PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142797
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Myślę że twórcy mogli by pomyśleć o kolejnej części niepamięci tylko, ta część opowiadała by jak doszło do inwazji i
jak ona wyglądała w oczach ludzkości, sceny walk inwazji, użycie śmiercionośnej broni niosącej zagładę, myślę że
byłby to dobry materiał na film, bo w sumie film by opowiadał to co działo się na początku gdy z całkiem innej
perspektywy ale tytuł jak sadze uległ by zmianie, nie była by to już niepamięć tylko "Przetrwanie"
Ogólnie film oceniam na 8 plus mnie najbardziej podobał się post-apokaliptyczny klimat zniszczonej planety lubię
takie klimaty, Oblivion ukazuje klimat łagodny dla oczu i uszu, jak dla mnie twórcy bardzo dobrze ukazali to w filmie i
za to wielki plus, film jest bardzo ciekawy na swój sposób, daje wiele do myślenia że w naszym życiu wszystko może
się wydarzyć, wyższa inteligencja może posunąć sie do takich bestialskich posunięć, choć w filmie ukazane jest to w
delikatnej formie, bo pokazane już po impakcie.
Oraz wielki plus za ścieżkę dźwiękową, mnie przypadła do gustu :) w tym klimacie taka muzyka jest idealnie dobrana.
Gra aktorska hmm.. co mogę powiedzieć bardzo trafnie dobrali Cruisa podobało mi się w jaki sposób to ukazuje, b.
dobrze dobrany do głównej roli jak inni aktorzy Morgan i Ogla która w wielu filmach podobała mi się jej osobowość.
Myślę że dla fanów post-apokaliptycznych scenerii będą to bardzo mile spędzone chwile w kinie jak i w domowym
zaciszu :)