PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236351}

Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 549 tys. ocen
8,0 10 1 548569
7,9 96 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz
ocenił(a) film na 10
Fettor

Fettor ja ide....seans wieczorny parwdopodobnie

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

http://i165.photobucket.com/albums/u59/bds23420/hahahabatman.jpg

Nice fotka!Z ost.

ocenił(a) film na 10
Fettor

fettor w sobote ide do mnie w opolu ale jak planujesz tak jak ja dwa dni pod rzad to w niedziele mozemy sie styknac we wro:P pozdr

ocenił(a) film na 10
Sammy_Jankis

Sammy...jakiś zlocik przed i po filmie ;)???

ocenił(a) film na 10
stolnik21

Plakat będę miał.Poluje na ten z Jokerem piszącym Why So Serious.Jutro nie pracuje więc sobie polatam po sklepach.Podkładki nie mam...ale kto wie.

ocenił(a) film na 10
Wojtek_dpo

kilka nieoficjalnych informacji z Wrocławskiego Heliosa, Fettor wiem z doświadczenia, że zawsze po Erze jest młyn organizacyjny w Heliosie. Od znajomych wiem, że na cały weekend 2-3.08 mają być tylko 4 seanse filmu, podobno tak zarządził dystrybutor filmu, także ze względu na długość filmu .

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

ok już wiem...szczegóły seansów przedpremierowych będą znane w środę bądź w czwartek - wtedy kino wystawia repertuar na kolejny tydzień

kasztan_2

O. No i bardzo fajnie Mat. Ja mam nadzieję, że na pokazie będzie tak cisza jak na przedpremierze Cloverfield'a. Wtedy było świetnie na sali.
Z resztą, na takie pokazy we Wro nie mogę narzekać. Wiadomo, że zawsze się jakieś bydło do kina zwali, ale na prapremierach na których byłem do tej pory [Wrocław], zawsze publika trzyma fason. I to mi się podoba! Na TDK też tak będzie, bo przyjdą ludzie, którzy czekają na ten film.

ocenił(a) film na 10
Fettor

ja mam nadzieję, że helios nie odstawi chały i nie posci filmu na małej sali...liczę na salę 1 z DTS'em :D:D:D....

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

spoko ja jestem za:) ale jak w sob bylem na smarcie to typka w plexie powiedziala, ze od jutra tj. wtorku bedzie mozna zarezerwowac telefonicznie a od srody przez net, wiec zgodnie z jej slowami jutro bede ich kur.. molestowal:P

Fettor

Postaram się na jutrzejszy wieczór wstawić reckę na FW. Muszę się otrząsnąć i sobie wszystko posegregować we łbie, by jakoś składnie to napisać. ;)

ocenił(a) film na 10
Sawyer

Sawyer troszkę zalatany jestem ale jak tylko będę mógł przeczytam co się tu działo.Widzę,ze film Cie zmiażdżył.Ja jeszcze się nie podniosłem ;D

ocenił(a) film na 10
Fettor

wiesz co Fettor, z takich hardcorowych przezyc z heliosa to pamietam jak poszedłem na Two Towers ;)...film leciał na sali 7 a kolesie, którzy siedzieli koło mnie zaczęli w pewnym momencie....jarać blanty!!!

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

http://www.awardsdaily.com/?p=990#more-990

Nowy Joker?
Nawet nawet.

ocenił(a) film na 10
Wojtek_dpo

eeeeeeeeeeeeeeeeeee przyznać się, który wypuścił plotkę, że jutro jakieś pokazy przedpremierowe TDK są w Polsce??? nie za wcześnie??? kto może to potwierdzić???

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

a ja wam mogę, powiedzieć, że byłem dziś przelotem w jednym z Warszawskich kin( dość starym, nie remontowanym od lat) ale dalej utrzymującym frekwencję, bo ma bardzo dobrą lokalizację i pytałem się czy niechcące nie grają przedpremierowo "Dark Knighta" i jaką usłyszałem odpowiedź- "przepraszam, ale kompletnie niewiem co to za film, i niewiem czy w ogóle załapię do naszego repertuaru"...... no zachowałem kamienną twarz...

ocenił(a) film na 10
FvJ

trzeba było się zapytać polskim tytułem......bo tak to ,,ja niepaniemaju"

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

nie no w kinie pytałem się polskim tytułem, ale normalnie załamka, aż mnie dziwi że w kinie pracują ludzie, którzy kompletnie nie maja o tym bladego pojęcia, to tak ja bym pracował u siebie w firmie w grafice komputerowej a nie wiedział jak się komputer włącza.......

ocenił(a) film na 10
FvJ

To pewnie na Burtoniaka za kasą trafiłeś :)

Wojtek_dpo

Dobra. Napisze tutaj, bo takie odpowiadanie pod postami jest trochę dziwne.

Sammy: Jeżeli w sobotę film mi się spodoba, pójdę i w niedzielę. Ustawka na wspólne oglądanie filmu jest mile widziana.
Mateusz: Myślę, że można wbić do kina całą bandą. im więcej kultury na sali, tym lepiej. Niech się tylko odezwą ludzie z Wro. (Ci którzy śledzą temat, ale w nim nie piszą też. W kupie siła.)

ocenił(a) film na 10
Fettor

tak, w kupie siła jak mawiał jeden z byłych ministrów...panowie ja opcjonuje za wspólnym wypadem na film. poczekajmy do środy ew. czwartku...potem na gorąco będziemy mogli podyskutować nt. filmu.

btw...przy Was będę się czuł very młodo zapewne :D:D:D

kasztan_2

Spoko. Ja mam 8 lat, więc mnie nikt nie przebije :/

Fettor

hehe dobre

ocenił(a) film na 10
Wojtek_dpo

http://img374.imageshack.us/my.php?image=trdhcopy2cx0.png

taki drobny szczegół

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

PYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYTANIE!

Kto z Was wyczaił scenę z Jokerem wchodzącym do szpitala?

Ja za trzecim razem dopiero...

ocenił(a) film na 10
Wojtek_dpo

Jest scena jak pielęgniarka prosi o pomoc inną pielęgniarkę a ta przemyka z chorym obok.Co takiego.Jakas taka powykrzywiana była.

Do Stolnik: Boli Cie człowieczku co?Gula lata?Mam Ci pewnie często takie akcje robi.A Neta to mi może dopiero SWAT wyłączyć.HEHE.

SPOILERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do Mashotrox:

Opowiada dwie,przy trzeciej...no właśnie Batman daje mu nowe blizny
Z Matka..ojciec zaatakował matkę i mały Joker był przestraszony więc tata mu wyciął uśmiech na twarzy aby nie był taki poważny

Wojtek_dpo

Ja od razu. Widać go jak ta facetka wchodzi do szpitala. Kamera specjalnie zmienia ostrość, by można było go dostrzec (ja tylko raz film widziałem xD )

Sawyer

Kurde... Nie spojlerujcie, bo znowu sobie pójdę :(

Sawyer

TO dacetka była, no nie? czy facet?

Kurwa, nie pamiętam xD wiem, że to ten moment przy drzwiach szpitanych - kamera na chwilę schodzi trochę na bok. mam rację?

Sawyer

Ej, nie.... TO Jim GOrdon przecież wchodził. ALe nie Joker chyba nie...

Sawyer

przekonamy sie miedzy innymi 2 i 3 sierpnia

ocenił(a) film na 10
RiZR

Jest tam Joker oj jest.Plecy jego widać!
Kto ma pirata niech sprawdzi!

Wojtek_dpo

Ej.. No mówiłem, że jest. Potem sam siebie z tropu zbiłem...

Ale w IMAXIE było genialnie. Ogarniało cię takie uczucie, jakbyś był częścią wydarzeń. Bywałem już w IMAXIE, w zeszłym roku np. na Jestem Legendą, a takich odczuć w trakcie seansu nie miałem. Poszedłbm chętnie na jeszcze jeden seans, ale chyba nie ma wolnych miejsc na następne półtora albo dwa tygodnie nie ma miejsc... A ja do Polski lecę ;(

!!! SPOILER !!! !!! SPOILER !!! !!! SPOILER !!!

Wojtek - ale i tak scena przesłuchania wymiata. :D Wszystkie z Jokerem wymiatają, ale to przesłuichanie naprawdę mocne (do tego doliczmy to, co się później działo na komisariacie - I want my phone call ;] ) I sztuczka z ołówkiem - miodzio :P

ocenił(a) film na 10
Sawyer

SAWYER:Wyobraź sobie,ze w tej pieprzonej Irlandii nie ma IMAXA.W środę lecę 4 raz.Oczywiscie największa sala.Mi najbardziej podoba się scena ucieczki z aresztu.Joker ich wszystkich ładnie wydmuchał no i na koniec to ujęcie:
http://wojtekdpo.republika.pl/Joker.jpg
Megawypas.Ołówek genialny ale w tej scenie równie piękne jest wejście Jokera:"Ha ha ha ho ho hee hee hee hu hu…And I thought my jokes were bad."Ten chory,ironiczny smiech.Cudo

Co do przesłuchania...genialne.Najlepszy jest moment, w którym Batman bije Jokera i ten leży na podłodze głośno się śmiejąc.Aktorstwo Ledgera fenomenalne.Batman też fajnie Jokera zażył.Gordon wychodzi a Joker cwaniakuje i mysli,ze będzie zabawa w złego i dobrego glinę.Lights ona tu Bati za klaunem.No i te teksty Jokera.Tylko sie ich uczyć na pamięć.MIÓD

Wojtek_dpo

Ja z trailerów/spotów/materiałów dodatkowych wszystkie kwestie J znalem na pamięć (w końcu oglądałem to codziennie praktycznie xD )
I teraz z filmu też będzie trzeba ;)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPOILER

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale w komisariacie było naprawdę genialne.

Jak J trzyma już tego glinę, szkło na gardle.

Jakiś policjant: What do you want?!
Joker: I just want... my phone call.

HEHE xD

Zabójcza była też scena z ciałem w worku (J) i dobór jeszcze jednego człowieka do bandy ;)

Wojtek_dpo

nie mam gula...moze na samym poczatku mialem troszke :)ale teraz smieje sie z ciebie bo jestes jakims pierdolnietym fanatykiem bez szkoly heh a co do batimana nie jestem jakims wielkim przeciwnikiem tego filmu ale poczatek podobal mi sie bardziej niz dk nara bucu

ocenił(a) film na 10
stolnik21

ty stolnik jakiś popieprzony jesteś przeszkadza ci to że lubimy batmana jak tak to spierdalaj na teletubisie to jest dla ciebie arcydzieło

Nightwing

Olewajcie takich ludzi. Batman has no limits! :]

ocenił(a) film na 10
Fettor

ja tam nic do teraz niepisałem tylko patrzyłem co ten głupek pisze ale teraz nie wytrzymałem.

ocenił(a) film na 10
Nightwing

Panowie, "filmowe Emo" z całego świata połączyło się ( info z www.fdb.pl )

"Największa baza filmów zhackowana!
Gdy tuż po premierze w Stanach Zjednoczonych, "Mroczny Rycerz" zdobył niesamowite oceny na IMDB.com, ci co nie oglądali nie mogli wyjść z podziwu. Po paru dniach obraz znalazł się na pierszym miejscu w TOP 250 najlepiej ocenianych filmów. Ostatnio niektórzy widzowie, którzy na oczy nowych przygód Batmana nie widzieli, rozpoczęli akcję masowego namawiania do oceniania filmu na 1, a pozostałych wielkich obrazów z TOP 250 na 10, a są tam takie filmy jak "Skazani na Shawshank" czy dwie części "Ojca Chrzestnego". Tłumaczyli to tym, że na pierwszym miejscu nie może być film dla dzieci, oceniany przez dzieci, bo wielcy twócy kina przewracają się w grobie, jeśli coś takiego dzieje się na tak poważanej stronie.

Dziś nastąpiła kolejna rzecz, która nie była chyba dotąd tam spotykana. Strona została zhackowana, a ściślej mówiąc trzy najlepiej oceniane filmy roku. Przy "Mrocznym Rycerzu" link do TOP 250 z zaznaczeniem miejsca pierwszego został zamazany, a po kliknięciu odsyła do zestawienia najgorzej ocenianych filmów strony. Jednak to nie wszystko, pozostałe dwa najlepiej oceniane filmy roku, "Wall-E" oraz "Iron Man" także zostały zaatakowane i można się domyślać, że jest to powiązana akcja. Otóż oceny przy tych dwóch tytułach zostały skasowane!

Najwyraźniej ktoś zazdrościł ocen tym trzem filmom, a szczególnie sytuacji, która działa się z "Mrocznym Rycerzem". Tylko czy taki protest jest słuszny? Czy nie zgadzając się z ocenami dziesiątek tysięcy ludzi, trzeba posuwać się do czegoś takiego? Co Wy o tym sądzicie?

Jak dla mnie, to co się w ogóle dzieje w okół tego filmu to masakra, ja przypuszczałem ,że to będzie jeden z hitów ale takiej miazgi jaką konkurencja otrzymała od Nolana to nikt by nie przewidział ;)

a i najnowsza recka z tejże stronki

http://mroczny.rycerz.fdb.pl/recenzje

ocena - raczej standartowa 10/10

FvJ

O J P ...

I co im to dało? Tylko tyle, że zniknęło z TOP250?
I tak wszyscy widzieli, które miejsce okupywał Mroczny Rycerz.
Mogą pozbyć się go z rankingu, ale nie zaszkodzą temu arcydziełu - Ludzie już się przekonali o tym, jak genialny to film!

Sawyer

ładne jaja :D niewiem co tak wszystkim zalezy na tym rankingu...ale z tym ze TDK to film dla dzieci troche przesadzili...

ocenił(a) film na 10
Sawyer

"Ludzie już się przekonali o tym, jak genialny to film! "

nawet niewiesz, jak to stwierdzenie mnie denerwuje- kto się przekonał, ten się przekonał ;-/

FvJ

Przepraszam... ;)

Zapominam się. Nie gniewasz się?

ocenił(a) film na 10
Sawyer

nie no co ty, ja się nie gniewam, tylko cierpię....

użytkownik usunięty
FvJ

Bardzo dobry artykuł. Można się wypowiedzieć.
http://fdb.pl/w4882,Najwi%C4%99ksza,baza,film%C3%B3w,zhackowana,.html

ocenił(a) film na 7
Wojtek_dpo

kolejny program o realizacji TDK

http://www.scenereleases.info/2008/07/mtv-making-movie-dark-knight-ws-pdtv.html

ocenił(a) film na 10
shamar

Nolan swego czasu powiedział że tytuł filmu nie jest przypadkowy- ja tak naprawdę zaczynam podejrzewać że nie przypadkowy jest slogan "Welcome to a world without rules" bo i IMDB, i forum filmewbu, nawet liczby w Boxoffice po premierze filmu wprost zwariowały.....

jak to ujął Joker w jednym ze zwiastunów- "then everybody loses their mind".......

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
shamar

Powiedzcie mi co mam zrobić- mam pokazy przedpremierowe 2,3 sier. ale to jest raczej kino starsze, napewno jest dość mała sala, ekran też jest taki średni i nagłośnienie tez pewnie odstaje od multipleksowych standardów- z drugiej ciśnienie takie że sami wiecie jakie........
- what I have to do? ? ? ?