PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142795
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

O rany!

ocenił(a) film na 7

Właśnie przez głowę przeszło mi, że mogłem pieniądze na ten film wydać w kinie.
I dreszcz przeszedł. Lubie sc-fi ale błagam, dajcie na luz. Cruise lata bez ładu i składu samolocikiem, jakiś nienormowany czas pracy? pinda z pracy nie umie przekazać mu czego szefowa może od niego chcieć? - głuchy telefon - paranoja - jak to w biurze w pracy :D Czy on może tak sobie latać gdzie chce? Super robota, nie powiem, dla mnie samowolka, dyscyplinarka. Rola pindy z bazy ok - upierdliwa do bólu, rola rosjanki- och dżizas, nie ma już aktorek w hollywood? Fabuła się sypie. Jakby sztukowany scenariusz w miarę kurczenia sie budżetu. Gniot może lepszy albo taki sam jak... powiedzmy... poziom mission impossible 3, (też z Tomkiem w roli główniej) :). Jezu gniot amerykański okrutny, ale lubie sc-fi - nie wiem czemu mnie nie wziął. Oklepane totalnie ,naciągane i lekko podpompowane duchem ameryki. Freeman w typowej roli gadającej mądrej głowy. Nie wiem co to za reżyser, Tom wypadł jak zwykle w miare w porządku, ale niech mi ktoś napisze, że to coś lepsze od Prometeusza, to wyzwę od trolii.

UWAGA SPOILER- z klonami już był Moon 2009, dylematy moralnle sc-fi - Cloud Atlas, Extracted, Solaris, zagłada ziemi - chociażby 12 Małp, Matrix.

ocenił(a) film na 7
Wa770

Mnie się film podobał i oceniłem go na 7 a ty zjechałeś go od gniotów i też oceniasz go na siedem? Jak wszyscy będą oceniać filmy jak ty to nie widzę sensu wystawiania jakichkolwiek ocen filmom bo i po co?! Zerknij sobie na skalę ocen i przestudiuj uważnie! 7= DOBRY.
To jest największa bolączka tego portalu, wystawianie zawyżonych lub zaniżonych ocen. I weź tu potem sugeruj się taką notą jak człowiek mówi że gniot i daje 7 gwiazdek!

ocenił(a) film na 7
Wa770

koleś, ciebie juz chyba totalnie popie... biadolisz i wyrywasz włosy, a spójrz na twoją ocene! 7 to wcale nie jest liczba dla gniota! Po drugie czepiasz się jakiś pierdół, ze sobie lata i nienormowany czas pracy... Czy ty jesteś poważny? Samowolka? Dyscyplinarka? O czym ty dupczysz? Takiego jak ciebie, to nie powinno się w ogóle wpuszczać do kina, jak tak wszystko zaczynasz pod kodeks pracy rozpatrywać... Totalnie bzdurny komentarz!

Wikus_Van_De_Merwe

A po co akurat te wszystkie wulgaryzmy i nieprzyjemności? O_o Jeśli chodzi o te "nienormowane czasy pracy, samowolki, itd.", to nawet ja wyczuwam tu lekką ironię użytkownika ;>. Wa770 podał argumenty (choć fakt, do pisania - a przede wszystkim stylistyki, zapisu, interpunkcji, mógłby się bardziej przyłożyć ;) ) napisał dokładnie co mu się podobało, a co nie i wystawił ocenę, więc co jest nie w porządku? To, że podaje w większości minusy i narzeka, a potem wystawia wysoka ocenę? Przecież widać, że pomimo błędów i niedociągnięć film mu się podobał! Chodzi o to, że pewnie spodziewał się czegoś lepszego, i choć oczekiwania nie zostały zrealizowane przez reżysera i aktorów, to i tak film dla niego był dobry.
No, pobawiłem się w adwokata, czego nie cierpię i nie znoszę, ale jeszcze bardziej nie cierpię i nie znoszę chamstwa, wulgaryzmów i nic nie wnoszących do tematu kłótni :P.

ocenił(a) film na 7
Wa770

To jak juz kiedys ktos zrobil film o klonowaniu czy zagladzie ziemi, tzn ze juz nie mozna poruszac podobnej tematyki? Idac tym tropem oliver stone nie powinien robic plutonu, bo przeciez ten film jest o wojnie wietnamskiej a przeciez taki film juz byl (czas apokalipsy coppoli). Z jednym sie zgodze- z ocena filmu 7/10.

ocenił(a) film na 7
Ibrah

Tzn. na ja napisałem, że uwielbiam sc-fi, takie, najlepiej na 8 i 9 dlatego z przykrością daje 7, nie poniewieralm filmu. :D

ocenił(a) film na 3
Wa770

tylko JA bronie honoru tej wypowiedzi dajac naciagane 3.

dobry?! buhaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

gimme a brake will u?

ocenił(a) film na 7
schiz

Schizie, lepiej obejrznij w końcu Shutter Island z DiKarpiem. Naprawde niezły w porównaniu z tym. Niestetty nie sajensfikszyn.
A ktoś zauważył podobieństwo plakatu 'niepaamięci' do sceniki z fallouta 1,2,3 - wojownik ze szczelbom kroczący po wastelandzie? :D

ocenił(a) film na 7
Wa770

LOOOL miszczu! wojownik ze szczelbom - pozostanie ci niezapomniane! ;D

ocenił(a) film na 3
Wa770

widzialem szater ajlend z karpiem, lepszy niz to guwno, fakt-ale od niego jest 95% lepsze filmow z nazwiskami.

ocenił(a) film na 5
schiz

schizie jakie oceny,
Skyfall 3 , Jack reacher 2 haha

ocenił(a) film na 3
maciekkrol09

TAK. TAKIe oceny wystawiam tym gowienkom. co w tym smieszy?

ocenił(a) film na 7
schiz

Ojcze schizie, nie naigrywalibyśmy się z ciebie. Dostępność ocen 1 i 2 pozwala Tobie ukierunkować gawiedź ku spostrzeżonemu spadkowi formy kina mainstream tu i ówdzie i dostrzec wyjątki ocenione na powyżej 3. Może obglondnem Niepamięć raz jeszcze, bo Tom Gun z mission impossible cieniootkim mi się kojarzy i z mi 3, 4. A Niepamięć to celowany, (ja wiem?) w publikę dopiero wkminiającą się w sci-fi, ale na pewno o wiele wyżej niż mission...

ocenił(a) film na 3
Wa770

Tomek Rejs....bywa ze gra, bywa ze nie. Najwyższa bron to romans wojskowy, a Zapomnienie to próba sci-fi, chybiona.
Tomek grał w broni lepiej, tu tylko trzyma gębę na uwięzi. Pikuje w dół.....

ocenił(a) film na 7
schiz

Ok, sprawdzę, ale jak po pierszym razie nie chce mi się już to chyba dopiero w TVP1 usystematyzuję. SPOILER!!!. Wieczna wojna Hadlemana (komiks 3-tomy) to było dzieło w którym dogmat klonów został przetrzymany chiba najdłużej. Aha SPOILER - sprowadzanie "sarkofagów" z orbity po X czasu (też trylogia w komiksie "Trylogia Nikopola"). Boję się, że amknęliśmy się w pętli, czego nie znam to lubię, co znam to mnie nie jara.

ocenił(a) film na 7
Wa770

Nie wiemczemu nie mogie kurnia edytować. Przede wszystkim !!!: Obcok 5 ma zupełnie nieszablonową fabułę. Ludziejki! Stajem przed novum jakim jest SPOILER do granic posunięta otwarta formuła filmu. Wolny rynek hamuje fabułę Prometeusza <sic - off top - porównanie> w końcówce do 0.

ocenił(a) film na 9
Wa770

Po co wgl ta dyskusja, nie widzicie ze to troll? film moim zdaniem zajebisty, zaskakujący, nieprzewidywalny, z wartką akcją dobrymi efektami i na swój sposób oryginalną fabułą. Oczywiste są podobieństwa do starszych filmów takich jak Matrix, bo jest to poprostu nieuniknione.
Ocena tego filmu przekonała mnie, ze nie ma co sugerować się opiniami innych jeśli chodzi o filmy.