Ciężki film, którego lepiej nie oglądać jak się ma tzw.gorszy dzień! Wbija w fotel, po obejrzeniu pozostawia totalną pustkę pomieszaną z tysiącem dziwnych głębokich odczuć i myśli...wyrafinowane kino, retrospekcje, dobra gra aktorska! Krótko rzecz ujmując film zrobił na mnie spore wrażenie.
mam dokładnie takie same odczucia, jeszcze przeszywają mnie ciarki. Film niesamowity...a spojrzenie tego chłopca...nie chciałabym go spotkać na swojej drodze...
heh wspomniałaś o istotnej kwestii, o której ja nie wiem czemu zapomniałam wspomnieć...spojrzenie "tego chłopca"...mnie zaintrygowało, nie tylko spojrzenie ale postać, którą grał, pokrętna psychika i osobowość...bardzo chętnie bym go spotkała na ulicy:-) no ale to forum poświęcone filmom a nie facetom!
haha..w sumie trzeba przyznać, że przystojny z niego chłopak:))..SPOJLER, scena na samym końcu filmu, w więzieniu, gdy matka do niego podchodzi i mimo wszystkiego co zrobił-przytula-rozwaliła mnie na cząstki pierwsze.. Film mistrzowski
Masz racje ,,wbija w fotel", sam Kevin jest dla mnie bardzo demoniczny (nawet te dziecko z Omen'a mu nie dorównuje), bardzo wczułem się w postać Eva (to co ta kobieta musiała przeżyć to było straszne, bardzo jej współczułem). Wspaniała gra Tildy Swinton i Ezra Miller'a.
Bardzo dobre kino jak ktoś lubi dramaty. Jak dla mnie to ten film jest poniżej kac wawa. Wolno mi go tak oceniać? Wolno, bo lubie komedie a dramat jest zaraz po poradach naprawczych maszyn do szycia w arabskiej al arabija.
ja oceniłam film sam w sobie a nie gatunek....rzecz jasna gust jest kwestią subiektywną!