ulubieńca dzisiejszych nastolatków ,którzy wierzą ,że oto oglądają ambitne produkcje .Po zwiastunach zapowiada się tragicznie widać że nolan w psuciu komiksowego klimatu poszedł dalej niż zwykle ,patos hymn ameryki +ich ulubiona dyscyplina sportowa ,niemrawy jak zawsze Bale i nijaka muzyka od jednego z najbardziej przecenianych kompozytorów ...wróć od najbardziej przecenianego kompozytora filmowego .W Mrocznym rycerzu przynajmniej był ten Joker świetnie zagrany przez Ledgera (chociaż gówniarze widzą w tej w roli więcej niż faktycznie ona zawiera ).Tutaj jest mamroczący coś Bane i kompletnie nie pasująca do catwomen aktorka z diabeł ubiera sie u prady .Problem z tymi nowymi batmanami jest taki że nolan usiłuje zrobić poważny film o kolesiu w obcisłym kostiumie ,z maską nietoperza i peleryną .A już największe kuriozum pojawia się gdy drewniany Bale przemawia tym śmiesznym batmanowym głosem a przywdziane w poważne miny zacne persony mu przytakują ....gdzie to Gotham City z filmów Burtona ?
Wiesz z jednej strony aż tętnica mi galopuje jak ktoś pier.. jaki film będzie przed premierą i jak ktoś opier..la reżysera i załogę aktorską że są Zerem i ogólnie cała trylogia jest do dupy i te twoje argumenty :/ Mamroczący Bane? Jak masz problemy ze słuchem to współczuje ;P Nijaka muzyka? Ile jego kompozycji słyszałeś? osobiście lubie Hansa jest znakomitym kompozytorem ale o gustach się nie dyskutuje ;P Skąd wiesz czy aktorka nie pasuje do roli Catwoman czyżbyś oglądał już całe 2h 40min filmu? ? ? ! ! ! ;P wątpię więc skończ pierd..ć że film jest do dupy bo nawet 10min filmu nie widziałeś ani nie znasz konkretnej fabuły. Nolan psuje komiksowy klimat? osobiście lubie Batman'y Burtona ale Nolan napisał wspaniała historię bardziej urealnioną chodzi mi o to że pokazano jak Batman doszedł do tego co widzimy teraz w TDK i TDKR sztuki walki wyjaśniony jest kostium od A do Z co do czego i po co a także wrogowie Batka są bardziej realni mi się to podoba ale cóż ;P "nolan usiłuje zrobić poważny film o kolesiu w obcisłym kostiumie ,z maską nietoperza i peleryną" jak słowo... ; / coś ty chciał komedię z tego?
Ja uważam że Nolan jest znakomitym reżyserem i nie twierdzę tak tylko po obejrzeniu "The Dark Knight" ale po obejrzeniu innych produkcji jak np. "Prestiż" "Incepcja"
Nie pozostaje mi nic innego jak się z tobą zgodzić. Poprzednie Batmany Nolana są fantastyczne i jak to trafnie ujęłaś wszystko jest wyjaśnione "od A do Z " wiemy jak Wayne zdobył umiejętności, skąd ma kostium i do czego służą jego elementy. Wg mnie Bale jest w roli Batmana bardzo dobry a pomysł z chrypką jest świetny, może były 2 momenty w poprzednich częściach, że nie brzmiał za dobrze ale w całej reszcie doskonale się sprawdza. Jeżeli ktoś pisze, że film zapowiada się tragicznie kierując się tylko tym co widział w zwiastunach to powodzenia życzę, muzyka Zimmera jest genialna i świetnie sprawdza się we wszystkich częściach. Joker w wykonaniu Ledgera był świetny ale jestem pewien, że Hardy również zapadnie nam w pamięci jako Bane, bo to świetny aktor i ma ciężką rolę do zagrania, w której będzie miał zasłoniętą niemal całą twarz ale widać po zwiastunach, że świetnie się sprawdzi. Nolan bardzo wzoruje się na komiksach ale też dodaje nowe elementy jak w poprzedniej części postać Rachel Dawes czy John Blake w TDKR. Jeżeli bardziej odpowiadają ci Burtonowskie klimaty to do nich wróć, Nolan zrobił wg mnie dużo lepsze filmy, które ukazały mroczną stronę bohatera, ostatnia część w jakimś stopniu skupi się na psychice głównego bohatera i będzie fabularnie połączona z poprzednikami. Nolan to świetny reżyser, a jego Batmany to przedstawienie historii w sposób dojrzały i poważny. Każdy ma swój gust ale nie można negatywnie oceniać filmu przed obejrzeniem.