PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=154783}

Nagrody Darwina

The Darwin Awards
2006
5,9 5,8 tys. ocen
5,9 10 1 5838
4,7 3 krytyków
Nagrody Darwina
powrót do forum filmu Nagrody Darwina

Mozna oglądac

ocenił(a) film na 7

Nie jest to moze film pierwszych lotów, ale miejscami mozna sie pośmiać.
W filmie zostały przedstawione wydarzenia któe zdarzyly sie naprawde.
I w jak głipi sposób mozna odebrać sobie zycie.
Coś jakbyście czytali o nich w gazecie tylko ze wszystko widać na ekranie.
Cóż mogło być smieszniej ale generalnie nie jest zle.
Na 7 zasługuje.
Warto obejżeć.

ocenił(a) film na 7
felix_2

to jeszcze pochwal sie gdzie to obejrzales ;p bo ja mam ochote na ten film od pol roku :P

Waclaw

Ściągłam ten film i cóż napisów polskich 'ni widu ni słychu' ;// Przeszukując internet (www.google.pl :) ) natrafiłam na napisy.. szkoda tylko, że na szwedzkie ;/. Wie ktoś może skąd da się ściągnąć polskie napisy do tego filmu?

ocenił(a) film na 7
phi__

Nie ma polskich napisów do tego filmu :/

ocenił(a) film na 8
Waclaw

Juz sa polskie napisy. Z innych znanych ludzie to mamy jeszcze kolesi od "pogromcow mitow" i Feza z rozowych lat 70 ^^

MakoR

Ja pobrałam ten film z BearShare...z włoskim dubbingiem.
Ale film mi się podobał,z kolei niewiadomo jak by było normalnie...Generalnie nie cierpię dubbingu,ale tutaj dodał nieco uroku.Pozdrawiam

Waclaw

ha! po prostu trza wiedzieć gdzie sie rejestrować :P na rmvbusters (strona z torr.) :P tam ten film jest z polskim lektorem ;) polecam bardzo fajny film... fabuła fajna oryginalna PS dzień wczesniej czytałem z ciekawości na necie o darwinach hehe a tu taki zbieg okoliczności... wiadomo myslałem że wiecej w tym bedzie dokumentu.... wiecie... analiza scen faktycznych... ale taka forma filmu tez była super no i oryginalna fabuła... czyli cudów nie ma ale dobre kino... owszem :)

PS ktoś wspomniał o "pogromcach mitów" bardzo fajny serial :D:D....

bestia666azazyl

wlansnie :) tylko z ta rejestracja to nie zawsze wiadomo ;)
film slaby niestety, dobry lecz zle wykorzystany pomysl :/
4/10

ocenił(a) film na 6
felix_2

Trochę niedociągnięć w filmie się pojawiło. Najbardziej rzuca się w oczy scena kiedy Michael i Siri jadą samochodem bocznymi drogami i łapią gumę. Podczas jazdy są pokazywani "od przedniej szyby" i dokładnie widać że w samochodzie oprócz nich nie ma nikogo. Pytanie: gdzie się podział student z kamerą?? chyba nie siedzi u Siri na kolanach? A może odpuścił sobie ten wyjazd? Okazuje się ze nic podobnego. Kiedy Michael traci telefon, podpala samochód i robi sie piekielnie zimno wtedy ni stad ni zowąd student mówi, że on ma przy sobie komórkę i nawet zasięg jest.. Skąd on sie tam wziął nie wiadomo.. w samochodzie nie jechał a swojego pojazdu (motoru czy samochodu) nie miał (żeby ewentualnie kręcić swój dokument z boku) bo chyba w takim wypadku nie siedzieliby bez sensu na dworze tylko wsiedli w auto studenta i odjechali? Rozumiem ze w samochodzie wygodnej było obserwować Siri i Michaela z przodu ale mozna było to jakoś obejsć..
Więcej się czepiać nie będę-film obejrzałam z przyjemnością, niektóre sceny zaskakujące, dużo śmiechu, poza tym w epizodzie moi ulubieńcy Adam i Jamie: "Pogromcy mitów" i ulubiona scena: drzewo mnie złapało :D Daję bdb.

ocenił(a) film na 7
fanti

Musiałeś się zagapić - na samym początku tej sceny jest pokazane jak kamerzysta skulony coś ustawia na kamerze. Jest w takiej pozycji, że nie widać go od przodu auta.