PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678}

Mumia

The Mummy
1999
6,8 177 tys. ocen
6,8 10 1 177180
5,8 34 krytyków
Mumia
powrót do forum filmu Mumia

Jak dla mnie ten film to jedna wielka sieczka!! Efekty specjalne są po prostu tak tragiczne, że aż śmieszne. Są bardzo sztuczne. Aktorzy kiepscy. Ten film niie miał w sobie za grosz autentyczności. Sam pomysł na horror owsze bardzo ciekawy, ale po prostu trzeba go umież zrealizować.

marina11

wydaje mi się, że to w założeniu nie miał być horror; kiedy zaczelam go ogladac to rzeczywiscie myslalam ze mam do czynienia z horrorem, ale szybko doszlam do wniosku, ze to raczej film przygodowy i do horroru mu daaaaleko; miło mnie zaskoczył bo oglądało mi sie go bardzo przyjemnie

marina11

Co jak co ale efekty specjalne są genialne

marina11

"ale po prostu trzeba go umież zrealizować"

A ty z pewnością umiesz i zrobiłbyś/zrobiłabyś to dużo lepiej. Gratuluje talentu i życzę powodzenia na rozdaniu oskarów.

ocenił(a) film na 8
wodzu102

Trzabyło oglądnąć ten film 7 lat temu, a napewno doceniłabyś go lepiej pod każdym względem, bo efekty specjalne, realizacja i pomysł to są duże atuty tego filmu. Mnie się on bardzo podoba, to był i jest chyba jeden z najlepszych filmów przygodowych. Ale jak się ma wyżarty mózg przez te dzisiejsze filmy-shity, to się nie dziwię.

wodzu102

Cóż, nie trzeba umieć kręcić filmy, żeby móc je oceniać. Gdyby jednak trzeba było umieć, to nie byłoby dzisiaj zawodowych krytyków filmowych.

ocenił(a) film na 8
marina11

Chciałem tylko dodać, że pomyliłaś filmy...

ocenił(a) film na 7
marina11

To nie był horror ,tylko film przygodowy.Gdy oglądałem go pare lat temu i teraz powiem że podoba mi się jednakowo, i pod względem efektów jak i gry aktorskiej.Druga część filmu "Mumia powraca"jest też przygodowy i też jest fajny.Polecam

ocenił(a) film na 8
marina11

nie rozumiem czemu się czepiasz? ja tam bardzo lubię ten film i oglądałam go juz chyba ze 100 razy tak samo zresztą jak Mumię powraca. Bardzo mi się podoba i według mnie jest świetny.

użytkownik usunięty
marina11

Hym... co by tu powiedzieć? Film jak dla mnie może być, ale zgadzam się, nie ma tu autentyczności. Jakiś truposz se biega i wszyscy się go boją. Potem O'Connell załatwia innych, chociaż ich jest więcej. No, ale aktorska gra okix, a poza tym to nie jest horror.