PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103604
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

film

użytkownik usunięty

Uważam że ten film jest jednym z lepszych filmów lyncha oprócz "Lost Highway" i "Człowieka słonia", wydaje mi sie ze mozna tutaj zauważyc, pomysły z innych filmów skrzyrzowanie wszystkich pomysłow Lyncha w jednym filmie. Podoba mi sie w jego filmach to że widz nie wie co do konca sie stało o co chodzi że jak wyjdzie z kina cały czas mysli o tym filmie, a nie jak w większości filmów jest tak że widomo o co chodzi wszystko jest wyłożoe jak na tacy widzowia tu wcale o to nie chodzi widz musi troche sam pomysleć nad filmem czy to wtedy nie jest bardziej atrakcyjniejsze!
Pozdrawiam

użytkownik usunięty

myslenie
zgadzam sie z Toba w 90%. Jak słysznie zauważyłes filmy Lyncha maja w sobie nutę niedopowiedzenia, która w mulholand drive zamienia sie w cały wielki ton.
Jego filmy nie zmyszaja mnie do myslenia o co chodziło, tylko do przypomnienia sobie sytuacji analogicznych bedących w prawdziwym życiu. Lynch nie ocenia i nie potępia danych zachowań czy kreacji, ona je pokazuje przejaskrawia robi to tak że ich ocena jest zawsze jednoznaczna jeżeli tylko znajdziemy analogie w naszym życiu. Sam film i jego trasć jest niczym jeżeli jest nam obcy i niedotyka pewnej sfery życia w której się poruszamy. Napisz czy zgadzasz sie zemną?!