PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682889}

Najdłuższa podróż

The Longest Ride
2015
7,4 85 tys. ocen
7,4 10 1 85303
5,2 4 krytyków
Najdłuższa podróż
powrót do forum filmu Najdłuższa podróż

Słabizna

ocenił(a) film na 2

Przez cały czas oglądania filmu zastanawiałam się kiedy się skończy. Akcji zero. Główna bohaterka płytka, zarówno jak i bohater. Znalazł się i element indoktrynacji w postaci związku Iry i Ruth, których historia z resztą to też istny banał. Wszystko słodkie i przewidywalne. Piszę z perspektywy osoby, która książki nie czytała i uważam, że każdy film robiony na podstawie powieści Nicholasa Sparksa jest denny.

ocenił(a) film na 6
Muba

Ta postac nie była płytka, ale fizjonomia tej aktorki nie do konca pasowała do roli. Podobnie zresztą jak fizjonomia jej współpartnera.

ocenił(a) film na 2
golkas0

Każdy z nich wpisywał się idealnie w swoją rolę. Ona miała grać piękną, dobrą, współczującą, wrażliwą. On miał być męski, honorowy i trochę nieodpowiedzialny. Wyszło im znakomicie, ale głębi w tym nic. A w ich fizjonomii co Ci nie pasuje? Dla mnie to jest kolejny przykład schematycznego i wyrysowanego dobrania postaci. Oni nie są ani charakterystyczni pod kątem wyglądu (jeśli już poruszyłeś ten temat), ani pod kątem charakteru.

ocenił(a) film na 6
Muba

Własnie to, ze ona miała wyglad słodkiej laleczki, a on Kena od Barbie. Nie wiem jaki był pierwowzor, bo na temat ksiazki nic nie słyszałam, ale byli własnie zbyt cukierkowi i ładni.