PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142797
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Losy ludzkości zalezne od dwóch osób? Wyrzucanie kwiatka, bo może być skażony, ale Tom włazi w
usyfionym kombinezonie do bazy. Wisienką na torcie; kolekcjonowanie znalezione śmieci jak mój
ulubiony wall-e... Największe wrażenie zrobiła na mnie osoba Viki. Wizualnie pierwsza klasa, ale to
trochę za mało.

arycka

Miałem dokładnie te same odczucia .

użytkownik usunięty
arycka

Miałem dokładnie te same odczucia.

arycka

SPOLER ALERT WIEC NIE CZYTAJCIE JAK NIE CHCECIE:

I nadal nie rozumiesz czemu właśnie kwiatka wyrzuciła a z kombinezonem wchodzą? Widać nie zrozumieliście filmu. Przecież Vica i Harper to klony, klony załogi ktora polecaila Odyseją w strone tytana a spotkali Thete czyli to duze cos co na koncu rozwalaja. Podczas tamtego spotkania zlapano tą dwojke, sklonowano i wyslano na zimie. Morgan freeeman mowi do Harpera: byly Ciebie tysiace, wyszkoleni by zabijac..

Więc logiczne ze klony maja w leb wbity regulami ktory zabrania emocji no moze poza seksem oraz wnoszeniem rzeczy z ziemi. To znany motyw, ktory zabrania bohaterom pametania i przypominania dziejow z przed wojen/konfliktow. To dlatego kwaitek polecial bo była to oznaka milosci a takze rzecz ergo piekna jako kwiat.

Trzeba patrzeć na ten film wielotorowo, bo sam sie pogubiłem o jakiej thecie gadaja, a wszystko wyjasnia sie pod koniec, jak wizualizuja zapis nagrania z pierwszej misjy odysei co theta zlapala harpera.

Losy ludzkosci w rekach 2 osob?? No pewnie, bo haslo wygralismy wojne lecz stracilismy planete jest klamliwe bo theta wygrala a ludzie w partyzanke poszli. A ze freeman zbudowal bombe z dronow to starczyly dwie osoby.

Ot Ci zagwozdka rozwiazana, ale lepiej krytykowac i wysmiewać, bo rozumienie jest za trudne

arycka

kolekcjonowanie śmieci? nie to kolekcja wspomnien i człowieczenstwa, swiata ktory przeminał ktory został zniszczony. Do tego on był klonem i miał czesc wspominen, które go nawiedzały i kazaly mu brac rzeczy jesli mozna je uratowac, cząstka człowieka w nim pozostała.

Ty byś nie wzieła w bezpieczne miejsce swoich rzeczy czy obojetnie jakich (trzeba patrzec ze nic nie zostalo na swiecie w sumie) ktore zostaly po wojnie nuklearnej, będąc samą?
Co prawda wierzyli ze wroca na tytana, ale harper nie miał do konca wyczyszczonej pamieci, a raczej nagrali mu fragmenty pierwowzoru, pierwszego harpera z odysei.