PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319436
6,6 63 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Dubbing. Jeśli to samo zrobią z Mrocznym Rycerzem, to będzie niedobrze. Bardzo
niedobrze. Już sobie wyobrażam Jokera z głosem Milowicza i Bane'a mówiącego głosem
Zbrojewicza: "Jak tylko Gotham obróci się w proch, pozwolę ci umrzeć".
A moje drugie pytanie związane z Avengers: czy 4 maja przed seansem będzie można
zobaczyć nowy zwiastun TDKR? Czy ten stary? Bo pierwszy teaser miał być przed Harrym
Potterem, ale okazało się, że newsy dotyczyły wyłącznie Ameryki.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) film na 9

Weź nawet nie strasz

ocenił(a) film na 9

O Jokera możesz być spokojny, jego na pewno nie zobaczysz w tym filmie, a tym bardziej usłyszysz jak mówi po polsku :D. "TDKR" to nie film ze stajni Disneya, żeby u nas wyszedł z dubbingiem. Co do zwiastuna - to się zgadza [ http://www.komiksynaekranie.com/2012/04/nowy-trailer-the-dark-knight-rises-w-maj u/ ], ale obawiam się, że to tyczy się tylko USA i UK. Pozdro.

użytkownik usunięty
ash_williams85

Dzięki za odpowiedź. Niemniej mówi się konkretnie o 4 maja, że będzie zwiastun. a w USA Avengers wychodzi już w kwietniu. Nie wiem jak z Wielką Brytanią.
To może Dark Shadows? No co jak co, ale kiedyś chyba musi być ten zwiastun...
A o Jokerze mówiłem czysto teoretycznie, gdyby komuś jeszcze raz chciało się DVD wydawać czy coś ;)

ocenił(a) film na 9

Faktycznie, trochę to dziwne. "The Avengers" miał premierę 25 kwietnia, a więc musi tu chodzić po prostu o pokaz tego 4 maja przed zwykłym seansem (będzie dołączony do kopii 2D oraz 3D filmu "The Avengers"). "Dark Shadows" będzie miało premierę 10 maja i nawet mówiono, że to właśnie to przed nowym filmem Burtona zobaczymy zajawkę ostatniego Batmana. Z drugiej strony to dziwne, że film Warner Bros jest pokazywany przed seansem filmu swojego "śmiertelnego wroga" - Disneya, a nie przed obrazem z własnej stajni, jakim jest właśnie "Dark Shadows".

ash_williams85

Avengers ma premierę w USA 4 maja i właśnie przed seansami tego filmu będzie zaprezentowany nowy zwiastun TDKR.

A czemu trailer przez Avengers a nie Dark Shadows? Pewnie ze względu na tematykę superherosów.

ocenił(a) film na 9
Grievous

To "The Avengers" nie miało premiery 25 kwietnia w USA? Patrzcie państwo.

ash_williams85

25 kwietnia odbyła się premiera światowa. Już w kilku państwach jest puszczany, ale w USA premiera dla zwykłych widzów będzie dopiero 4 maja.

Grievous

Na IMDB "Avengers" w top100 i średnia 9.0. Ciekawe czy się podtrzyma po premierze w innych krajach.

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=aPolABoffns

ja tylko chciałbym dodać, że tacy Francuzi nie mają żadnych problemów z dubbingiem. I robią to z każdym filmem. Mam nadzieję, że Polski to nie spotka. Jedyne, co mi się podoba to fakt połączenia 2 trailerów w jedno.

ocenił(a) film na 9

Na zachodzie np. w Niemczech lub Francji coś takiego się sprawdza od lat i im to nie przeszkadza. U nas to rzeczywiście by nie wypaliło, mamy jakby to powiedzieć... "inną tradycję" i tego się trzymajmy :).

użytkownik usunięty
ash_williams85

Dlatego Francuzi nie znają języków obcych. Jednak wolę stare poczciwe napisy i/lub znajomość języka. Film to film, dzieło sztuki (a TDKR zrobiony przez Nolana PO CZYMŚ TAKIM JAK INCEPCJA na pewno będzie hiper-arcydziełem, przynajmniej na poziomie technicznym). Płyt CD nie dubbingują, więc i film powinno się oglądać w oryginale. Książki też miło się w oryginale czyta, jeśli się nie ma zaufania do tłumaczy. Dubbing powinien być w filmach dla dzieci, a w kinie raczej do wyboru.
No i dystrybutorzy chyba nie strzelą sobie w stopę :)

ocenił(a) film na 7

Batman Begins i The Dark Knight nie miały dubbingu. Nie sądzę żeby w przypadku tej części było naczej. Będziemy mogli obejrzeć z napisami to jasne. Po za tym Batman jest raczej jednym z tych inteligentniejszych filmów i porównywanie go z głupim Spider-Manem czy Avengers jest bez sensu. Avengers jest robione typowo pod dzieci dlatego dano tam dubbing :)

użytkownik usunięty
Indy_6

Chociaż niektórym Batman ostatnio podpadł zdobywając zaszczytny znaczek PG13...

ocenił(a) film na 7

to już typowy skok na kasę. Ale porównajmy sobie ekranizacje Spider-Mana, Iron-Mana, Green Lantern, Captian America z The Dark Knight. Nie ma porównania te pierwsze to bajki