PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32363}

Mustang z Dzikiej Doliny

Spirit: Stallion of the Cimarron
2002
7,6 93 tys. ocen
7,6 10 1 93170
7,0 32 krytyków
Mustang z Dzikiej Doliny
powrót do forum filmu Mustang z Dzikiej Doliny

Ta bajka jest chyba najgłupsza!!! Ten koń cały czas ucieka!!! Wkórzało mnie to!! Oglądając to straciłem tylko czas.

ocenił(a) film na 10
Dawid_KARMEL

szkoda mi Ciebie. to najmadrzejsza bajka jaka mialam okazje obejrzec...

Dawid_KARMEL

Słyszałeś o czymś takim jak słownik ortograficzny? :P
Bardzo ładna bajka, jedna z lepszych, jakie widziałam :)

Dawid_KARMEL

Wiec dlaczego ogladales ten "badziew"?Caly sens polegal na tym,co zywa istota moze zrobic dla zycia w wolnosci...

Dawid_KARMEL

Wiec dlaczego ogladales ten "badziew"?Caly sens polegal na tym,co zywa istota moze zrobic dla zycia na wolnosci...

Dawid_KARMEL

Ucieka... bo w naturze koni jest uciekanie... Ogladajac ja musze przyznac twórca, ze bardzo realistycznie je stworzyli :)

Dawid_KARMEL

NAUCZ SIE PISAć DOPIERO OCENIAJ FILMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Dawid_KARMEL

W*********j p********y k*****u!!!
Wiesz co to jest słownik ortograficzny?
Badziebie...Oh, tak Ci się bardzo śpieszyło?
Wkórzało...Ty nas wkurzasz.Jakbym cię dopadł to bym Ci d**ę roztrzaskał po ścianie!
TY h**u

spirit_horse

Zgadzam się z Ilmare ta bajka uczy dużo więcej niż jakiś "Madagaskar"

Dawid_KARMEL

Tylko ktoś, kto pisze "wkórzało", może głosić takie opinie! Pozdrawiam i zalecam więcej nauki!

Dawid_KARMEL

Patrząc na sposób w jaki formułujesz myśli bardzo dobrze Cię rozumiem... I będąc na Twoim miejscu chyba nie zdecydowałbym się na oglądanie takiego "badziebia" bo w sumie ta bajka ma jakieś 2 godziny[!] i jest generalnie przeznaczona dla ludzi, których iloraz inteligencji jest wiekszy od 2...;]

Dawid_KARMEL

Zawsze mogłeś wyłączyć... i nie przesadzaj, moze ty masz jakiś inny system oceniania, ale powiem ci jedno... jesteś jakiś stuknięty niedoceniając tej subtelnej i bardzo pouczającej baji... najwyraźniej jesteś na poziomie pacynkowych teatrzyków...

ocenił(a) film na 9
Dawid_KARMEL

Eh, dziwne jest twoje zdanie. To, że koń ucieka nadaje tylko piękna temu filmowi... jak biegnie po otwartej przestrzeni... Przecież takie właśnie są konie-wciąż biegną.
Wolałbyś, żeby stał i żarł trawę??Byłoby ciekawiej?? Nie wiem czego się spodziewałeś, gdy włączałeś film o koniu-że będzie łaził po drzewach, albo gadał ludzkim głosem.
Ten film jest przepiekny, nie tylko dla tych którzy maja kontakt z końmi (np:jeżdżą), ale i dla każdego człowieka-macie rację, bardzo wiele uczy.

ocenił(a) film na 10
Dawid_KARMEL

Jest takie przysłowie " koń stworzony ku bieganiu jak ptak ku lataniu" to chyba wiele tłumaczy. Mustangi to pół dzikie konie, w bajce pokazane jako konie dzikie. Bajka pięknie pokazuje, co koń może zrobić dla wolności oraz jaka więź może być między koniem a człowiekiem. Pozdrawiam i radzę zajrzeć do słownika.

Dawid_KARMEL

Co wy od niego chcecie, on jest najwybitniejszy w dziedzinie ortografii :D Film był świetny, jak tobie nie pasuje, to go nie oglądaj.

ocenił(a) film na 1
Dawid_KARMEL

Niestety ten Spirit jest trochę wkurzający ;/ Zgadzam się, a w naturze koni nie jest uciekanie. Konie powinny być poszłuszne ludziom, a nie robić z nich jakieś karykatury w tym filmie! Wolę Króla Lwa ;)

ocenił(a) film na 6
thami

Jak dla mnie nawet przyzwoicie... 6... no może 7/10. Wiem, że to bajka głównie skierowana dla najmłodszych, ale nawet dobrze mi się ją oglądało ;P

ocenił(a) film na 9
thami

A w czym człowiek jest lepszy od koni żeby je sobie podporządkowywać? Chciałabyś żeby jakieś stwory miały cię na uwięzi i żebyś musiała wykonywać ich polecenia? ;)

Niezbyt miła perspektywa... >.<

ocenił(a) film na 10
thami

Widać, jak znasz się na końskiej naturze...

Dawid_KARMEL

Internet nie powinien być dostępny dzieciom poniżej 3 lat O_o

ocenił(a) film na 10
iselin_2

ahah badziebie<--dobre:D:Daha a tak poza tym to do poprzedniej osoby,chu* sie pisze przez ch a nie przez samo:D najpierw zobacz jak ty piszesz a potem oceniaj innych:Dno a wracajac do tematu to chyba ktos tu pomylil uciekanie z bieganiem...a co mial nie uciekac jak byl w niewoli..?:|aha a ktos tam powiedzial ze konie powinny byc podporzadkowane ludziom...:|taa to juz sie ktos w ogle popisal:]to ze w dzisiejszych czasach tak jest to o niczym nie swiadczy. bajka przeciez rozgrywa sie w czasach kiedy ludzkosc powoli zaczynala sie osiedlac w ameryce i przy tym wlasnie niszczyla pierwotne prawa natury, wiec to ludzie i nikt inny sobie wymyslil ze konie i inne istostu powinny sluzyc nam...:)||bajka swietna...szczegolnie podobala mi sie muzyka i ,,widoki" no i oczywiscie sam pomysl i watek:D

ocenił(a) film na 10
Dawid_KARMEL

A ty byś na jego miejscu nie uciekał? Pozwoliłbyś się zniewolić i upokorzyć? Żal mi ciebie, chyba nie jesteś jeszcze zbyt dorosły do oglądania tego typu filmów... :/
Ps. Kup sobie słownik ortograficzny, to wszystkim wyjdzie na dobre...

ocenił(a) film na 10
Dawid_KARMEL

Zastanawia mnie to czy jakbyś był na miejscu tego konia siedział bys sobie w stajni i było by ci miło jkaby ktos cie złapał i męczył ??!! CO ??!!! Bo chyba nikomu by sie niepodobało takie traktowanie ! a pozatym ta bajka jest o wolnosci !! Jaka wolność jest ważna ! wiec na drugi raz sie zastanów co piszesz !!

ocenił(a) film na 10
Dawid_KARMEL

Uciekał, bo był dziki, co miał innego robić zmienić się w robota niszczyciela. Czy byłeś na tyle ślepy, że nie zauważyłeś, że stawiał opór? Ja widziałem jak on potrafił(kopał, gryzł, nie dawał się oswoić, a nawet walnął z dyni grubemu kowalowi) i jeszcze do tego dodać gdyby nie został złapany to by napewno nie uratowałby swojego stada, chciał uratować Rosę, gdyby nie Mustang mogła by utonąć w rzece co najgorsze była postrzelona, więc zapamiętaj to sobie jak ciągle uciekał nie oznacza to, że jakimś tam tchórzem, czy coś. On pokazywał przede wszystkim, że nigdy nie myśli o sobie tylko, że jest bohaterem :-) i kropka.

barszym53

Zastanawiam się, jak można tak nie rozumieć natury konia, jak ten kto zapoczątkował ten temat. Każdy dziki koń którego się odciągnie od stada, od jego domu, pragnie tam powrócić, to chyba logiczne! Według mnie film jest naprawdę dobry ,a jeśli ktoś szuka całego przesłania wyłożonego na talerzu i nie ma ochoty trochę się zastanowić nad sensem tego filmu, to lepiej niech go nie ogląda. "Mustang z Dzikiej Doliny" jest z kategorii tych filmów nad którymi trzeba trochę pomyśleć !