PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678}

Mumia

The Mummy
1999
6,8 177 tys. ocen
6,8 10 1 177180
5,8 34 krytyków
Mumia
powrót do forum filmu Mumia

Miałem wtedy

ocenił(a) film na 7

Miałem 8 lat kiedy ten film był wyświetlany w kinach. Byłem na nim ze starszą siostrą i jej znajomymi. Pamiętam, że zrobił na mnie duże wrażenie. Bałem się spać po nocach. Teraz już się go nie boję a i sam film oceniam już nie 10/10 :) tylko na 7/10 bo to dobry film przygodowy, nic rewelacyjnego.

ocenił(a) film na 9
Zandarm

jak dla mnie to rewelacja dalej, przykładnie zrobione rozrywkowe kino przygodowe na poziomie, troche komedii troche horroru a akcja wciaga cały czas! polecam!
p.s. czyli teraz masz...16 lat...o to prawie jak ja :D

davemaster

Ja w kinie nie ogladalam, ale wiem ze bylam dosc mala wtedy:P moze 10,11 lat=) I balam sie tego filmu tez=) Teraz go traktuje jako przyjemna komedyjke=) Uwielbiam filmy o starozytnosci, mumiach itp:P

ocenił(a) film na 9
Hermioneczka

ja tez lubie takie filmy,a le np. król skorpion bylł nieporównywalnie gorszy... !!! jeszcze raz powtarzam MUMIA to przykład na rewelacyjne orzrywkowe kino przygodowe i z komedia i zhorrorem na poziomie a nie jakis krol skorpion
mumia to rewelacja, doskonale spedzienie wolnego czasu!

ocenił(a) film na 9
Zandarm

"Rewelacyjne kino przygodowe
MUMIA to przykładnie zrobione kino przygodowe. Rewelacyjne połączenie komedii, horroru i oczywiście przygody/akcji. Robiące wrażenie efekty specjalne, kilka na prawdę strasznych scen, wiele prześmiesznych dowcipów zarówno tekstowych jak i sytuacyjnych a to wszystko ubrane w otoczke wciagającego kina przygodowego na poziomie. Po Bardzoooo przeciętnym, Królu Skorpionie, Mumia była dla mnie miłym zaskoczenie. Na prawdę supe rozrywka na poziomie!"

ocenił(a) film na 8
Zandarm

Tak, zgadzam się. Film bardzo przyjemny, momentami straszny, momentami śmieszny, bardzo fajnie się go ogląda. Widziałam go w sumie dopiero dwa razy, i za każdym razem mnie wciągnął:)Króla Skorpiona nie widziałam,więc nie mogę nic na jego temat powiedzieć.

ocenił(a) film na 7
Eruaniel

Rzeczywiśćie, jakby nie patrzeć, bardzo dobry film przygodowy..........