PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32363}

Mustang z Dzikiej Doliny

Spirit: Stallion of the Cimarron
2002
7,6 93 tys. ocen
7,6 10 1 93170
7,0 32 krytyków
Mustang z Dzikiej Doliny
powrót do forum filmu Mustang z Dzikiej Doliny

Czemu Shrek,a nie Mustang?

użytkownik usunięty

Czegoś nie rozumiem. Jakim cudem Shrek zyskał większą popularność niż Mustang? Dlatego,że Shrek bawi? Nie mam nic do tego filmu,bo Shrek,przyznam,podoba mi się,ale nie jest lepszy od Mustanga! Mustang ma morał,jest bardzo mądrym filmem animowanym,co się niestety rzadko zdarza. Co ma w sobie za to Shrek? Nie wiem czy morałem możemy nazwać coś w stylu Shreka czyli: brzydkich też się da kochać. Nie mówię,że to nieprawda,ale czy Shrek jest mądrzejszym i wartościowszym filmem od Mustanga? Mi się wydaje,że nie. Zauważcie,że Shrek miał raczej na celu nas rozbawić (to im się udało),ale czy niekulturalne zachowanie bohaterów filmu jest dobrym przykładem dla miluśińskich? W końcu wszyscy się wzorują przede wszystkim na filmach animowanych.

Serdecznie polecam wszystkim film "Mustang" i mam nadzieję,że jesteście tego samego zdania co ja co do Shreka. Jedyne czego żałuję,to jest ot,że robią coraz to nowsze sequele Shreka,co psuje ten film. Zepsuli Shreka i już.
Mustang: 9/10.

ocenił(a) film na 10

Poprostu dla niektórych ludzi animacje są tylko po to rozbawiac i jeszcze do tego, aby postacie mówiły takimi jakby politycznymi słowami aby pokazac innym co oni myślą. A zwierzęta muszą koniecznie ludzkim głosem i do tego też z takim słowami(Nie mam na myśli Króla Lwa i innych starych filmów animowanych z mówiącymi zwierzętami).

użytkownik usunięty
barszym53

No tak...naprawdę czasem mam żal do tych Shreków itd.
Co do Disneya...Disney to Disney. Nie denerwujące, gadające zwierzęta. Mam ciągle nadzieję, że wrócą takie filmy jak właśnie "Mustang" no i oczywiście klasyczne filmy Disneya z lat 90...

ocenił(a) film na 10

Z Disney'A takie właśnie filmy słyszałem mają wrócic ale z Dreamworksa już nie wrócą.

użytkownik usunięty
barszym53

To dobrze,że od Disney'a,bo Dreamworks trochę gorsze robi moim zdaniem...

ocenił(a) film na 8

trzeba się nauczyć, że nie zawsze bajki z morałem przewyższają dobrą rozrywkę.

może shrek odniósł taki sukces dlatego, że to była jedna z pierwszych animacji komputerowych (tak szczegółowych), podczas gdy mustang był już tylko "kolejną" animacją z morałem

użytkownik usunięty
rashell

No niby racja...naprawdę chciałabym,aby animacja pozostała animacją rysunkową. Myślę,że nie potrzeba animacji komputerowej,aby uzyskać lepszy efekt lub być może więcej pieniędzy z zysków. Na którymś z forum ktoś napisał bardzo ważne słowa,że dziś animacja opiera się na wzbudzeniu w widzu ochów i achów. WALL-E jeszcze był dobry,ale pozostałe do mnie wogóle nie przemawiają. Nie mówię,że wszystkie tego typu filmy mają być koniecznie z morałem,tylko po prostu chodzi mi o to,że komputerem robi się zazwyczaj animacje komediowe i myślę,że to psuje cały efekt filmu.