PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678}

Mumia

The Mummy
1999
6,8 177 tys. ocen
6,8 10 1 177179
5,8 34 krytyków
Mumia
powrót do forum filmu Mumia

Jeden z najlepszych filmów jakie widziałam no i mój ulubiony!Mam zamiar zostać egiptologiem w przyszłości,do której mi jeszcze daleko.Najbardziej lubie Imhotepa i Anck-su-namun(Meele Nais).Mam bloga na ten temat:www.themummythemummyreturns.blogspot.com
PS.Troszkę przesadziłam ze zdjęciami. Jak cos piszcie mi e-maile:anck-su-namun01@w.pl

Darkness95

Poryczałam się. EGIPTOLOGIEM? To radzę skończyć z takimi prymitywnymi filmami jak ten i zająć się prawdziwą literaturą. Wszystkie części Mumii godzą w me odczucia, jako osoby dogłębnie interesującej się kulturą staroegipską. Dziwne, że film nie został zakwalifikowany do kategorii "horror", bo to istny koszmar.

ocenił(a) film na 6
Cyanide

No dobra!To bylo hamskie!Egiptologiem chcę zostać od 5 roku życia i nie obchodzi mnie co ty o tym myślisz!Nie chcę być nieuprzejma,ale to co pisalam to bylo moje prywatne zdanie i wcale nie każę Ci go popierać,ale nie musisz być taka niemila!Poprostu pisz,że nie popierasz mich poglądów,a nie mnie wyśmiewasz.Dać tobie radę:"Sprubój zrozumieć,a nie obrażać".Nie musisz mnie sluchać,ale to jest niestety prawda.Nie jestem zla na Ciebie,bo potrafię zrozumieć twój komentarz.Rób tak samo,bo obrażając ludzi nie zyskasz przyjaciól.

Darkness95

Gdzie ja Cie obrazilam dziecino? To byla tylko moja dobra rada. Sama po skonczeniu archeologii mam zamiar zajac sie specjalizacja z egiptologii, wiec raczej widze pewne realia nas dzielace. Mnie Mumia razi calym swoim idiotyzmem. No ale, Ty chcesz zostac egiptologiem od 5 ROKU ZYCIA <to cos zmienia?> wiec wybacz, ciekawam co tam wiesz o Czarnej Ziemii :>?

ocenił(a) film na 6
Cyanide

Wiem sporo i ciągle odkrywam coś nowego.Co do tamtego komentarza nie mam żalu nawet po namyśle wydał mi się sensowny (patrząc z twojego punktu widzenia).Dobrze,że byłaś szczera-doceniam to.Egipt to wspaniały kraj o niesamowicie barwnej historii.Fascynują mnie egipscy bogowie,religia,monarchia despotyczna,pismo współczesne i hieroglify,a Mumia przybliża mi ten egzotyczny świat.Noc cóż-pod tym względem wyrażnie się różnimy,bo widzę,że za mumią nie przepadasz.Ale przecież liczy się pasja.

ocenił(a) film na 4
Darkness95

To forum dotycząze filmu a nie tego kto chce kim zostac w przyszlosci...Kogo to obchodzi???

Ode mnie film dostaje 4/10
Jesli ktos pisze ze jest ti arcydzielo i ze o jest najlepszy film jaki w zyciu widzial to...MAŁA FILMÓW W ŻYCIU WIDZIAŁ. Radze obejzec filmy z pierwszej setki filmwebu a moze kiedys zmienisz zdanie

ocenił(a) film na 4
przemek_was

Tam moało być " MAŁO FILMÓW W ŻYCIU WIDZIAŁA "

Pozdrawiam...nie mialem zamiaru nikogo przez to obrazac :)

ocenił(a) film na 6
przemek_was

Nie ma sprawy.Forum istnieje po to żeby pisać to co uważa się za słuszne,ale to miło,że przeprosiłeś.Pozdro.

Cyanide

jeśli "300" uważasz za dobry film Cyandie... to naprwdę nie masz prawa kwestionowac jaki film razi idiotyzmem a jaki nie :)

poza tym czas nauczyc się kultury oraz poszanowania czyjegoś zdania .

Ta dziewczyna może uznawac za arcydzieło nawet "Gulczas a jak myślisz?" . Bo to i tak nie jest powód by ją obrażac ... *dziecino* ;)

S_R_Corpse

Eeeee yyyyy, widze, ze jako w mojej liscie ocenionych filmow, nie mozna sie przyczepic do niczego, procz 300 to kolejna "znawczyni filmu" postanowila poruszyc ten temat. Coz, nie mniej jednak nie mam pojecia co to ma do rzeczy i do tego tematu, a takze pragne zauwazyc, iz dyskusja na temat tejze ADAPTACJI KOMIKSU Millera, toczy sie na innym forum. Poza tym, po przejrzeniu Twojej listy uwazam, ze zwracanie komukolwiek uwagi na temat JEDNEGO ocenionego filmu jest NIE NA MIEJSCU.
Ty mnie kultury nie musisz uczyc, a takze pragne poinformowac, abyscie przestali sobie ciagle imaginowac, ze ja KOGOKOLWIEK obrazam- BZDURA, ani jedno moje zdanie nie bylo w zaden sposob UWLACZAJACE.

Darkness95

A właśnie że obchodzi ... ! To że forum dotyczy konkretnego filmu nie znaczy że niemożna porozmawiać o czymś innym. Jak się chcesz brać za moderowanie to chyba strony pomyliłeś ... trzeba by było cały filmweb skasować. Co do filmu to cudeńko ... uwielbiam go, oglądałem wiele razy i jeszcze pewnie wiele razy go zobaczę. No i niecierpliwie czekam na 3 cześć ... KAŻDY MA INNY GUST ! Pozdro

ocenił(a) film na 4
mati_5

Tu nie chodzi o gust. Film jest kiepski prócz efektow specjalnych nic wielkiego w nim nie widzialem. Niektore sceny niepotrzebne, słaba praca kamery. Z estetycznego punktu widzenia film taki sobie. Tu juz nie chodzi o gust. Jak dla mnie naiwny i przewidywalny:/..." KAŻDY MA INNY GUST ! Pozdro "

przemek_was

Ale przecież nie kwestionuje twojej opinii na temat filmu ... :)

ocenił(a) film na 6
Darkness95

"Egiptologiem chcę zostać od 5 roku życia".......................................................................... .....