PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678}

Mumia

The Mummy
1999
6,8 177 tys. ocen
6,8 10 1 177179
5,8 34 krytyków
Mumia
powrót do forum filmu Mumia

Którego z bohaterów najbardziej lubicie? PIszcie!

ocenił(a) film na 8
aniamuz

Ciężki wybór. Każdego lubię po trochu. Jonathana za optymizm i pogode ducha, O'Conella za odwagę no i z lekka romantyczność a Imhotepa za... paranormalne siły :D Ale jakbym miała wybrać to chyba najbardziej lubię Jonathana potem jest Evelyn, O'Conell,Beni i Imhotep. A ty kogo najbardziej lubisz?

ocenił(a) film na 8
Lapulka

cóż, tródny wybór... niech się ktoś jeszcze wypowie.

ocenił(a) film na 10
Lapulka

Ja najbardziej lubię Johnatana :D Jest świetny! Taki mały cwaniaczek z poczuciem humoru i dystansem do siebie i do świata :P

Na drugim miejscu O'Connell i Evelyn.
Na trzecim Imhotep...przyznam, że było mi go szkoda w drugiej części... :)

Pozdrowienia :)

aniamuz

Jonathana jest najlepszy ! Nie ma co :) Ten jego styl bycia i texty :P

ocenił(a) film na 8
STORM_5

taa... Z tą ostatnią literą było świetne! Taki bocian.

ocenił(a) film na 8
aniamuz

Ja najbardziej lubie Evelyn, gdyż bardzo lubie Rachel Weisz, myśle że to bardzo sympatyczna aktorka i ta postać też taka była. Hmm i jeszcze może Ardeth Bay, grany przez Odeda Fehr'a - ma coś w sobie ten aktor , jest taki podniecający :P ;)

ocenił(a) film na 6
InowroclawskiWilk

Każdy ma swój gust!Ja tam swoje zdanie mam!I napewno go niezmienie.Imhotep i Anck-su-namun żadzą!!!

ocenił(a) film na 6
aniamuz

Ja najbardziej lubie Imhotepa!Po mi się podoba jego podejście do kobiet... Jest inny i wyjątkowy na swój sposób!Zakochalam się!

użytkownik usunięty
Darkness95

Jonathan jest świetny.
A potem chyba Benny, hehe ;)

aniamuz

Wszystkich!Ale bardziej lubie Jonathana chyba. :) Za te miny

ocenił(a) film na 9
aniamuz

bardzo trudny wybor malo tego dodalabym jeszcze dwie postaci tzn Ardeth Bay i Benny chyba wszyscy wiedza za co:) a jesli mialabym ustalic jakas kolejnosc to Johnatan, Ardeth Bay, Benny ,Inhotep, O'Connell ... chociaz nie wszyscy sa lubiani jednakowo kazda postac ma cos

ocenił(a) film na 9
Carolle

Zdecydowanie najbardziej lubię Imhotepa. Prawie od początku ;P
A w drugiej części było mi go strasznie szkoda, jak ta #@^%$& Anksunamoon tak go potraktowała. On przez nią tak potwornie cierpiał, a tej się nawet nie chciało spróbować go uratować :/

ocenił(a) film na 10
Sol89

Ja lubię wszystkich ale zdecydowanie najbardziej Imhotepa. Sama właściewie nie wiem dlaczego;)

baska155

Dla mnie najfajniejszy O'Connell... Jaki on przystojny :-P

ocenił(a) film na 8
aniamuz

Jonathan !!
To jakis ptak... bocian!
za krotki

victoria_

A ja najbardziej lubię Ardeth Bay. Potem może być O'Connell, Jonathan, Imhotep i Evelyn.

aniamuz

Najlepsza gra: Jonathan, najprzystojniejszy oczywiście Ardeth Bey

Asylynn

Podpisuję się pod tym obiema rękami!!!
ale dodam że uwielbiam w "Mumii" Evelyn, no przynajmniej
w wykonaniu Rachel Weisz.

ocenił(a) film na 9
aniamuz

zdecydowanie Evelyn! Od dziecka chciałam być archeologiem a poza tym również interesuję się starożytnym egiptem. A Rachel Weisz w tej roli jest po prostu świetna!!!

ocenił(a) film na 10
aniamuz

wszyscy są ok lubie po części czarne charaktery (Imhotep) Rick tu super bohater ale za rolę wyjątkowego jełopa i tchórza Jonathanowi Oscar się należy dla mnie zajebisty film mój nr2 nr1 to mumia powraca daje 10

martaksp_87

Przede wszystkim Johnatan!!! xD Najlepsze:
- To jakiś ptak... bocian!
albo jak przeczytał coś z księgi umarłych, i przyszły te mumie z sierpami i włóczniami... i ta scenka z tym ludem z wrzodami co szedł i:
- IMHOTEP... IMHOTEP...

Uwielbiam także Ardetha Baya, za jego waleczność i spokój, i było śmieszne na skrzydle samolotu, co sie tak na skrzydle wiercił i cieszył :D

aniamuz

Oczywiście jest to Jonathan.Jego teksty, mimika no i ogólnie jego zachowanie mnie po prostu rozwala;)No świetny jest;) Ale uwielbiam też Evelyn i Ricka także:)

ocenił(a) film na 8
Mia_Rose

Moj ulubiony bohater to Ardeth Bay xD no i Jonathan tez oczywiscie, jest genialny poprostu xD

ocenił(a) film na 8
aniamuz

Najlepszy jest Jonahtan ! Świetna mimika twarzy i teksty ;)

ocenił(a) film na 8
aniamuz

tak Jonathan jest najśmieszniejszą postacia i sprawią ze każdy czeka co powie w nastepnej scenie...z reszta znakomita gra aktorska. Ale nie zapominajmy o O'Connellu w końcu to on jest "jakby" głównym bohaterem i na nim skupia się uwaga. Jonathan jest świetny ale dla mnie wygrywa O'Connell chyba za..hm...za to że daje sobie rade w każdej sytuacji, a do tego nie traci poczucia humoru.

ocenił(a) film na 10
aniamuz

Ja lubię O'Connella bo jest romantyczny :)

ocenił(a) film na 8
aniamuz

Niemal wszyscy główni aktorzy w "Mumii" dobrze wypełnili swoje zadanie. Z postaci pierwszoplanowych (Jonathan, Evy, O'Connel) moim zdaniem najbarwniejszą postacią jest Jonathan. Bardzo dowcipny, taki lekkoduch, z poczuciem humoru i optymistycznym nastawieniem. Bez niego ten film nie byłby taki, jaki jest. W filmach przygodowych, a "Mumię" trzeba do takich zaliczyć, niezbędny jest właśnie taki aktor. Wypełnia po prostu... bezbarwność filmu. Aktor grający Jonathana zasługuje na najgłośniejsze oklaski.

Jeśli chodzi o role drugoplanowe to Ardeth Bay niemal od początku przypadł mi do gustu... Jego gra oczywiście. Ten aktor coś w sobie ma, takie postaci dodają wiele, nawet jeśli nie mają jakiejś ogromnej roli. Moim zdaniem zagrał świetnie.

Pozostali aktorzy również doskonale się spisali, aczkolwiek w moim odczuciu wyżej wymienieni są wisienką na torcie w "Mumii".

ocenił(a) film na 8
Gladiatorek

Ja uwielbiam Imhotepa i Beniego.
Oprocz tego lubie tez tego typa z zakonu .

ocenił(a) film na 10
lord_of_the_rings

Oczywiście, że Imhotep jest najlepszy! Oglądam Mumie tylko ze wzgledu na niego!

ocenił(a) film na 8
a_h28

Jonathan wymiata!
zgadzam się z kibic1930 - świetna mimika i teksty ;)

aniamuz

Uwielbiam O'Connela - w ogóle uwielbiam Brendana Frasera więc może to i dlatego. Choć tak naprawdę wszyscy mają świetne teksty:) W tym filmie jest masa super śmiesznych scen.

EM_DE_KE_AS

Ardeth Bay był wg mnie najlepszy. :D I oczywiście Jonathan. :P

ocenił(a) film na 8
aniamuz

nie wiedzieć czemu mam wielką słabość do schwarz charakterów toteż moją uwagę od razu przykuł Imhotep- i już po chwili uwielbiałam tę postać. Kurde, ma w sobie to "coś" czego po prostu nie umiem określić xD no i oczywiście nie mogę zapomnieć o świetnym Ardeth'ie (boże, jak to się odmienia? O_O) oraz Jonathanie, który odwalił chyba najlepszą robotę z całej ekipy XDDD śmiałam się przy większości jego scen.

ocenił(a) film na 10
aniamuz

jonathan jak dla mnie to powinien oskara dostac za granie wyjatkowego idioty bo do tego tez trzeba miec talent...

ocenił(a) film na 7
aniamuz

imhotep!!!! <3 lepiej dobrac aktora juz nie mogli. ten jego usmieszek taki i wogle hehe... istny romantyk. o'connell na drugim miejscu .... a jonatahn... powiedzmy ze nie podoba mi sie nic a nic - wogle sie dziwie ze bierzesz go pod uwage! . na trzecim miejscu ten ten A.. costam Bed czy jakos tak :) A ty? Aniamuz?