mógłbyś to sprawdzić za pomocą sieci...

ocenił(a) film na 10
daken

prawda

ocenił(a) film na 8
daken

ja tez mam faze na first class postac magneto jest zajebiaszcza a kreacja Michael'a Fassbender wręcz genialna ;)
ja teraz czekam na Green Lantern, widziałem trailer w 3D w kinie i jestem pod wielkim wrazeniem ;))

KoRnBoY666

Oglądałem, dobry film, ale przez wielu pod wpływem tdk, oceniany jako słaby :/

Fakt, fassbender był genialny, ze względu na zagrane postacie xaviera, mystique, beasta i magneto to chciałbym obejrzeć od first class restart serii, serio xD

ocenił(a) film na 8
daken

no... tylko mogli by nie opierac się na ultimate tylko na oryginalnych x menach, bo te wszystkie filmy nie zgadzają sie ze sobą, np. mystique u boku xaviera, alex jako pierwszy z braci w szkole, zakrótka znajomosc prof. x i magneto, błedy co do rodzin itd.itp ale pierwsza klasa jak dla mnie film oskarowy , nie to co wolverin origin. oby Avengers byli choc w połowie tak dopracowani i dobrzy jak ten film ;)

KoRnBoY666

Pewnie będą, bo jest dobry reżyser, dlatego ja jestem za restartem, bo bardziej jako magneto, xavier, beast i mystique przypadli mi bohaterowie first class, są tacy pełnokrwiści, mają charaktery i to widać.

ocenił(a) film na 8
daken

to z pewnoscią ;) mają dusze którym brakowało postacią z wczesniejszych produkcji....

KoRnBoY666

First Class - najlepsza część X-Men, Fassbender w roli Magneto genialny, oscarowa rola.

ocenił(a) film na 8
0wner2

Guzik tam wiecie. Najlepszy był Jackman w tej krótkiej scence.:P

ocenił(a) film na 7
kuba270

no raczej

ocenił(a) film na 5
mrPARADOKS

Rosomak wymiata :)