Miałem 8 lat kiedy ten film był wyświetlany w kinach. Byłem na nim ze starszą siostrą i jej znajomymi. Pamiętam, że zrobił na mnie duże wrażenie. Bałem się spać po nocach. Teraz już się go nie boję a i sam film oceniam już nie 10/10 :) tylko na 7/10 bo to dobry film przygodowy, nic rewelacyjnego.
jak dla mnie to rewelacja dalej, przykładnie zrobione rozrywkowe kino przygodowe na poziomie, troche komedii troche horroru a akcja wciaga cały czas! polecam!
p.s. czyli teraz masz...16 lat...o to prawie jak ja :D
Ja w kinie nie ogladalam, ale wiem ze bylam dosc mala wtedy:P moze 10,11 lat=) I balam sie tego filmu tez=) Teraz go traktuje jako przyjemna komedyjke=) Uwielbiam filmy o starozytnosci, mumiach itp:P
ja tez lubie takie filmy,a le np. król skorpion bylł nieporównywalnie gorszy... !!! jeszcze raz powtarzam MUMIA to przykład na rewelacyjne orzrywkowe kino przygodowe i z komedia i zhorrorem na poziomie a nie jakis krol skorpion
mumia to rewelacja, doskonale spedzienie wolnego czasu!
"Rewelacyjne kino przygodowe
MUMIA to przykładnie zrobione kino przygodowe. Rewelacyjne połączenie komedii, horroru i oczywiście przygody/akcji. Robiące wrażenie efekty specjalne, kilka na prawdę strasznych scen, wiele prześmiesznych dowcipów zarówno tekstowych jak i sytuacyjnych a to wszystko ubrane w otoczke wciagającego kina przygodowego na poziomie. Po Bardzoooo przeciętnym, Królu Skorpionie, Mumia była dla mnie miłym zaskoczenie. Na prawdę supe rozrywka na poziomie!"
Tak, zgadzam się. Film bardzo przyjemny, momentami straszny, momentami śmieszny, bardzo fajnie się go ogląda. Widziałam go w sumie dopiero dwa razy, i za każdym razem mnie wciągnął:)Króla Skorpiona nie widziałam,więc nie mogę nic na jego temat powiedzieć.