Proponuję głosowanie - który film będzie miał wyższy wynik (więcej kasy na koncie):
"Mroczny Rycerz" czy "Mroczny Rycerz powstaje" ???
Ode mnie głos na Mrocznego Rycerza, który zebrał miliard dolarów:
1:0
Dopisujcie swoje punkty i aktualizujcie wynik.
Mroczny rycerz powstaje
2:1
w końcu to ostatnia cześć trylogii i jeden z najbardziej oczekiwanych filmów 2012
3:1
TDKR nadrobi rynkiem zewnętrznym, który niezwykle rozwinął się przez ostatnie 3 lata i co roku pobija nowe rekordy.
Dodatkowo jeśli przyjmujemy, że TDK zarobił setki milionów dzięki Ledgerowi (a ja nie przyjmuję) to TDKR nadrobi to jasno świecącą gwiazdą Nolana i wysokimi ocenami poprzedniej części wśród większości widzów. Często mocno przecenia się wpływ śmierci Ledgera na wynik Batmana. Kim był Heath? Czy był znany "przeciętnemu Kowalskiemu"? Czy był tak wielką gwiazdą, że pośmiertnie przyniósł w Ameryce drugi wynik w historii kina?
Żyjemy w epoce tabloidyzacji mediów, codziennie jedna śmierć zastępuje drugą a jeden skandal przykrywa kolejny. W świecie świeżych newsów nie powtórzy się już fenomen Jamesa Deana. Podam taki przykład, w 2009 zmarła Farah Fawcett i kiedy wydawało się, że już przez najbliższy miesiąc będziemy słyszeć tylko o Aniołku Charliego, dzień później nagle zmarł Michael Jackson i nikt już nie pamiętał o telewizyjnej gwieździe. Zobaczcie jak szybko zapomniano w mediach o Amy Winehouse czy Whitney Houston. Naprawdę taki Ledger miał wyciągnąć miliard pół roku po swojej śmierci? Wynik TDKR zweryfikuje stanowiska obu stron.
Uważam , że Mroczny Rycerz powstaje będzie gorsze od Mrocznego Rycerza, ale gdyby kobietę kot zagrała Marion Cotillard i jakiegoś agenta Leonardo D. to mamy Incepcje !!!!!!!!! Czemu Nolan ściąga wszystkich aktorów z Incepcji???
A wiesz to, że będzie gorszy skąd? Przecież nie mamy nawet finalnego trailera do filmu. :P
A co do obsady, to Nolan nie bierze wszystkich z "Incepcji", po prostu lubi aktorów z którymi pracuje (o ile są dobrzy). W "prestiżu" też grał Bale i Caine z Batmana, a w "Incepcji" Watanabe i Caine również z jego Batmanów. Inni reżyserzy też tak robią (przykład: Burton ma już z Deppem 13 filmów, a z Bohnam Carter nie wiele mniej).
a mam takie pytanie : czemu Nolan do roli Denta nie wziął Hugh Jackmana ? Też z nim pracował na planie "Prestiżu"
To musiał być błąd:
-"Edward Nożycoręki"
-"Ed Wood"
-"Jeździec bez głowy"
-"Charlie i Fabryka czekolady"
-"Gnijąca panna młoda"
-"Sweeney Todd"
-"Alicja w krainie czarów"
-"Mroczne cienie"
Kobieca Intuicja :P oczywiście żartuje Wydaje mi się tak ,ale to czyste przeczucie i nie dam głowy , że będzie gorszy , ale po tym zwiastunie tak wnioskuje
punkcików przyznawać nie będę, ale przyznaję że wynik nie jest łatwy do przywidzenia ponieważ obydwa filmy mają naprawdę mocne atuty. TDK <według mnie> jest przeniesieniem komiksu na ekran prawie idealnym, przy czym to 'prawie' dodałem tylko tak asekuracyjnie, ale osobiście nie potrafiłbym się do niczego przyczepić. A co do TDKR to dzięki poprzedniej części można się spodziewać że będzie równie udanym filmem, ale zdecydowanie wielu ludzi do kina przyciągnie fakt że Nolan tym filmem stawia wisienkę na torcie z napisem 'Batman', a jak to jest z zamykaniem trylogii <bardzo dobrych trylogii dodam> to chyba nie musze nikomu tłumaczyć.
Marion Cotillard jest rewelacyjną aktorką, występuje dopiero w 2 filmie Nolana, nie wiem po co się czepiać. Gdyby zagrała źle to owszem, ale w Incepcji zagrała wyśmienicie!
TDKR w USA chyba nie pobije, ale na zewnętrznych zdobędzie dużo lepszy wynik i ogólnie będzie minimalnie lepiej niż przy TDK.
dwie poprzednie cześć miały taką samą kategorie wiekową niby czemu ta miała by mieć R
Mroczny Rycerz Powstaje
2 : 1 . Myślę, że spokojnie przebije TDK, w końcu to event roku :P
A tak na marginesie to film będzie wyświetlany w 600 kinach IMAX ! Nawet nieźle : )
Mrocznego Rycerza widziałem dziesiątki razy, bo sam puszczałem go w IMAX-ie. Ale rzeczywiście, jak film bedzie w 600 IMAX-ach to niezły rekord! Można głosować dwa razy? :P
$900M jest IMO pewne, ale walka może się toczyć nawet o 1,1 mld $. 1,4 to trochę za dużo jak na film bez 3D.
Ludzie są uprzedzeni do 3D bo praktycznie poza Avatarem nie było w nim co oglądać, jednak myślę, że cholernie dużo będzie chciało zobaczyć zakończenie trylogii Nolana
Stawiam,że zrówna się z TDK albo będzie lekko poniżej