PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=542576}

Narodziny gwiazdy

A Star Is Born
2018
7,4 213 tys. ocen
7,4 10 1 213339
5,9 101 krytyków
Narodziny gwiazdy
powrót do forum filmu Narodziny gwiazdy

Przed filmem byłem pełen niepokojów, że Bradley Cooper może Sobie nie poradzi, Lady Gaga w głównej roli to też nie jest do końca taki pewniak, a przyznam że w obu przypadkach się myliłem. Film Narodziny gwiazdy opiera się na relacji wspomnianej dwójki i w tym aspekcie film jest po prostu świetny, postacie są ciekaw choć w żaden sposób nie przerysowane, a samemu rozwojowi relacji poświęcona jest dużo czasu. Wynikiem tego jest tempo filmu które jest dość wolne, czego osobiście jestem fanem. Niestety jednak film jakby nie wykorzystuje w pełni Swojego potencjału, jak historia Coopera z bratem, gdzie była Ona tylko zarysowana, a opierała się na ciekawym konflikcie gdzie nic nie było czarno białe i aż szkoda ze tego nie rozwinęli, swoją drogą Sam Elliott wykonał tu świetną robotę. Sceny muzyczne to też kolejny pozytyw tego filmu i to pisze jako osoba nie będąca fanem gatunków które tu dominowały to sama realizacja koncertów jak i same wykonania to TOP level. Mimo ze czasem aż się chce żeby niektóre wątki były bardziej pociągnięte, a fabuła idzie w sztampę to sam film jako całość broni się zdecydowanie i przyznam że Bradley jako reżyser daję radę.

ocenił(a) film na 10
hubsonBITW

Mam tak samo .Oglądałem ten film 3 dni temu i ciągle o nim myślę,śledzę wywiady z głównymi aktorami i wiesz co? oni siedząc wszyscy razem nawet w wywiadach płaczą ,przytulają się ! widać ,że ten film ich scalił i zjednoczył . Oni wszyscy się pokochali przy tym projekcie. Ten film ma trzy płaszczyzny . Narodziny Lady Gagi jako wyśmienitej aktorki i zmieniającej styl piosenkarki coś w stylu Adel (dojrzałej ) i uczuciowej . Narodziny Baradlya Coopera jako reżysera ,scenarzysty i narodziny filmowej Ally. Lady Gaga ma tak cudowne spojrzenie w oczach w tym filmie ,że naprawdę emanuje miłością do Jacka.Chemia taka szczera między nimi i potem ta śmierć to najbardziej rozwala po filmie .Końcowy utwór ściska za gardło .