Albo zdemaskowanie, albo zniszczenie tego wszystkiego do czego dążył Batman. Bane przecież powiedział do Wayne'a " Kiedy Gotham zamieni się w popiół , pozwolę ci umrzeć " więc raczej ta 2 opcja jest najbardziej prawdopodobne
wiesz obejrzałem jeszcze raz wszystkie zwiastuny i przypomniałem sobie o scenie z uwolnieniem więzniów , w Mrocznym Rycerzu Dent powiedział do Burmistrza : szefowie wyjdą za kaucją ale średniacy nie dadzą rady ,więc może Bane chce w ręce przestępców oddać batmana albo chce żeby oni pomogli zniszczyć Gotham a Panicz Wayne nic nie może zrobić tu byłby motyw z komiksu ,psychiczne wykończenie .
A i jedno pytanie : ty będziesz szedł do kina ?
Nie ma opcji żebym odpuścił taki film :), do kina idę na pewno a potem cała trylogia ląduje u mnie na Blu-ray
Jeżeli chodzi o więźniów to ja widzę to w ten sposób. Bane współpracuje z Catwoman, która ewidentnie jest negatywnie nastawiona do Bruce'a, i to właśnie ona będzie odpowiedzialna za pomoc w ucieczce więźniom ( scena w 3 zwiastunie pod koniec, kiedy Selina przebrana za więźnia w eskorcie strażników, uwalnia się z kajdanek przy pomocy więźnia ), następnie wszędzie jest zamęt, a każdy z więźniów staje oczywiście po stronie Bane'a, mam nadzieję, że wśród nich również pojawi się Strach na wróble ( oby miał dłuższy epizod do zagrania niż w TDK )
W tle 3 zwiastuna widzimy jak 2 najemników ciągnie jakąś osobę i jest to prawdopodobnie Wayne, więc jeżeli chodzi o psychiczne wykończenie to będzie to na pewno w momencie kiedy sam Bruce będzie gdzieś w celi ze świadomością, że Bane zna jego tożsamość a jednocześnie niszczy wszystko to o co Batman walczył
Co za dużo to niezdrowo :D Jest już tyle postaci i wątków, że ciężko byłoby na to wszystko rozplanować czas w filmie.
Cieszy mnie fakt, że pojawia się ostatnio trochę ciekawych informacji na temat filmu i bohaterów, dzisiaj kolejny news na temat catwoman, jeszcze pewnie trochę się tego nazbiera.
Nikogo :) Jeżeli Batman ma zginąć to niech tak będzie. Wolałbym żeby nikt go nie zastępował nawet jeżeli Bruce przeżyje i skończy z wizerunkiem Gacka
a ja mam przeczucia ze jak sie skonczy film to w kinach wszyscy zaczna klaskac a na facebooku gdy ktos napisze :bylem w kinie na mroczny rycerz powstaje to bedzie 400 like it oraz 300 komentarzy
Nie wątpię, Nolan i jego ekipa przez lata pracowali na zakończeniem a jego Batmany są po prostu wspaniałe. Nolanowi należą się duże brawa za całą trylogię ale i za twórczość innych filmów jak Incepcja czy Prestiż. Fani na pewno zaczną klaskać ale przeciętny widz, który nie widział poprzednich części co najwyżej będzie zadowolony z seansu
a Prestiż mi się spodobał ale jeszcze nie oceniłem bo zapomniałem , incepcja mi się podobała ale trochę ja przeładowali efektami specjalnymi
a te klaskanie będzie tak wyglądało:http://www.google.pl/imgres?q=joker+klaska&um=1&hl=pl&biw=1280&bih=881 &tbm=isch&tbnid=sxNW7El8GAi1iM:&imgrefurl=http://gotime.pl/2012/03/joker-klaska/ &docid=bWV52QSdMU8gbM&imgurl=http://gotime.pl/wp-content/uploads/2012/03/klaska- yorker.gif&w=400&h=374&ei=awnBT7LhIIXzsgbWtoiwCg&zoom=1&iact=hc&vpx=596&vpy=321& dur=813&hovh=217&hovw=232&tx=63&ty=108&sig=115325116020514801973&page=1&tbnh=165 &tbnw=199&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:7,s:0,i:82
incepcja przeładowana efektami? :D dobre... jak na film surrealistyczny to z tymi efektami trochę skromnie :D ale i tak uwielbiam Incepcję... to mój ulubiony film Nolana no i w ogóle ulubiony :D
znaczy się tak http://www.google.com/imgres?q=joker+klaszcze&hl=pl&biw=1280&bih=881&gbv=2&tbm=i sch&tbnid=ktEYIHOEtapN3M:&imgrefurl=http://www.filmweb.pl/user/Dryden/blog/49799 1&docid=7fh_t-jK-pmBHM&imgurl=http://1.fwcdn.pl/blog/996657/524675.1.jpg&w=390&h =256&ei=1gnBT83UMbHc4QSw7KiHCg&zoom=1&iact=hc&vpx=420&vpy=164&dur=476&hovh=182&h ovw=277&tx=228&ty=130&sig=107924667503604404236&page=1&tbnh=152&tbnw=204&start=0 &ndsp=22&ved=1t:429,r:1,s:0,i:72
a tu przykłady emocji
zgubiłem telefon-k**wa
wygrałem w totka - o k****rwa
moja żona jest w ciąży-pie***lisz
niedosłyszałem-co k**wa
kolega mnie oblał czymkolwiek-pok**wiło cię
Takie zwroty mogą pojawić się podczas samego filmu, w końcu będzie tam mnóstwo epickich momentów, a ja podczas każdej sceny ze nowych spotów mówię, wstyd się przyznać " ja pie*dole :D " ale co mam zrobić. Jaram się :D
np gdy bane wyrzuca maskę batmana
i wtedy batman krzyczy: pok**wiło cię
albo walka i wtedy bane:nie w szczepionke
Tak wynika ze słów Bane'a " when gotham is ashes you have my permission to die " ale czy można to traktować dosłownie? tego nie wiem
widziałeś drugi spot? tam na koniec jest panorama gotham... jakby taki dym z kilku miejsc leciał, no nie? Może rzeczywiście będzie rozpierducha w mieście... epicko i efektownie by było... Co ja gadam, i tak bedzie epicko ;D Nie mogę się doczekać scen pościgów, z autami na autostradzie, bo z tego co wiem będą jakieś wybuchy i jakaś ciężarówka kraksę zaliczy...
Co do epickości filmu to wątpliwości nie mam :D Wszystkie zwiastuny i spoty widziałem, a na końcu drugiego oprócz dymu widzimy też odrzutowce, które być może ścigają batmana w " the bat " ( zwiastun nr 3 końcówka - rakiety samonaprowadzające). Sceny pościgów na pewno będą efektowne ale najbardziej nie mogę się doczekać sceny ucieczki Batmana na batpodzie przed policją :D Ale chyba najbardziej oczekujemy walki Batmana z Bane'm oraz wyjaśnienia wielu wątków jak np. liga cienia
ojej... gdyby nie prometeusz to na to bym do kina poszedł (nie mam tak blisko do kina więc musze wybierać ;/) tak to na dvd poczekam to sobie kupie... albo bluray najlepiej...
Mam nadzieję, że na blu-ray wyjdzie jakieś specjalne wydanie trylogii :) Jak już pewnie wiesz 3 czerwca zostanie zaprezentowany nowy fragment filmu i się zastanawiam czy jest sens oglądać żeby później w kinie nie psuć sobie filmu? Czyli jak rozumiem do kina się na TDKR nie wybierasz ? w sumie ciężki wybór bo na prometeusza czekam również :D
No na TDKR do kina nie pójdę... Szanse są znikome. Prometeusz to bardziej w moich klimatach ;] no i w 3D chciałbym zobaczyć, no bo jak nie w kinie to już raczej nigdzie nie obejrzę w 3D niestety...
A o tym że wyjdzie nowy fragment filmu to pierwsze słysze... dzięki za niusa, chociaż może nie dzięki bo będzie mnie kusiło żeby zobaczyć :D a to coś ważnego będzie, jakiś spojler może?
W niedzielę 3 czerwca podczas MTV Movie Awards zostanie zaprezentowany ekskluzywny fragment nowego filmu o Batmanie, tutaj info
http://www.mtv.com/news/articles/1685852/dark-knight-rises-mtv-movie-awards.jhtm l
na temat wcześniejszego-mi się wydaje,że Batman nie zginie,bo Gotham i Bruce zawsze będą potrzebować Batmana(słowa Rachel Davies).
Chyba, że Bruce przeżyje a symbol Batmana umrze :) Powiem szczerze, że jak oglądam spoty TV to patrząc na determinacje Bruce'a aż sam mam ochotę zacząć robić pompki :D
Mam nadzieję ,że soundtrack będzie fajny jak poprzednie ,bo kawałek związany z Bane'm( hisz-hisz-hasza-hasza) jest fajny.
Ta część będzie bardziej dramatyczna na co też wskazuje soundtrack z 3 zwiastuna, ale na pewno usłyszymy też stare ale nieco podrasowane kawałki z TDK
ej, a tak w ogóle to ciekawe kto jeszcze umrze w tej części... no bo bez ofiar się nie obejdzie... oby nie Gordon... plis :D
Gordon niech się cieszy, że wyląduje tylko w szpitalu a nie po drugiej stronie :D Ja byłbym bardzo ciekawy kto oprócz Catwoman i Bane'a pozna tożsamość Batmana, obstawiam, że to właśnie Gordon
Bane jest bardzo silny i ma dużo większą masę od Batmana dodatkowo maska znieczula Bane'a na ból więc kilka ciosów wystarczy żeby położyć gacka
to Najman na batmana , jak bane kilkoma ciosami położy batmana to Najman jest idealnym batmanem
i już wiadomo czemu się mówi : "klepałbym jak najman matę" gdy widzisz ładną dziewczynę