PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32363}

Mustang z Dzikiej Doliny

Spirit: Stallion of the Cimarron
2002
7,6 93 tys. ocen
7,6 10 1 93170
7,0 32 krytyków
Mustang z Dzikiej Doliny
powrót do forum filmu Mustang z Dzikiej Doliny

Piękny...

ocenił(a) film na 9

Przyznam ,że pierwszy raz oglądałem ten film. Myślałem ,że będzie to głupi film o koniku ,ale pomyliłem się. Ten film jest po prostu piękny. Jeden z najlepszych filmów animowanych jakie widziałem. Według mnie historia opowiedziana to geniusz - niby taka prosta ,a zawiera tyle akcji i momentów do wzruszenia się. Do tego piękna muzyka ,które według mnie jest świetna zarówno w oryginalnej wersji Bryana Adamsa oraz w polskiej wersji w wykonaniu Macieja Balcara. I może się to wydawać dziwne ,że mówi to chłopak ,któremu niedługo stuknie 18-astka...

ocenił(a) film na 10
wylde17

Zgadzam się wg mnie to druga po Królu Lwie najlepsza animacja jaka kiedykolwiek powstała.

ocenił(a) film na 9
barszym53

Mi się jednak trochę bardziej podobał Mustang choć Król Lew jest niepodważalnym kanonem jeśli chodzi o filmy rysunkowe i również jest jedną z moich ulubionych animacji ever.

ocenił(a) film na 9
wylde17

Tak w ogóle to nie rozumiem tego ''hejtowania'' polskich wersji piosenek. Wg. polska wersja ''Nigdy nie ulegnę'' jest zdecydowanie lepsza od oryginału.

ocenił(a) film na 9
barszym53

Tak w ogóle ten film da się jeszcze czasami obejrzeć w TV?

ocenił(a) film na 10
wylde17

Kiedyś leciał na TVN, ale ostatnio oglądałem na Canale + jakieś 3 lata temu. Teraz nie wiem, czy kiedykolwiek znowu go puszczą. Mam ten film na DVD i oglądam go czasami (szczególnie na święta) gdy mam tylko czas i chęć.