PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142797
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Podobne filmy?

ocenił(a) film na 10

Co tu dużo mówic,myslałem ,że ,,oblivion' bd jakims kiczem napchanym efektami specjalnymi ale chyba przestane od dzis szufladkowac sf.Musze przyznac,że nigdy nie ogladałem filmu z takim zaciekawieniem i z taką liczbą mysli biegajacych mi po głowie, napicie od początku do końca,zwroty akcji,romans....głowa mała.Tu wychodzę na przeciw koneserom kinowym filmwebu z prośbą o podanie mi filmów podobnych, może nie tyle całą tą tematyką sf, chodzi mi gowie o intrygę,zagadkową fabułe,miłosc która ma przetrwac wszystko.. po prostu o kino z głebszym sensem, o takie film po którym wyjscie z seansu to nie zachwyt nad efektami specjalnymi tylko chwila zadumy,rozmyślenia jak film sie przeklada na nasze życie czego nie dostrzegamy co mamy, wiecie o co chodzi ?:)

ocenił(a) film na 6
beachhouse

W takim razie z SF polecam 12 małp, Stalkera, The Moon, Odyseje Kosmiczną i Seksmisję.

W pewnym sensie również pierwszego Terminatora (moje ulubione Love Story :] )

ocenił(a) film na 8
beachhouse

Odyseja Kosmiczna i Moon koniecznie ponadto:
1 - Solaris z 2002 roku z George`m Clooney`em,
2 - Kula z 1998 z Dustin`em Hoffman`em, Sharon Stone, Samuel`em L. Jackson`em,

ocenił(a) film na 8
xrayPL

3 - A.I. z 2001 roku z Haley Joel Osment`em, Jude`m Law

ocenił(a) film na 7
xrayPL

Ja również polecema Event Horizon.

ocenił(a) film na 8
Askol

O dokładnie - polski tytuł Piąty Wymiar z Laurence`m Fishburn`em i Sam`em Neil`em chyba z 1998 roku.

ocenił(a) film na 8
xrayPL

O przepraszam, tytuł to Ukryty wymiar z 1997 roku :)

ocenił(a) film na 10
beachhouse

to ja sie podepne jeszcze z Pitch Black , Kroniki Riddicka , kwadrologie Obcego , Contakt jest swietny , Equilibrium , I Robot , Split Second .

ocenił(a) film na 6
kris415

Split Second to mój ukochany film dzieciństwa :)

ale nie powiedziałbym nigdy o nim w tym tonie: "Tu wychodzę na przeciw koneserom kinowym filmwebu z prośbą o podanie mi filmów podobnych, może nie tyle całą tą tematyką sf, chodzi mi gowie o intrygę,zagadkową fabułe,miłosc która ma przetrwac wszystko.. po prostu o kino z głebszym sensem, o takie film po którym wyjscie z seansu to nie zachwyt nad efektami specjalnymi tylko chwila zadumy,rozmyślenia jak film sie przeklada na nasze życie czego nie dostrzegamy co mamy, wiecie o co chodzi "