Ogólnie, moim zdaniem "Nienarodzony" jest jednym z lepszych filmów swego gatunku jakie powstają w obecnych czasach... Ale oczywiście, znajdą się ludzie, którym się film nie podobał i właśnie dlatego założyłem ten temat żeby się dowiedzieć jakie horrory polecają owe osoby...
Gratulacje...:) Wymieniłeś chyba jeden z najstraszniejszych, co prawda seriali ale lepsze to niż nic...:P
Mnie ten film po prostu nie przeraził, chociaż z początku myślałam, że tak będzie.
Osobiście mogę polecić "Martwą Ciszę" (Dead Silence) oraz "Lustra" (Mirrors).
"Martwa cisza"- przy nim to się troszeczkę wynudziłem ale nie był najgorszy, może dlatego gdyż motyw żyjących laleczek został wielokrotnie używany...:P A co do "Mirrors" to nawet w kinie czasem ciarki przechodziły więc przyznaję, że był niezły... Ale oczywiście czekam na dalsze propozycje...:)
"Nienarodzony" jakoś wogóle mnie nie zachęcił, szczerze ledwo go "zmęczyłem", a co do filmów to... żadnego Ci nie podam bo ostatnio żadne się nie pojawiły...
Ale właśnie dlatego powstał ten post żeby wymienić jakieś horrory godne polecenia (nie chodzi o tytuły np. jak Martwe Zło czy Coś bo to filmy z tak 80). Więc po obejrzeniu kilkuset horrorów mogę stwierdzić, że Nienarodzony jest jednym z lepszych jakie widziałem...:P
Jeżeli ktoś ma troszkę 'oleju' w głowie, to już właściwie na samym początku można było wywnioskować jak będzie przebiegała akcja i jak się zakończy film.
Osobiście polecam film [REC] (tylko niech Cię ręka boska chroni, przed KWARANTANNĄ - amerykańską, jak w większości przypadków, gorszą wersją) oraz NIEZNAJOMI. To tak z 'nowszych' produkcji. Natomiast, jeżeli chodzi o starsze filmy, no to oczywiście Blair With Project (część pierwsza!!!!).
Moim zdaniem film jest dobry i ocena na portalu jest zbyt niska- jak "Unborn" moze miec tak samo niska ocene jak "Amusement"? Ten ostatni to wyjatkowo kiepski film, poczawszy od realizacji a na grze aktorskiej konczac... "Nienarodzony" jest dobry szczegolnie na poczatku, pierwsza polowa filmu potrafi nieco przestraszyc i zaskoczyc.
Jesli chodzi o inne horrory to rowniez polecam "REC", "Lustra", i naprawde niezly jest "Abandoned"- ma fajny klimacik i jest fajnie prowadzona fabula.:)
Rec, Lustra, Blair Witch Project... Hmmm oglądałem już je.
O Abandoned nawet nie słyszałem, ale już zostałem zachęcony do wypożyczenia gdyż horrory hiszpańskie są najlepsze i jedyne w swojej klasie.
Ja polecam EGZORCYZMY EMILY ROSE. Tym bardziej ze na faktach. I wiecie - jesli chodzi o ogolną ocenę tego filmu tez jestem szczerze zawiedziony. Jak dla mnie 8/10, gdyż dobre jest to, że ktoś jest jeszcze na tym swiecie, kto pokaze świat po drugiej stronie. Motyw smierci, duchow, szatana. I ocena jest niska dlatego ze po prostu niewielu w to wierzy i wtedy film oczywiscie wydaje sie glupi. Ja sie tym interesuje bardzo, wierze w takie rzeczy. Wchodzenie ducha osoby ktora nie moze dostac sie do nieba w drugą jest czestsze niz myslicie. a nie daje 10 bo koncowka jest za bardzo amerykanska i film troche traci na charakterze realizmu w pewnyuch momentach. ale doceniam ze jest ktos jeszcze kto taka tematyke porusza.
Egzorcyzmy Emily Rose to jeden z dwóch horrorów, którym mogłem śmiało wystawić 10\10... Drugi film to Demon- Historia Prawdziwa (również na faktach) i też serdecznie i gorąco polecam...:)
Moze mam wypaczony gust odnosnie horrorow. No, ale Nienarodzony?
Chała. Nie moglam uwierzyc, jak mi kupel opowiadal, ze po wizycie w kinie bal sie jeszcze tydzien. Przecietny do bolu.
Mysle, ze najlepszy horror, jaki ostatnio widzialam to Martyrs - ale nie ze wzgledu na fabule, tylko ze wzgledu na ladne wykonanie, bez tandecizny wreszcie! Poza tym, to juz troche zenujace, motywy z lustrami, oczami, psem.. no ilez mozna.. o malych dzieciach nie wspomne, bo to akurat watek w horrorach niesmiertelny, co zrozumiale. ;) Ale te motywy, ze powracajaca postac jakiegos dziecka, ktore ktos kiedys bestialsko zabil i jego dusza nie zazna pokoju dopoki glowna bohaterka czegos tam nie zrobi.. powinni tego zabronic. Wtorne to wszystko i mialkie.
I Gary.. Gary, jak Ty mogles mi to zrobic.. ;<
;p