PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191196}

Nie mów nikomu

Ne le dis à personne
2006
7,0 17 tys. ocen
7,0 10 1 17415
6,0 7 krytyków
Nie mów nikomu
powrót do forum filmu Nie mów nikomu

Nuda, nuda i jeszcze raz nuda, czyli to, o czym nie powinno być mowy w przypadku thrilleru. Zero klimatu, a nawet jeśli takowy istnieje, to jest skutecznie zepsuty przez niedopasowaną muzykę. Bohaterowie słabo nakreśleni, fabuła chaotyczna, zapętlona, z mnóstwem nieścisłości. Film ma wybitnie hollywodzki styl - a szkoda, bo po Francuzach spodziewałam się czegoś lepszego.

użytkownik usunięty
ScarlettElvie

Czy aby na pewno wypowiadasz sie o filmie "Nie mów nikomu"?
Zero klimatu? Przecież to francuskie kino, charakteryzujące sie spokojnym klimacikiem, z ogranicznym wulgaryzmem. Nawet sceny zawierające przemoc są krecone "inaczej". Sama sobie zaprzeczyłaś pisząc, że "Film ma wybitnie hollywodzki styl" a wcześniej, że film ma "Zero klimatu".
Ten dobry sensacyjny film jak najbardziej polecam. Pasuje idealnie do obejrzenia z dziewczyna, lub z zona na zimowy wieczór.
(8/10)

ocenił(a) film na 3

Oglądałem z żoną i dobrze że ja powstrzymywałem, bo byśmy tego filmu do końca nie obejrzeli.
;)

ocenił(a) film na 3

Bardzo cieszy mnie ten ograniczony wulgaryzm - nie rzucania mięsem przecież oczekiwałam. Ten film nie emanuje jednak emocjami i to według mnie stanowi jego podstawowy minus. Mówiąc o braku klimatu, miałam na myśli dobry klimat. A ten z większości hollywodzkich filmów do takowych nie należy. Ale ile osób, tyle opinii, dlatego trzeba obejrzeć, żeby wyrobić sobie własną.

ocenił(a) film na 5
ScarlettElvie

co do "nie emanuje emocjami", to śmiem się nie zgodzić. Czy naprawdę ostatnia scena nie zrobiła na Tobie najmniejszego wrażenia? Zero? Nie rzuciły Ci się w oczy uczucia głównych bohaterów i to, jak pokazywali je aktorzy? W filmie takim jak ten nie może nie być emocji, mogą one być jednak z lepszym lub gorszym skutkiem odgrywane. A tu przecież pod tym względem nie było źle.