PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744819}

Navy Seals kontra zombie

Navy SEALs vs. Zombies
2015
3,3 845  ocen
3,3 10 1 845
Navy Seals kontra zombie
powrót do forum filmu Navy Seals kontra zombie

Do filmu byłam sceptycznie nastawiona, przez opinie które zastałam pod filmem. Jednak muszę przyznać ,że pozytywnie się rozczarowałam. Film nie jest najgorszy jak na swój gatunek. Owszem budżet jest niski co można ujrzeć jednak nie zaliczyłabym tego do miana gniota.
Na początku wystawiłam ocenę 5. Dzisiaj po obejrzeniu filmu ,,Dzień żywych trupów" po tym seansie jestem w szoku ,że ten ma średnią 3,3 a tamten 5,0. Tutaj przynajmniej zombie nie skaczą po sufitach, nie strzelają z broni, nie robią uników, oraz nie mają uczuć. Kierują się jedynie rządzą mięsa. Dlaczego o tym wspominam? ponieważ chodzi mi o sam realizm zdolności które posiadają umarlaki, można na przykład poczytać o tym w książce ,,Zombie survival" Maxa Brooks'a. Dlaczego się czepiam tego szczegółu? Ponieważ po przeistoczeniu się w zombie są nikłe szanse by otrzymać nadprzyrodzone zdolności.
W tym filmie gra aktorska może nie jest najlepsza aczkolwiek zdecydowanie lepsza niż w filmie ,,komodo kontra kobra" pamiętajmy o budżecie. Brad Pitt czy Milla Jovovich nie zgodzą się na rolę w filmie nieznanego reżysera, za parę tysięcy euro jak nie mniej.
Fabuła taka jak w innych filmach tego typu czyli epidemia i grupa ludzi w tym przypadku żołnierzy którzy mają misję oraz starają się przetrwać.
Efekty specjalne może nie są najlepsze mogę je porównać do wyżej wymienionego ,,Dnia żywych trupów" ale czego można się spodziewać po tym filmie. W końcu reżyserem nie jest Paul W.S. Anderson, Frank Darabont lub Marc Forster.
Co do charakteryzacji zombie również jest okej, przypomnijmy sobie trupy w filmach ,,Horda" ,,Świt Żywych Trupów" ,, Noc Żywych Trupów" czy ,,Wysyp Żywych Trupów" jak dla mnie podobne i nie najgorsze :)
Akcja moim zdaniem jest jak najbardziej na poziomie filmu niskobudżetowego, mnie osobiście film trzymał w napięciu oraz zastanawiałam się jak potoczą się losy bohaterów.
Moim zdaniem ten film nie pozwolił się nudzić, mogę wręcz przyznać ,że przyjemnie mi się go oglądało. Na pewno dużo zaważyło ,że lubię filmy o zombie dlatego podeszłam z innym nastawieniem niż osoba która uwielbia komedie. Uważam ,że każdy z Was powinien go obejrzeć i nie brać do siebie złych opinii. Każdy ma inny gust i nawet film który ma pierwsze miejsce w liście top 500 posiada oceny 1. Dlatego polecam go włączyć na cda lub zalukaj obejrzeć i ocenić. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Belfegor6

Jezu, Ty tak na poważnie?!
gust gustem, ale litości... :P

Nie, na żarty.

ocenił(a) film na 2
Belfegor6

Ufff.

ocenił(a) film na 6
Belfegor6

Na plus tego filmu, pokazano walkę z samym wirusem, że to najwazniejsze, rzadko to w produkcjach o Zombie ten motyw jest.