PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191196}

Nie mów nikomu

Ne le dis à personne
2006
7,0 17 tys. ocen
7,0 10 1 17416
6,0 7 krytyków
Nie mów nikomu
powrót do forum filmu Nie mów nikomu

Jeśli ktoś wychował się na amerykańskich szmirach, czyli mówiąc krótko jego iloraz inteligencji jest na poziomie przeciętnego słuchacza radia maryja - w tym filmie doszuka się braku akcji, braku logiki, źle dobranej muzyki, słabego aktorstwa itd, itp. Tak jak napisałem - doskonały film (momentami przypomina kultową pozycję "Ścigany") ale z całą pewnością nie jest on przeznaczony dla przeciętnego debila zachwycającego się tzw. amerykańskim kinem akcji.

użytkownik usunięty
stasiuvino

a co masz do amerykanskich szmir? bo akurat tak sie sklada ze film ten jest ekranizacja amerykanskiej ksiazki, amerykanskiego autora, który pisze amerykanskie szmiry

poza tym film w znacznym stopniu odbiega od ksiazki chociaz zachowuje główny nurt i watek fabularny to jednak tam przyczny i skutki są zgoła inne niż w tym dziele

użytkownik usunięty
stasiuvino

ach jeszcze postanowilem dopisac iż iloraz inteligencji twoj tez zdeka za wysoki nie moze być skoro szufladkujesz wszystkich ludzi na podstawie tego co ogladaja albo co słuchaja
mysle ze z niejednym słuchaczem radia maryja bys przegral w tescie i na wiedze i na inteligencje a z cala pewnoscia wychowanie i kultura ominela cie szerokim łukiem

co do amerykanskich filmow akcji jake sa takie sa jesli nie chcesz nie ogladaj, ja moze tez nie przepadam za filmami akcji ale są one zdatne do obejrzenia i to wszystko zalezy od humoru i samopoczucia od tego czy chce sie skupic na filmie i sledzic zzangazowaniem akcje czy tez rozerwac sie i odmóżdzyć na troche po calym ciezkim dniu i nie wiem jakim prawiem nazywasz i z jakiego powodu nazywasz kogos debilem

ocenił(a) film na 9

Moja wypowiedź dotyczy ludzi, którzy wypisują o omawianym filmie bzdury (wspomniałem o tym w poprzedniej wypowiedzi - brak logiki, złe aktorstwo, źle dobrana muzyka...). Jeśli odebrałeś to inaczej to przepraszam - nie było to moim zamiarem.

stasiuvino

Idąc tropem twoich wypowiedzi wnioskuję, że jestem typowym fanem radia maryja ;] A to dla tego, że w tym filmie (pomimo tego, że jest dobry, ciekawy i nieprzeciętny), zabrakło mi nieco akcji i dreszczyku emocji jak na thriller przystało ;] Poza tym film mnie wciągnął na maksa, co rzadko mi się zdarza przy francuskich produkcjach. Do ostatniej minuty obejrzałem, gdyż byłem ciekaw jak cała sprawa się rozwiąże. Mocna 7-ka dla tego filmu ;]

POzdrawiam

ocenił(a) film na 8
stasiuvino

Zgadzam sie ze Stasiuvino. Jeden z najlepszych filmow jakie widzialem w ciagu kilku ostatnich lat. Moze troszeczke szybsza akcja by sie przydala i szybsza muzyka, ale ogolnie bardzo fajnie zrobiony film.