Mam pytanie czy warto go obejrzeć? Wiadomo że ten film oparty jest na wspaniałej książce Harlana Cobena, nie chciałbym jednak psuć sobie świetnego wrażenia jakie mam po przeczytaniu książki i zastanawiam się czy film chociaż w połowie doruwnuje książce?
obejrzeć warto chociażby w celu wyrobienia w sobie opinii czy film może równać się z książką. Osobiście nie było mi dane jej przeczytać a jeśli chodzi o film to uważam że choć wcale nie jest porywający i nie wzbudził we mnie szczytowych emocji to warto mu poświęcić 120 min bo jest jak dla mnie specyficznym thrillerem.
Wątek ścigania mordercy osoby która tak naprawdę żyje jest bardzo ciekawy.
w 75% nawet dorównuje ksiazce ;) ma on kilka zmienionych watków, dostosowany jest również do francuskich realiów i troche zmienione zakonczenie (sens zakonczenia jest ten sam ale droga do niego w zupełności inna w moim odczuciu)
Wg mnie oczywiscie że film jest warty obejrzenia, ale polecam pierw zapoznać się z trescia książki, ponieważ wiele rzeczy jest tam wytłumaczone nam przez głównego bohatera, w filmie trzeba się domysleć np. kim są konkretne osoby.