W pewnym momencie się pogubiłam. Mógłby mi ktoś wyjaśnić kim była Charlotte Bertaud i dlaczego jej losy były takie jakie były ?
Sorry, ale już nie pamiętam o kogo mi chodziło, ale dzięki za chęc pomocy :) Oceniłam ten film na 6 i nie utkwił mi za bardzo w pamięci. Pamiętam jedynie, że nie chcę go drugi raz oglądac.
Mimo, że nie pamiętasz to i tak napisze , może komus się przyda :D
Pani fotograf była przyjaciółką Elizabeth ( w filmie bodajze Margot) . Doktor Beck od śmierci żony nie kontaktował się z nią, ale gdy zobaczył zdjęcia z "wypadku swojej żony, chciał dowiedzieć się więcej. Dlatego ją odwiedził. A zamordowana została dlatego, że wydało sie podejrzane, ze doktor Beck ją odwiedza po tylu latach właśnie kiedy dostał wiadomość od swojej "zmarłej" żony. Sądzili, że ona wię coś na ten temat - nie wiedziała.
Nie mityguj się, bynajmniej nie tylko Ty. Ja przy tym chaosie to przez dłuższy czas nie bardzo się orientowałem o co w tym wszystkim chodzi i kim są niektóre postaci (szczególnie takie, których nie widać lub pojawiają się incydentalnie, a o których się tylko wspomina). I mimo, że obejrzałem to 2 razy, dzień po dniu to tak jak Ty nie mogłem załapać jaką rolę w tej całej hecy odgrywa właśnie ta kobieta, o której wspomniałaś. Kto to w ogóle jest i dlaczego się do niej przykleiły te (skądinąd całkowicie w tamtej chwili anonimowe) bandyckie indywidua.
Tutejsze tłumaczenia rozjaśniły mi znacznie sytuację. Ale z drugiej strony to one wprowadziły mnie w kolejną konsternację! Bo jeżeli mówimy o zdjęciach z "obdukcji", po pobiciu tej Margot przez tego hippicznego lubieżnika (jak mniemam to o niego chodziło) to przecież gdzieś tam w trakcie filmu do ich zrobienia przyznała się siostra jaj męża, tej ofiary losu, Beck'a, lekarza. To ja w takim razie nie czaję co do tych zdjęć miała ta zamordowana? Ale jak wspomniałem to w zasadzie do momentu kiedy ten były policjant, a prywatnie ojciec Margot i teść ofiarantusa Beck'a spowiada się i odkrywa przed nim karty w finale to z mojej perspektywy na planie tego filmupanuje taki chaos, że mogłem przegapić wcześniejszy udział w całej tej intrydze tej odstrzelonej kobiety.