PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103592
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Ten film jest niepokojący

użytkownik usunięty

Bardziej niż 99% horrorów w cudzysłowie.

użytkownik usunięty

ty też się przestraszyłeś tego dziwadła za barem?

ocenił(a) film na 10

A Ty nie ?:D

użytkownik usunięty
Kamileki

trochę

ocenił(a) film na 10

Oj tak, ja także byłam przerażona..... A co najśmieszniejsze - w tym filmie sama atmosfera jest przerażająca i tak naprawdę ten strach istnieje tylko w głowie widza. Zgadzam się z założycielem tematu, ten film jest bardziej przerażający (w pozytywnym znaczeniu tego słowa) niż zdecydowana większość badziewnych horrorów.

ocenił(a) film na 10
monikar504

Napięcie tutaj istnieje od 1 minuty do ostatniej. Lynch wytworzył swój niepowtarzalny styl i co najważniejsze jest to bardzo dobry styl :)

ocenił(a) film na 10
Kamileki

Oj tak:)Film jest niesamowity, chociaż nie do końca wszystko zrozumiałam......

ocenił(a) film na 10
monikar504

Moim zdaniem czasami lepiej film przeżywać niż go zrozumieć. Tu bardziej chodzi o pierwszą opcję.

ocenił(a) film na 10
Kamileki

Tak, masz rację. Niestety ja mam okropny nawyk analizowania filmów. Swoją drogą, odkrywanie o co chodzi w tym filmie daje dodatkową przyjemność z oglądania i ogromną satysfakcję:)

ocenił(a) film na 9
monikar504

dokładnie :)

haha, ja też się wystraszyłem tego typa :P

użytkownik usunięty
Kamileki

Akurat w przypadku Mulholland Drive również chodzi o zrozumienie, pod koniec filmu wiele się wyjaśnia (impreza, zlecenie morderstwa) sprawia iż można mniej więcej ogarnąć całą tą historie. To co napisałeś bardziej tyczy się Inland Empire, gdzie faktycznie bardzo ciężko jest o zrozumienie.

ocenił(a) film na 10

No Mulholand Drive jest bardzo logicznie poukładane, ale zachwyca bardzo klimatem i nawet jeżeli ktoś nie może się do końca połapać o co chodzi powinien być zadowolony z seansu.

użytkownik usunięty
Kamileki

Dokładnie, wiele poszczególnych scen jest ta na prawdę mistrzowsko zrealizowanych, genialnych, klimatycznych i hipnotyzujący powodujących iż nawet bez zrozumienia film nie może się nie podobać

ocenił(a) film na 10

kazdy film z "textem" jest niepokojacy

ocenił(a) film na 10
riko62

Zwłaszcza dla matki samotnie wychowującej dziecko:

http://i.chzbgr.com/completestore/2011/5/24/f3204e2e-8878-49e9-b1aa-fe24ec3c494c .jpg