PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678}

Mumia

The Mummy
1999
6,8 177 tys. ocen
6,8 10 1 177180
5,8 34 krytyków
Mumia
powrót do forum filmu Mumia

Gdyby ten film trzymał poziom poważnej rozrywki,jak to miało miejsce w ,,Poszukiwaczach Zaginionej Arki",to może by się obronił,a na wiele rzeczy przymknął bym oko...Ale nie,niestety!Głupota i zarozumiałość głównych bochaterów poraża,błaznuja wszyscy,ale najbardziej beznadziejną idiotka jest uczona pani archeolog,grana przez R.Weisz,prosiłem mumię żeby chociaż ją zgładziła,za głupotę i ciapowatość które można wytrzymać tylko w kinie,bo nie w rzeczywistości...Mało kto ginie,chociaż rozpętano nadprzyrodzone siły przy których bohaterowie nie maja szans...Ale przeżyli,ciekawe...
Film PORAŻKA!!!

ocenił(a) film na 3
GGGGG_2005

może nie napisane po mojemu, ale mogłabym się pod tym podpisać.
tak- nie umywa się do poszukiwaczy~
tak- jest naiwne
tak- tego się nie da momentami wytrzymać
nie rozumiem tak wysokiej oceny na filmwebie. litości! tożto gniot jest.

postblue

Zgadzam się, po prostu GÓWNO dla niedorozwiniętych 14-latków, jak większość tzw. "filmów przygodowych".

ocenił(a) film na 9
c3976667

Taka mała dygresja.. film ten kręcony był w zamyśle jako pastiż filmów przygodowych i jako taki bardzo dobrze się z tego wywiazał:)

GGGGG_2005

nie rozumiem skąd tak wysoka ocena. nie obronił się jako "pastisz" ani jako porywający film przygodowy. bardzo dobry zamiast pigułek nasennych

GGGGG_2005

A ja się nie zgodzę.
Nie będę się rozpisywać, czemu, albowiem wiem, że nikomu by się tego czytać nie chciało, napiszę więc tylko: bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 9
GGGGG_2005

ja również się nie zgadzam, film jest bardzo dobry i zabawny, czasami może trochę durny ale warto zobaczyć

ocenił(a) film na 8
pawel_b007

Czy żeby film był DOBRY musi mieć idealny scenariusz i strzec się od głupoty? Nie, prosty przykład- Pulp Fiction, chociażby.
A kicz w filmie także jest czymś pozytywnym, Mumia dobrze spełnia się jako przygodowy film grozy z elementami czarnej komedii. Brendona Fresera nie znoszę, ale w tym filmie nawet ujdzie.

ocenił(a) film na 1
GGGGG_2005

Cienki, nic nie wart film.

ocenił(a) film na 5
GGGGG_2005

Można obejrzeć aby zabić nudę. Lekki film przygodowy, nic poza tym - 6/10