PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485802}

Musimy porozmawiać o Kevinie

We Need to Talk About Kevin
2011
7,4 102 tys. ocen
7,4 10 1 102114
7,8 52 krytyków
Musimy porozmawiać o Kevinie
powrót do forum filmu Musimy porozmawiać o Kevinie

Ciężki film, którego lepiej nie oglądać jak się ma tzw.gorszy dzień! Wbija w fotel, po obejrzeniu pozostawia totalną pustkę pomieszaną z tysiącem dziwnych głębokich odczuć i myśli...wyrafinowane kino, retrospekcje, dobra gra aktorska! Krótko rzecz ujmując film zrobił na mnie spore wrażenie.

ocenił(a) film na 8
ilonas_filmweb

mam dokładnie takie same odczucia, jeszcze przeszywają mnie ciarki. Film niesamowity...a spojrzenie tego chłopca...nie chciałabym go spotkać na swojej drodze...

ocenił(a) film na 9
izucha83

heh wspomniałaś o istotnej kwestii, o której ja nie wiem czemu zapomniałam wspomnieć...spojrzenie "tego chłopca"...mnie zaintrygowało, nie tylko spojrzenie ale postać, którą grał, pokrętna psychika i osobowość...bardzo chętnie bym go spotkała na ulicy:-) no ale to forum poświęcone filmom a nie facetom!

ocenił(a) film na 8
ilonas_filmweb

haha..w sumie trzeba przyznać, że przystojny z niego chłopak:))..SPOJLER, scena na samym końcu filmu, w więzieniu, gdy matka do niego podchodzi i mimo wszystkiego co zrobił-przytula-rozwaliła mnie na cząstki pierwsze.. Film mistrzowski

ocenił(a) film na 9
ilonas_filmweb

Masz racje ,,wbija w fotel", sam Kevin jest dla mnie bardzo demoniczny (nawet te dziecko z Omen'a mu nie dorównuje), bardzo wczułem się w postać Eva (to co ta kobieta musiała przeżyć to było straszne, bardzo jej współczułem). Wspaniała gra Tildy Swinton i Ezra Miller'a.

ilonas_filmweb

Bardzo dobre kino jak ktoś lubi dramaty. Jak dla mnie to ten film jest poniżej kac wawa. Wolno mi go tak oceniać? Wolno, bo lubie komedie a dramat jest zaraz po poradach naprawczych maszyn do szycia w arabskiej al arabija.

ocenił(a) film na 9
jan0sik

ja oceniłam film sam w sobie a nie gatunek....rzecz jasna gust jest kwestią subiektywną!

ilonas_filmweb

Racja ,,wbija w fotel" i nie jest na dni z nijakim i obojętnym humorem jednak bardziej polecam książkę w ,której jest więcej dobrych scen jak to w książkach. Niestety mimo świetnych scen i wspaniałej gry aktorskiej Tildy jak i Ezra są momenty nudne.