PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319426
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

bane

ocenił(a) film na 10

co mógł mieć na myśli mówiąc "musisz ponieść surowszą karę"

użytkownik usunięty
dawid10809

Albo zdemaskowanie, albo zniszczenie tego wszystkiego do czego dążył Batman. Bane przecież powiedział do Wayne'a " Kiedy Gotham zamieni się w popiół , pozwolę ci umrzeć " więc raczej ta 2 opcja jest najbardziej prawdopodobne

ocenił(a) film na 10

wiesz obejrzałem jeszcze raz wszystkie zwiastuny i przypomniałem sobie o scenie z uwolnieniem więzniów , w Mrocznym Rycerzu Dent powiedział do Burmistrza : szefowie wyjdą za kaucją ale średniacy nie dadzą rady ,więc może Bane chce w ręce przestępców oddać batmana albo chce żeby oni pomogli zniszczyć Gotham a Panicz Wayne nic nie może zrobić tu byłby motyw z komiksu ,psychiczne wykończenie .
A i jedno pytanie : ty będziesz szedł do kina ?

użytkownik usunięty
dawid10809

Nie ma opcji żebym odpuścił taki film :), do kina idę na pewno a potem cała trylogia ląduje u mnie na Blu-ray

Jeżeli chodzi o więźniów to ja widzę to w ten sposób. Bane współpracuje z Catwoman, która ewidentnie jest negatywnie nastawiona do Bruce'a, i to właśnie ona będzie odpowiedzialna za pomoc w ucieczce więźniom ( scena w 3 zwiastunie pod koniec, kiedy Selina przebrana za więźnia w eskorcie strażników, uwalnia się z kajdanek przy pomocy więźnia ), następnie wszędzie jest zamęt, a każdy z więźniów staje oczywiście po stronie Bane'a, mam nadzieję, że wśród nich również pojawi się Strach na wróble ( oby miał dłuższy epizod do zagrania niż w TDK )
W tle 3 zwiastuna widzimy jak 2 najemników ciągnie jakąś osobę i jest to prawdopodobnie Wayne, więc jeżeli chodzi o psychiczne wykończenie to będzie to na pewno w momencie kiedy sam Bruce będzie gdzieś w celi ze świadomością, że Bane zna jego tożsamość a jednocześnie niszczy wszystko to o co Batman walczył

ocenił(a) film na 10

nie głupie...a z banem ? co powinno sie stac

użytkownik usunięty
dawid10809

Batman spuści mu solidny łomot :)

ocenił(a) film na 10

a mi jednego wroga batmana brakuje a konkretnie Zagadki

użytkownik usunięty
dawid10809

Co za dużo to niezdrowo :D Jest już tyle postaci i wątków, że ciężko byłoby na to wszystko rozplanować czas w filmie.

Cieszy mnie fakt, że pojawia się ostatnio trochę ciekawych informacji na temat filmu i bohaterów, dzisiaj kolejny news na temat catwoman, jeszcze pewnie trochę się tego nazbiera.

ocenił(a) film na 10

a kogo byś chciał jako następnego batmana ?

użytkownik usunięty
dawid10809

Nikogo :) Jeżeli Batman ma zginąć to niech tak będzie. Wolałbym żeby nikt go nie zastępował nawet jeżeli Bruce przeżyje i skończy z wizerunkiem Gacka

ocenił(a) film na 10

a ja mam przeczucia ze jak sie skonczy film to w kinach wszyscy zaczna klaskac a na facebooku gdy ktos napisze :bylem w kinie na mroczny rycerz powstaje to bedzie 400 like it oraz 300 komentarzy

użytkownik usunięty
dawid10809

Nie wątpię, Nolan i jego ekipa przez lata pracowali na zakończeniem a jego Batmany są po prostu wspaniałe. Nolanowi należą się duże brawa za całą trylogię ale i za twórczość innych filmów jak Incepcja czy Prestiż. Fani na pewno zaczną klaskać ale przeciętny widz, który nie widział poprzednich części co najwyżej będzie zadowolony z seansu

ocenił(a) film na 10

a Prestiż mi się spodobał ale jeszcze nie oceniłem bo zapomniałem , incepcja mi się podobała ale trochę ja przeładowali efektami specjalnymi

a te klaskanie będzie tak wyglądało:http://www.google.pl/imgres?q=joker+klaska&um=1&hl=pl&biw=1280&bih=881 &tbm=isch&tbnid=sxNW7El8GAi1iM:&imgrefurl=http://gotime.pl/2012/03/joker-klaska/ &docid=bWV52QSdMU8gbM&imgurl=http://gotime.pl/wp-content/uploads/2012/03/klaska- yorker.gif&w=400&h=374&ei=awnBT7LhIIXzsgbWtoiwCg&zoom=1&iact=hc&vpx=596&vpy=321& dur=813&hovh=217&hovw=232&tx=63&ty=108&sig=115325116020514801973&page=1&tbnh=165 &tbnw=199&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:7,s:0,i:82

ocenił(a) film na 7
dawid10809

incepcja przeładowana efektami? :D dobre... jak na film surrealistyczny to z tymi efektami trochę skromnie :D ale i tak uwielbiam Incepcję... to mój ulubiony film Nolana no i w ogóle ulubiony :D

ocenił(a) film na 10

znaczy się tak http://www.google.com/imgres?q=joker+klaszcze&hl=pl&biw=1280&bih=881&gbv=2&tbm=i sch&tbnid=ktEYIHOEtapN3M:&imgrefurl=http://www.filmweb.pl/user/Dryden/blog/49799 1&docid=7fh_t-jK-pmBHM&imgurl=http://1.fwcdn.pl/blog/996657/524675.1.jpg&w=390&h =256&ei=1gnBT83UMbHc4QSw7KiHCg&zoom=1&iact=hc&vpx=420&vpy=164&dur=476&hovh=182&h ovw=277&tx=228&ty=130&sig=107924667503604404236&page=1&tbnh=152&tbnw=204&start=0 &ndsp=22&ved=1t:429,r:1,s:0,i:72

użytkownik usunięty
dawid10809

No raczej, ale spodziewam się większych emocji na twarzy :)

ocenił(a) film na 10

a jak polacy okazują emocje ?
jednym słowem :k**wa

użytkownik usunięty
dawid10809

HAHAHAHA :D Już sobie to wyobrażam.

ocenił(a) film na 10

a tu przykłady emocji
zgubiłem telefon-k**wa
wygrałem w totka - o k****rwa
moja żona jest w ciąży-pie***lisz
niedosłyszałem-co k**wa
kolega mnie oblał czymkolwiek-pok**wiło cię

użytkownik usunięty
dawid10809

Takie zwroty mogą pojawić się podczas samego filmu, w końcu będzie tam mnóstwo epickich momentów, a ja podczas każdej sceny ze nowych spotów mówię, wstyd się przyznać " ja pie*dole :D " ale co mam zrobić. Jaram się :D

ocenił(a) film na 10

np gdy bane wyrzuca maskę batmana
i wtedy batman krzyczy: pok**wiło cię
albo walka i wtedy bane:nie w szczepionke

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Rozwaliłeś mnie tym wpisem;D

użytkownik usunięty
dawid10809

Mnie również rozwaliłeś, centra po prostu :D

ocenił(a) film na 10

to wy mnie na polaku nie widzieliscie

ocenił(a) film na 7

popiół? czyli Gotham będzie płonęło... No bo ten tagline: Fire will rise

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Tak wynika ze słów Bane'a " when gotham is ashes you have my permission to die " ale czy można to traktować dosłownie? tego nie wiem

ocenił(a) film na 7

widziałeś drugi spot? tam na koniec jest panorama gotham... jakby taki dym z kilku miejsc leciał, no nie? Może rzeczywiście będzie rozpierducha w mieście... epicko i efektownie by było... Co ja gadam, i tak bedzie epicko ;D Nie mogę się doczekać scen pościgów, z autami na autostradzie, bo z tego co wiem będą jakieś wybuchy i jakaś ciężarówka kraksę zaliczy...

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Co do epickości filmu to wątpliwości nie mam :D Wszystkie zwiastuny i spoty widziałem, a na końcu drugiego oprócz dymu widzimy też odrzutowce, które być może ścigają batmana w " the bat " ( zwiastun nr 3 końcówka - rakiety samonaprowadzające). Sceny pościgów na pewno będą efektowne ale najbardziej nie mogę się doczekać sceny ucieczki Batmana na batpodzie przed policją :D Ale chyba najbardziej oczekujemy walki Batmana z Bane'm oraz wyjaśnienia wielu wątków jak np. liga cienia

ocenił(a) film na 7

ojej... gdyby nie prometeusz to na to bym do kina poszedł (nie mam tak blisko do kina więc musze wybierać ;/) tak to na dvd poczekam to sobie kupie... albo bluray najlepiej...

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Mam nadzieję, że na blu-ray wyjdzie jakieś specjalne wydanie trylogii :) Jak już pewnie wiesz 3 czerwca zostanie zaprezentowany nowy fragment filmu i się zastanawiam czy jest sens oglądać żeby później w kinie nie psuć sobie filmu? Czyli jak rozumiem do kina się na TDKR nie wybierasz ? w sumie ciężki wybór bo na prometeusza czekam również :D

ocenił(a) film na 7

No na TDKR do kina nie pójdę... Szanse są znikome. Prometeusz to bardziej w moich klimatach ;] no i w 3D chciałbym zobaczyć, no bo jak nie w kinie to już raczej nigdzie nie obejrzę w 3D niestety...
A o tym że wyjdzie nowy fragment filmu to pierwsze słysze... dzięki za niusa, chociaż może nie dzięki bo będzie mnie kusiło żeby zobaczyć :D a to coś ważnego będzie, jakiś spojler może?

użytkownik usunięty
wito_filmweb

W niedzielę 3 czerwca podczas MTV Movie Awards zostanie zaprezentowany ekskluzywny fragment nowego filmu o Batmanie, tutaj info

http://www.mtv.com/news/articles/1685852/dark-knight-rises-mtv-movie-awards.jhtm l

ocenił(a) film na 6

na temat wcześniejszego-mi się wydaje,że Batman nie zginie,bo Gotham i Bruce zawsze będą potrzebować Batmana(słowa Rachel Davies).

użytkownik usunięty
Mojzesz_trzeci

Chyba, że Bruce przeżyje a symbol Batmana umrze :) Powiem szczerze, że jak oglądam spoty TV to patrząc na determinacje Bruce'a aż sam mam ochotę zacząć robić pompki :D

ocenił(a) film na 6
Mojzesz_trzeci

Mam nadzieję ,że soundtrack będzie fajny jak poprzednie ,bo kawałek związany z Bane'm( hisz-hisz-hasza-hasza) jest fajny.

użytkownik usunięty
Mojzesz_trzeci

Ta część będzie bardziej dramatyczna na co też wskazuje soundtrack z 3 zwiastuna, ale na pewno usłyszymy też stare ale nieco podrasowane kawałki z TDK

ocenił(a) film na 7
Mojzesz_trzeci

ej, a tak w ogóle to ciekawe kto jeszcze umrze w tej części... no bo bez ofiar się nie obejdzie... oby nie Gordon... plis :D

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Gordon niech się cieszy, że wyląduje tylko w szpitalu a nie po drugiej stronie :D Ja byłbym bardzo ciekawy kto oprócz Catwoman i Bane'a pozna tożsamość Batmana, obstawiam, że to właśnie Gordon

ocenił(a) film na 10
Mojzesz_trzeci

a bane sie swietnie bije..
co powiecie na to : Marcin Najman jako Bane

użytkownik usunięty
dawid10809

Bane jest bardzo silny i ma dużo większą masę od Batmana dodatkowo maska znieczula Bane'a na ból więc kilka ciosów wystarczy żeby położyć gacka

ocenił(a) film na 10

to Najman na batmana , jak bane kilkoma ciosami położy batmana to Najman jest idealnym batmanem

użytkownik usunięty
dawid10809

Najman odklepałby jeszcze przed walką z Batmanem

ocenił(a) film na 10

i już wiadomo czemu się mówi : "klepałbym jak najman matę" gdy widzisz ładną dziewczynę

użytkownik usunięty
dawid10809

Proste :D

ocenił(a) film na 10

Najman by odklepał zanim by zaczął cokolwiek rozwalac

użytkownik usunięty
dawid10809

Najman boi się bić więc do rozwalania raczej by nie doszło :D

ocenił(a) film na 10

bo by się bał kontuzji